Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Przera偶ona i zrozpaczona

Moja nerwica, niepozwala mi funkcjonowa膰

Polecane posty

Go艣膰 dobre sobie....
Gretania - Zdrowy chorego nie zrozumie :-(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gretania
Nikt nie powiedzia艂 ze jestem zdrowa. Walka z depresja spowodowana ciezkim dziecinstwem towarzyszy mi do dzis + napady l臋kowe. Ale nie biore lekarstw, biore sie w garsc, wynajduje sobie milion rzeczy do zrobienia i walcze, chociaz nie jest lekko a wy? tabletki, latanie po lekarzach, ciagle siedzenie w domu i myslenie o swojej nerwicy i depresji bo do pracy nie macie sily isc- wiec mysle ze wielu sie ze mna zgodzi- wam sie po prostu nie chce wziac w garsc, walczyc bo najlatwiej sie uzalac nad soba i oczekiwac zeby inni rozwiazali wasze problemy. Renta? W zyciu bym wam nie dala nawet 10 zl! Renty nie maja ludzie ktorzy naprawde sa niezdolni do pracy a wy zdrowe konie bedziecie lezec i becze. Zalosne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 autorko idz
do psychologa, mia艂am te偶 s艂aby okres ale poradzi艂am sobie. Zasz艂am w ci膮偶e i si臋 wszystko zmieni艂o na lepsze. Pracuje juz nie mam schiz贸w. Ale ja mialam bodziec maz i dziecko. Ty jezeli takiego nie masz to idz do psychologa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dfgdfgd54645
a nawet je艣li kto艣 jest chory to leki z grupy SSRI albo neuroleptyki na pewno mu pomog膮. Na nerwic臋 to dzisiaj ka偶dy jest chory.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MARCOO
LENIE i OBIBOKI Ludzie maja prawdziwe problemy a wasze s膮 dla mnie smieszne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gretania
I nagle wszyscy ucichli- co prawda w oczy kole?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobre sobie....
Gretania - S膮 ludzie, kt贸rzy potrafi膮 poradzi膰 sobie sami - tak jak Ty. Gratuluj臋! Ale to nie dotyczy wszystkich chorych os贸b. Czasem trzeba wspom贸c si臋 lekami, chica偶by przez jaki艣 czas, dla wyciszenia organizmu. Zgadzam si臋 natomiast z opini膮, 偶e praca motywuje, pomaga rano wsta膰 z 艂贸偶ka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przera偶ona i zrozpaczona
Za chwilk臋 wychodze, ju偶 jestem po porannych odwiedzinach w toalecie :(. Jestem przera偶ona :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobre sobie....
A dok膮d wychodzisz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eweqwee
Kto艣 tu pisa艂 偶e wi臋kszosc ludzi ma nerwic臋 i depresje.... Po prostu nie ma poj臋cia co to nerwica czy prawdziwa depresja.... Wi臋kszosc os贸b nazywa ka偶dy do艂, i gorsze samopoczucie depresj膮, a jak sie zdenerwuje- nerwic膮.... Nerwica tez nie polega koniecznie na braku panowania nad sob膮- bo takie osoby sa cz臋sto nawet za bardzo spokojne. Tak偶e p贸ki wam lekarz nie stwierdzi czego艣, nie wmawiajcie sobie depresjji czy nerwicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eweqwee
gretania- a co do ciebie- to twoj pomys艂 o tej depresji? Bo je艣li rzeczywi艣cie j膮 masz, to powinna艣 j膮 leczyc, bo nieleczona depresja owoduja trwa艂e ubytki w hipokapmie- obszarze m贸zgu odpowiedzialnym a pami臋c. Je艣li jednak piszesz,偶e latasz, itp. mozliwe 偶e problem ciebie nie dotyczy. przy ci臋zkiej depresji chory nie ma si艂y nawet wstac z 艂贸偶ka i bierze sie go na noszach do szpitala. Twoje my艣lenie jest na zasadzie - 偶e jak czego艣 nie widac to tego nie ma. No zal.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cze艣膰, szuka艂em czego艣 na tema
t nerwicy i tu cos znalazlem,ma typowe objawy, z kt贸rymi za cholere nie potrafie sobie poradzi膰. By艂em nawet u psychola przepisal mi jajkies leki, ale balem sie ich bra膰. To by艂o are miesiecy temu, ale nie pamietam juz ile. Mam dobr膮 prac臋, kt贸ra z aniedlugo moge starci膰, pocz膮tku jeszce udawalo mi sie to ukry膰, ale teraz juz chyba wszystcy widz膮, 偶e co艣 nie tak, a wiadomo praca, ot praca. A wcze艣niej ju偶 kto艣 pisa艂, jak to z boku wygl膮da ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 od lat walcze z nerwica
Mam to samo dla nas nie ma chyba ratunku,ja mam depresje nerwicowa.Czesto mysle o samobojstwie bo to chyba jedyne wyjscie.renty na to nie przyznadza a w pracy tez sie nikt nie bedzie cackac.Mam 26 lat a utrzymuje mnie 81 letnia kobieta moja babcia.Msakra jakas ,studia przerwane (majac 22 lata zachorowalam na nerwice od tamtej pory probowalam sie leczyc ale zawsze wracalo )Bylam w szpitalu dwa razy, to koniec.

