Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj tez no i co z tego?

Kontracept- zazywa ktoś?

Polecane posty

Zaczęłam antykoncepcję, to dopiero moje 1 opakowanie, dzisiaj 8 atbletka i okropnie boli mnie głowa od rana, zadne proszki przeciwbólowe nie działają (wczesniej 1 ibuprom zadzialal!) Pozatym az tak głowa nie bolała mnie jeszcze nigdy, myślicie ze to od tego? Tyjecie po nich? Jak się czujecie?

Gość keeendy
hej, ja używam :) ale nie wiem czy dużo Ci o niech powiem, bo zaczęłąm dopiero swoje drugie opakowanie :) w pierwszym tygodniu też miałam bóle głowy, ale przeszło. oraganizm musi się przyzwyczaić w końcu to hormony. :)

To jest moje 1 opakowanie. Ale głowa mi dosłownie pęka! :( Mam nadzieję że przejdzie bo jak nie to lipa :( Może ktoś jeszcze się wypowie?

a macie zmiany nastrojów? Czekam na wypowiedzi

Gość bo ja lubie i juzzzzzzz
Ja też dopiero 8 kontraceptu ale nic mi się nie dzieje mam nadzieje ze mi pryszcze zejdą :O

Gość bo ja lubie i juzzzzzzz
nie panikuj zmierz ciśnenie pogoda jest do dupy

Gość jnljknmkjnk
ja przeszlam z cilestu na kontracept wlasnie przez migrenowe bole glowy (zawsze w przerwie opakowan mam straszne bole glowy) , migreny przeszly ale libido spadlo mi do zera, wiec musialam wrocic do cilestu. jezeli to poczatek to moze tak byc, ze boli cie glowa, oby tylko przeszlo.

No ja jak na razie libido ok ale cóż można powiedzieć po niecałym 1 opakowaniu, jednak głowa mnie pobolewa, zobaczymy jak się już wszystko ustabilizuje, swoją drogą pogoda też daje w D...

nikt więcej się nie wypowie?

Gość demented28
A macie twardy brzuch od pępka w dół?

Biorę Kontracept od roku i bóle głowy nie ustąpiły. Bóle głowy w moim przypadku występują częściej niż wtedy, kiedy nie przyjmowałam tych tabletek i praktycznie zawsze boli mnie głowa w trakcie 7-dniowej przerwy. Także niestety myślę nad zmianą. Ginekolog poradziła mi Yaz.

Gość BoomBoom
Właśnie skończyłam pierwszy listek Kontraceptu, jestem zadowolona z tych tabletek :) na razie nie przytyłam (wręcz przeciwnie, ale to chyba raczej moja zasługa) trochę poprawiła mi się cera, piersi mnie nie bolą ale może dlatego ze mam maaałe :) jedyne skutki uboczne to było rozdrażnienie przez pierwsze kilka dni i plamienie (około tydzień po skończonym okresie).

Ja tez chodziłam rozdrażniona, skończyłam 2 opakowanie właśnie i ogólnie jest ok :) Mam tylko nadzieję że nie przytyję bo większych piersi zwłaszcza bym nie przeżyła :(

Gość keeendy
ja skończyłam 3 opakowanie i jestem naprawdę zadowolona że akurat moja gin trafiła idealnie w te tabletki. żadnych plamień nie miałam, bóle głowy ale tylko na początku 1szego opakowania, a te dwa to jakby nic się nie działo :) zdziwiłam się że dostałam tabletki a oprócz cytologi i badania zwykłego ginekologicznego na fotelu nie miałam. ani pobieranej krwi ani nic. dlatego jestem troszke zdziwiona ż etak odrazu trafiła na tabletki dla mnie :)

Moja gin też mi je przepisała zaczęłam je brać ale od razu też dała mi skierowanie na próby wątrobowe, zbadała, zrobiła cytologię, dodam że to moje początki jesli o pigułki chodzi więc miałam mnóstwo obaw...

Gość keeendy
no dlatego ja się trochę wystraszyłam. ale cieszę się że się udało akurat :) to moje pierwsze tabletki także też nie wiem jeszcze co i jak:) ale powoli przekonuje sie że one naprawdę działają :) już tyle razy a krwawienia dostaję normalnie :) oczywiście schizy są przy osttaniej tabletuni ale jak dostane krwawienie to już jestem pewniejsza że one właśnie działają :) ale namotałam :D haha :D

Gość BoomBoom
Po jakim czasie dostajecie krwawienie? ja ostatnią tabletkę wziełam we wtorek o 22.00 i narazie nic...

Gość keeendy
ja raz dostałam 3 dnia, potem nastepne krwawienie 4 dnia, i teraz znowu 3 dnia. smieszy mnie to że dostaje krwawienie o tej samej godzinie o ktorej biore tabletki :D przeważnie między 3-4 dniem się dostaje :) to zalezy od organizmu :) w pierwszych opakowaniach można wogóle nie dostać krwawienia także spokojnie :) które to Twoje ?

Gość BoomBoom
No właśnie pierwsze opakowanie :) zaczynałam się niepokoić ponieważ mój lekarz nie mówił nic o możliwości przesunięcia się lub zaniku tego krwawienia, dopiero teraz poczytałam trochę na innych forach i widzę, że to całkiem normalne zwłaszcza, że moja miesiączka zwykle "przychodziła znienacka" :)

hej, ja biore kontracept ponad rok i bardzo dobrze toleruje te tabletki krwawienie dostaje 5 dnia przerwy, nie mam żadnych problemów w libido, bólami głowy, nawilżeniem itp, ogólnie jestem z nich bardzo zadowolona

Ja też krwawienie dostaję 3ciego dnia

Gość demented28
Witam. Ja mam pytanie. Kończę pierwsze opakowanie i zostały mi trzy tabletki. Dzisiaj zaczęłam dziwnie plamić. Czy to normalne? Poszłabym do ginekologa, ale w tej chwili niestety nie mogę. Dzięki za odpowiedź.

Gość nie masz powodu do niepokoju
demented28--> przy 3 pierwszych opakowaniach plamienia są normalne

Gość demented28
Już wcześniej miałam plamienia. Czy mogą występować co jakiś czas i tak niespodziewanie?

Gość PAULIS1999990
Hej ja też biorę kontracept i również jestem zadowolona. Na początku trochę miałam bóle głowy ale przy 2 blistrze jest wszystko oki. Nie przytyłam , wręcz schudłam niewiele ale jednak.I na początku jak zaczynałam 1 dnia okresu to miałam dłuższy o jakieś 5 dni. A okres z odstawienia dostałam 3 dnia z samego rana.I wychodzi na to ,że wszystko jest oki. Ale czas pokaże , organizm musi się przyzwyczaić . Mnie też gin za bardzo nie badała , zadała pare pytań typu ILE WAŻĘ ? itd. , zrobiła cytologię , zajrzała do środka XD i to wszystko. I żadne libido mi nie spadło. Pozdrawiam , trzymajcie się cieplutko .