Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellevine

Czy 50 tysięcy wystarczy na urządzenie 3pokojowego mieszkanka?

Polecane posty

Gość ellevine

Jak w temacie, bo ja się w ogóle nie orientuję :) Czy za 50 tysięcy da się urządzić mieszkanie?

Gość ellevine
kto powie?

Gość zależy jakiej kalsy
chcesz mieć meble :P ja zamknęłam się w 30tys przy 2 pokojowym mieszkaniu- w tym były płytki, panele, robocizna, kuchnia z pełnym wyposażeniem (w tym płyta indukcyjna) idt :) ogólnie od wykończenia po wyposażenie :)

Gość ellevine
Meble wystarczą mi normalnej jakości- nie potrzebuje na razie antyków czy mebli najwyższej klasy ;) Czyli da się a obawiałam się, że to nie starczy :) Ale w ten 1000 zł za jeden pokój to nie wierzę....

Gość zależy jakiej kalsy
można nawet taniej urządzić, ale ja zainwestowałam w sprzęty lepszej jakości i płytki, bo tego się raczej nie wymienia ;) w 50tys spokojnie się zmieścisz :) ps. a mieszkanie w stanie deweloperskim czy takie do remontu?

niby dlaczego? wszystko poza lozkiem tyle mnie wynioslo. biurko i regal kupilam w ikei (towar uszkodzony - delikatnie obita dolna półka w regale a z biurkiem to nie wiem co było, zaden wady nie widac). komoda i szafa z BRW też jakas promocja była chyba 350 zl dalam za obie rzeczy. I mam całkiem ładny pokoj.

Gość ellevine
mieszkanko nowiutkie, stan deweloperski. Dostaliśmy z narzeczonym 50 tysi na urządzenie :) To super, że można się zmieścić w tej kwocie :)

Gość ellevine
marzycielka- no to nieźle, jak ja oglądałam regały w ikei to właśnie sam regał kosztował ok. 1000 zł. To jeszcze bardziej mnie pociesza, bo jeśli nie wydamy wszystkiego to zawsze trochę można odłożyć sobie :)

Gość zależy jakiej kalsy
a w jakim mieście mieszkasz? jeśli we wrocławiu to mogę polecić Ci dobrego i w miarę taniego kafelkarza ;) ps. panele sami kładliśmy :)

Gość ellevine
super super, jupci jeeeee :):)

Gość ellevine
to wyżej to jakiś głupawy podszyw ;) Mieszkamy w Warszawie więc niestety spory kawałek :) A tak z doświadczenia powiedzcie ile mniej więcej trwa takie urządzanie mieszkania? Tzn ile czasu po rozpoczeciu mozna już normalnie zamieszkać?

Gość zależy jakiej kalsy
no najdłużej to się kafelki kładzie +1 do 2 dni na malowanie ścian +1 do 2 dni na składanie mebli :) najdłużej to w sumie kładzie się kafelki w łazience, ale jak już tam skończy to można zamontować urządzenia sanitarne i kłaść panele w pokojach ;)

Gość zależy jakiej kalsy
a no i zamówcie jak najszybciej kuchnie, bo czeka sie nawet 2 miesiące :/ w sumie w niewielu miejscach jest od ręki :/ kuchni z Idei nie polecam, bo co chwile im czegoś brakuje, a cena jest taka jakbyście zamówili kuchnie w jakimś normalnym sklepie :P

Gość ale głupie pytania zadajesz
deweloperskie, czyli musicie wstawić urządzenia sanitarne, drzwi wewnętrzne, położyć płytki i podłogi, pomalować i jeszcze kupić meble? To może się zmieścisz, chyba że na podłogi położysz panele i w ogóle będziesz wybierać niższe półki. A ile trwa? Zależy od waszej organizacji i ekip jakie wybierzecie, na niektóre meble i drzwi wewnętrzne czeka się nawet po 6-8 tygodni. Jeśli robicie kuchnię na wymiar to też coś koło tego. Najważniejsze to zrobić łazienkę, podłogi i wszelkie brudne roboty najpierw. Potem możesz sobie wrzucić materac, czajnik elektryczny i możesz mieszkać stołując się na wynos czekając na zrobienie i wstawienie mebli.

Gość ellevine
Dzięki wielkie za rady! :) Co do Ikei to dobrze wiedzieć, bo rodzice parę lat temu właśnie tam urzadzali kuchnię i wtedy akurat nie było większych problemów. Zresztą co do kuchni to mamy w rodzinie stolarza eksperta kuchennego więc może jego "wykorzystamy" ;)

Gość ellevine
Tak, wszystkie drzwi wewnętrzne i łazienkę trzeba będzie zrobić praktycznie od zera. Tzn nam się jakoś bardzo nie spieszy z tym, tzn nie mamy noża na gardle bo mamy gdzie mieszkać ;) A tam chcielibyśmy wprowadzić się jakoś w sierpniu- wrzesniu.

Gość zależy jakiej kalsy
powodzenia :)

Gość ale głupie pytania zadajesz
Co do ikei - ostatnio znajomi kupowali tam kuchnię i żadnych problemów nie było. Poza tym dają jakąś strasznie długą gwarancję, więc tak bym od razu ikei nie skreślała, bo te meble wcale nie są złe, a cena w porównaniu ze "studiami kuchennymi" śmiesznie niska. A przecież nie robisz tej kuchni na wieki.

Gość zależy jakiej kalsy
owszem, ale często jest tak w Ikei, że jak już wybierzesz kuchnię to nagle nie ma tego frontu, lub jakiegoś wykończenia, czy bocznych ścianek w kolorze kuchni :/ jeśli uda Ci się tam skompletować całość, to super! ale uważaj żeby się nie zrazić ;) w ikei jest rewelacyjna kanapa z pseudo skóry :) bardzo wygodna nawet jako dodatkowe awaryjne łóżko :) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20119461 fajna i pojemna jest ta komoda http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20129592 tyle, że nadaje się tylko na lekkie rzeczy, bo spody szafek się zapadają :/

Gość ellevine
Dzięki jeszcze raz!!! Kanapa super, bardzo pasowałaby mi do salonu, gdyż marzy mi się śnieżnobiały salon z właśnei ciemnobrązowymi meblami :))

Gość zależy jakiej kalsy
ja mam ta komodę w salonie, bo pasuje kolorystycznie do kanapy ;) tyle, że jest na lekkie rzeczy ;)

Gość zależy jakiej kalsy
ps. poduchy w kanapie są ściągane przez co się sporo powiększa :)

Gość uwielbiam sernik
a ja szczerze wątpię, żeby sofa z ekoskóry za 1400 zł miała jakąkolwiek jakość :(