Udost臋pnij ten post

Nerwice mam od jakis dwoch lat...w dziecinstwie duzo przezylam.W domu ciagle klotnie a ja chodzilam zaplakana i zastraszona.wszystko odbilo sie na mnie.mam objawy nerwicy a najgorsze jest to ze ludzie z mojego otoczenia nie rozumieja tego ze nie radze sobie ze soba...mam 16 lat.od tygodnia chodze do nowej szkoly.wczoraj na godz wych mielismy wstac przedstawic sie i powiedziec cos o sobie...zaczelo sie : bylam cala czerwona spocona bylpo mi goraco rece mi sie trzesly glos lamal...od teraz boje sie chodzic do szkoly bo jak jakis nauczyciel wezmie mnie do odpowiedzi to bd jeszcze gorzej niz wczoraj...tak strasznie sie boje.czasewm nie wiem czego.nie panuje nad zaciskaniem miesni ,emocjami.kiedy ide ulica to cala sztywnieje bo mam wrazenie ze ktos mnie obserwuje nawet jak nikogo nie ma...czesto mam zawroty glowy i robi mi sie ciemno przed oczamy serce mnie kluje i prawie nie umiem spokojnie oddychac...moj oddech jest plytki i urywany przez co strasznie sie mecze...jutro mam isc do psychologa ale nie wiem czy mi pomoze.boje sie ze zostane z tym sama jak do tej pory i to mnie wykonczy.nie wiem co robic...niech mi ktos pomoze!

