Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła studencica..

STUDIA!!

Polecane posty

Wytlumaczcie mi prosze jak wygladaja studia, ale tak serio, ze wszytkim.. o Co chodzi z sesja i czym rozni sie od koła i jak wygladaja zajecia, czy sa jakies obecnosci, ile trwaja zajecia, gdzie sie odbywaja, czy trzeba uczeszczac na wszytko.. Prooosze, nie mam w rodzinie nikogo straszego kto byl na studiach, a jak sie zapytam wsrod znajomych to juz widze te inteligentne odpowiedzi.. :D

Gość dtrdurdtutdutrf
rtydrtd

Gość kgf lu
Boże przecież to wszystko zależy jakie studia i gdzie każda uczelnia ma swój indywidualny tok nauki inne zwyczaje itp itd, ja np. studiowałam zaocznie piątek sobota niedziela od 8-00 do 18-00 sesja ciężka ale to też zalezy od wykładowcy tak samo jak obecności jeden wymaga obecnosi na wykladach i cwiczeniach drugi tylko na cwiczeniach a inny w ogóle nie wymaga obecnosci. Jeszcze raz napiszę TO ZALEŻY OD UCZELNI, WYDZIAŁU I WYKLADOWCY !

Gość Gadatliwa..
a więc zajęcia trwają 90 min więc tyle co 2 godziny w szkole:). Odbywają się w dużej sali wykładowej (wykłady) a ćwiczenia w mniejszych salkach w których siedzi się jak w ławkach w szkole. Sesja to ogólny egzamin z każdego lub prawie każdego przedmiotu który musisz zaliczyć co najmniej na 3 bo na studiach jest tylko taki zakres ocen 2-3-4-5 :) więc jak widzisz troszkę się to różni od lekcji w ogólniaku czy gimnazjum :)

Gość kgf lu
Ps z reguły obecnośc na ćwiczeniach jest obowiązkowa i rzadko sie zdaża żeby ktoś jej nie wymagał. No i to pytanie "gdzie się odbywają" :/ a gdzie się mają odbywać ?? Na uczelni w aulach salach wykładowych.

Gość Lmabda
koło - kolokwium - taki jakby sprawdzian, egzaminy są w sesji jak tutaj już ktoś pisał.

Gość Gadatliwa..
A jeśli chodzi o obecności to zgadzam się z poprzednikiem . To zależy od wykładowcy jeden wymaga obecności na zajęciach i bardzo jej pilnuje a drugi olewa obecności studentów. Przeważnie (u mnie) tak jest ,że możemy pozwolić sobie na 2 nieobecności w ciągu semestru. Jeśli przekroczymy limit to musimy wybrać się na konsultacje na których wykładowca przepytuje Cie z materiału jaki był na wykładach :)

Ja rozumiem, ze to zalezy od uczelni, ale chce miec jak najwiecej ogolnych onformacji, bo nie lubie nie odnajdywac sie w sytuacji.. Dziekuje za odpowiedzi :D