Udost臋pnij ten post

hej. ja w艂a艣nie przed chwil膮 wr贸ci艂am od psychologa, je艣li trafisz na dobrego pomo偶e. ja lecz臋 si臋 z nerwicy, anoreksji bulimicznej. deprechy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 weqweweasas
bogdanisko mialam tak samo jak ty gdy jeszcze chdozilam do szkoly, mi nikt nie pomogl... dzis jestm bezrobotna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akupunktura tyczien czasu
i jeste艣 wyleczona efekty juz po 3 dniach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Johnnie Wachterr
ale ZUS stwierdzi艂, 偶e jestem zdrowa , kiedy pojecha艂am z艂o偶y膰 odwo艂anie, wy艣miali mnie wr臋cz i kazali wzi膮艣膰 si臋 za robot臋. I takie s膮 u nas kur....porz膮dki,偶e psychicznie okaleczony powa偶nymi zaburzeniami w sferze psychofiznej nie mo偶e nic za艂atwi膰 i jeszcze go tam chamy wy艣miej膮 a nie jeden cwaniaczek zdrowy jak byk siedzi sobie i pieni膮偶ki z naszych podatk贸w dostaje bo ma 艣wiadczenie na lewo i po prostu mia艂 z kim za艂atwi膰. Ps wiecie jaka jest w Polsce struktura i metody zatrudniania w tego typu urz臋dach? Zdarza si臋 偶e w wi臋kszo艣ci gabinet贸w mamy osoby z jednej drzewka genealogicznego. Z jednej wsi. Ciotki i pociotki ci膮gn膮 za sob膮 swoich a reszta to sta偶y艣ci. Polecam "Rozmow臋 pracownic Zusu" na Y. Bywa i偶 w艂a艣nie taki element jest s臋dzia i panem decyduj膮cym o dalszych losach ludzi naprawd臋 ci臋偶ko chorych w spo艂ecze艅stwie. Krew zalewa. Autorko. Musisz skonsultowa膰 z psychiatr膮 zmian臋 lek贸w i dok艂adnie mu opowiedzie膰 o tym co si臋 dzieje! Musisz dzia艂a膰 bo nawet teraz gdy ju偶 bierzesz leki to pr贸by normalnego funkcjonowania s膮 u ciebie tak ci臋偶kie i偶 narazi膰 cie mog膮 na jakie艣 psychotyczne powik艂ania. Mimo wszystko 偶ycz臋 zdrowia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Johnnie Wachter
Trudno nie by膰 zdenerwowanym na to wszystko. Ostatnio rozmawia艂em z pewn膮 kobieta jaka wychowuje samotnie dw贸jk臋 ci臋偶ko chorych syn贸w. Jeden cierpi膮cy nie wszelkiego rodzaju powik艂ania z tytu艂u nieoperacyjnego rozleg艂ego guza m贸zgu a drugi po pora偶eniu ze spastyczno艣ci膮 ko艅czyn i charakterystycznym niedow艂adem ruchowym jaki spowodowa艂 niemo偶no艣膰 przebywania w pozycji stoj膮cej bo mo偶e tylko by膰 w ruchu albo le偶e膰. To cud i偶 ch艂opak si臋 uczy i to dobrze. Ostatnio by艂a na komisji to odm贸wi艂 zasi艂ku piel臋gnacyjnego i jeszcze orzeczono zmian臋 grupy ch艂opakowi na mniej korzystna z tytu艂u 艣wiadczen. Mieszkaj膮 w jednym ma艂ym ciasnym pokoju i musz膮 jako艣 偶y膰 ale urz臋dnik贸w to nie obchodzi:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dorote艅ka
W przypadku atak贸w paniki, dora藕nie podaje si臋 Rescue Remedy To gotowa mieszanka pi臋ciu ekstrakt贸w redukuj膮cych napi臋cie. Specyfik ten wykorzystywany jest r贸wnie偶 w innych sytuacjach stresowych. W przypadku os贸b, kt贸re cz臋sto rozmy艣laj膮 o swoich objawach (np. wyobra偶aj膮 sobie, co si臋 stanie, kiedy wyjd膮 z domu i b臋d膮 mie膰 atak paniki), warto do艂膮czy膰 ekstrakt z Kasztanowca bia艂ego lub zastosowa膰 Rescue Noc . znalaz艂am na: http://drbach.pl/nerwica.php

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wojtek12342
Mo偶esz co艣 wi臋cej o tym?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 du偶o Was tu jest
z ta poj臋bana nerwic膮......Mysla艂am 偶e tylko ze mnie takie dziwad艂o .... :( m臋cz臋 si臋 ztym od kilkunastu lat i marnuj臋 偶ycie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda22a
masakra, jakie lenie z was! Ja mam zaburzenia osobowo艣ci, nerwic臋, zaburzenia od偶ywiania i kilka razy by艂am w szpitalu psychaitrycznym, ale bior臋 si臋 w gar艣膰, bo nikt mi nie pomo偶e, je艣li sama nie spr贸buj臋. 呕aden cz艂owiek, widz膮c, 偶e si臋 u偶alam nad sob膮 nie b臋dzie mi wsp贸艂czu膰 i nie dziwi臋 si臋. Mnie te偶 krew zalewa, jak widz臋 takie niemoty, kt贸re tylko kombinuj膮, jakby tu rent臋 sobie za艂atwi膰, albo grup臋, kombinuj膮 gdzie pokaza膰 艂zy, istny teatr obibok贸w! Moja mama jest naprawd臋 powa偶nie chora, nie jest ju偶 m艂oda i pracuje! I nie w jakiej艣 spokojnej pracy przy kwiatkach, tylko w powa偶nej instytucji pa艅stwowej, gdzie jak wiadomo trzeba 100 rzeczy naraz zrobi膰, a ludzie s膮 r贸偶ni, dlatego nie rozumiem takich jak wy ;/ i tak w艂a艣nie wkurza mnie to, 偶e nam jest ci臋偶ko, ale chodzimy do pracy/szko艂y, a na was trzeba robi膰, bo siedzicie ca艂ymi dniami na forach i u偶alacie si臋 nad sob膮, zamiast przejsc sie cho膰by do jakiego艣 poradnictwa zawodowego, wiadomo nie ka偶da praca dla ka偶dego, ale mo偶na wiele zrobi膰 wbrew opiniom, 偶e w Polsce jest do d**y, wystarczy troch臋 ch臋ci, s膮 kursy, szkolenia, ale nie, wy wolicie 艂apska wyci膮ga膰 po pieni膮dze, bo wam si臋 nale偶y bo macie nerwic臋.. nosz k***a ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zew ryczacej gesi
a nie lepiej zacz膮膰 sie lepiej odrzywiac pozucic chemie na nrwice to mi贸d ,py艂ek kwiatowy ,mleczko pszczele

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alko na wszystko
pisali艣cie ze nie mo偶ecie wytrzymac w pracy tez tak mam ale wymyslilem sobie taki wspanialy system ze gdy wezmie mnie atak nerwicy to napije sie po pracy piwko czy dwa i od razu wszystko znika ku**wa wszystko jest dla ludzi nie jakies leki chore co pogarszaja sytuacje alkohol powoduje ze czlowiek jest szczesliwy oczywiscie nie jestem alkoholikiem gdy mam slabszy dzien od razu pierwsza obrona to piwo i naprawde przechodzi... od jakichs dwoch lat nie mialem ataku leku , nie chodze do zadnych lekarzy i wszystko jest dobre . polecam piwko i ciezka prace

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witajcie.Mam 26 lat i te偶 jestem w trudnej sytuacji.Mam ci臋偶k膮 nerwic臋 natr臋ctw . Ci膮gle my艣l臋 o wdechu i wydechu.Mog臋 tak niemal ca艂膮 dob臋 . W nocy 艣pi臋 minutami , bo mi to przeszkadza w za艣ni臋ciu.Psycholog do kt贸rej chodz臋 powiedzia艂a , 偶e my艣l o wdechu i wydechu jest form膮 relaksacji u wielu jej pacjent贸w , ale dla mnie sta艂a si臋 obsesj膮 , kt贸ra nie pozwala na swobodny przep艂yw my艣li. Gdy natomiast mija mi na chwil臋 to natr臋ctwo przychodzi somnifobia , czyli l臋k przed zasypianiem. W moim przypadku jest to l臋k przed utrat膮 kontroli nad sob膮 , czyli przechodzeniem z jawy w sen.Ta przypad艂o艣膰 te偶 cz臋sto skraca mi sen , lub nie daje zasn膮膰.Cz臋sto jestem na skraju wycie艅czenia. Potrafi臋 nie spa膰 4 dni z rz臋du , potem nast臋pny zasn臋 w miar臋 dobrze. Kolejne dni 艣pi臋 , ale m贸j sen trwa par臋 minut dziesi臋膰 , pi臋tna艣cie mniej wi臋cej i tak jest przez wiele kolejnych nocy a偶 do strasznego wyczerpania , gdy zn贸w zasn臋 jedn膮 noc do艣膰 dobrze , lub troszeczk臋 lepiej ni偶 poprzednimi.Potem zn贸w wyst臋puje u mnie brak snu gdy mocno atakuje obsesja na temat wdechu i wydechu , lub silnie atakuje somnifobia.Bior臋 leki .Pomagaj膮 mi minimalnie. Za偶ywam jednak od p贸艂 roku te same lekarstwa. Nie wiem czy to dobrze , 偶e psychiatra mi ich nie zmienia. Nie przepisuje mi nic konkretnego na natr臋ctwa tylko na sen.Mam te偶 kompulsj臋 , czyli musz臋 przed snem sprawdzi膰 czy np: dobrze w艂o偶y艂am klucz do szafy 偶eby nie narobi艂 ha艂asu w nocy i dodatkowo przeszkadza mi poduszka . Bywaj膮 noce , 偶e to przez ni膮 nie mog臋 dalej zasn膮膰 .Budz臋 si臋 po paru minutach snu i sprawdzam czy nie jest na brzegu 艂贸偶ka , bo te偶 obawiam si臋 , 偶e spadnie i narobi ha艂asu i dalej ju偶 nie 艣pi臋 do rana.Jestem tym ju偶 strasznie wyczerpana.Mam wszystkie objawy silnej nerwicy natr臋ctw przeplataj膮ce si臋 mi臋dzy sob膮 :obsesja , kompulsje i fobia.Na czwartym roku studi贸w by艂o jeszcze w miar臋 dobrze . Spa艂am od 2 do 4 godzin na dob臋 i nie by艂o to 藕le jak na mnie . Jednak na ostatnim roku w pa藕dzierniku 2012 roku mia艂am straszne zaostrzenie choroby . Dopad艂a mnie po raz pierwszy somnifobia , co skutkowa艂o pi臋cioma dniami bez snu i tak by by艂o a偶 do wyko艅czenia gdyby nie relanium , kt贸rego ju偶 nie za偶ywam , bo mia艂am zmian臋 lek贸w w lutym. W listopadzie zosta艂 mi przyznany indywidualny tok studi贸w.W 2008 roku mia艂am odwracalny udar (RIND). Trzy tygodnie min臋艂y a偶 uzyska艂am ca艂kowit膮 sprawno艣膰 ruchow膮 po lewej stronie cia艂a. Mo偶e ta obsesja o oddychaniu wi膮偶e si臋 przed nie艣wiadomym l臋kiem , przed uduszeniem.Moje serce nie wyrabia ju偶 od lat tej bezsenno艣ci. B艂agam Boga by sytuacja z 2008 roku nigdy si臋 nie powt贸rzy艂a .Nikt nie wie o moim parali偶u. Wyobra藕cie sobie , 偶e chodzi艂am z tym parali偶em na strudia. To , 偶e beb艂ota艂am a nie m贸wi艂am przez kr贸tki czas t艂umaczy艂am przezi臋bieniem , a kulej膮c膮 nog臋 , 偶e mi wszed艂 w ni膮 gw贸藕d藕 .Dnia poprzedzaj膮cego udar my艣la艂am , 偶e si臋 zadusz臋 na 艣mier膰 , a nast臋pnego obudzi艂am si臋 z nim.To by艂a niedziela. . Teraz gdy nadchodz膮 duszno艣ci , albo k艂ad臋 si臋 do 艂贸偶ka , albo gdy s膮 mniejsze jako艣 z nimi przechodz臋 do wieczora. Gdy ich nie odczuwam to mam fobi臋 , albo zok.Zawroty g艂owy te偶 si臋 u mnie zdarzaj膮 , ale troch臋 rzadziej.Nie wiem jak b臋dzie wygl膮da艂o moje dalsze 偶ycie.Tak bardzo bym chcia艂a i艣膰 do pracy , ale nie mog臋 z moj膮 chorob膮.Boje si臋 , 偶e b臋d臋 wiecznie wegetowa膰 , a偶 w ko艅cu zostan臋 jak膮艣 menelk膮 gdy braknie rodzic贸w. Z wpis贸w widz臋 , 偶e nie tylko ja jestem w takiej sytuacji pomimo r贸偶nych nerwic.Mam kole偶ank臋 ze studi贸w , kt贸ra ma nerwic臋 , ale du偶o 艂agodniejsz膮 ode mnie . Ma prac臋.Zazdroszcz臋 jej .S膮 nerwice o r贸偶nym stopniu nasilenia . Ja niestety mam t膮 siln膮.Z chorob膮 m臋cz臋 si臋 ju偶 9 lat . W 2004 roku zacz臋艂o si臋 od l臋ku . W 2008 roku dosz艂a obsesja (w drugiej jego po艂owie),w 2012 somnifobia ,kompulsje nie wiem kiedy si臋 u mnie po raz pierwszy pojawi艂y. By艂y , mija艂y , zn贸w przychodzi艂y po sporym czasie spokoju .B臋d臋 si臋 jeszcze odzywa膰.Mi艂ego popo艂udnia 偶ycz臋 wszystkim forumowiczom.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mi w ogole nie pozwala艂a... ale poszlam do psychologa www.psychologguglas.pl/oferta.html na terapie i udaje sie powoli jakos zaklimatyzowac. ciezko mi bylo zyc w domu z nerwica, o wszystko sie czepialam, ciagle sie wkurzalam, wszystko mnie denerwowalo...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jedynym skutecznym rozwiazaniem jest oczywiscie lekarz, moja siostra miala naprawde zaawansowana nerwice i leczyla sie tutaj www.medis.pl oczywiscie pomoglo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A masz dobrane dobre leczenie? Moja mama te偶 mia艂a nerwic臋 spowodowan膮 ci臋偶kimi prze偶yciami ale jako艣 z tego wysz艂a i normalnie teraz 偶yje, z tego co wiem jakie艣 leki tylko przyjmuje. Wiem, 偶e mia艂a terapi臋 w www.czpgdynia.pl. Mo偶esz te偶 zapyta膰 je艣li jeste艣 z Gdyni.

Udost臋pnij ten post