Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzodkiewka88

Czy uda mi się zrobić bezy z samych białek i cukru?

Polecane posty

Gość rzodkiewka88

jw robiliscie kiedys je?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rzodkiewka88
?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rzodkiewka88
chciałabym cos zrobic, ale mam tylko 4 jajka, troche cukru, proszek do pieczenia i tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aBEWLL
Bezy robi się z samych białek i cukru, ale czy TOBIE się to uda, to wątpię...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rzodkiewka88
o co chodzi bo nie rozumiem. dlaczego MI ma się nie udać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość betiiii
tak bo tak się robi bezy cukier + BIAŁKA a dokładniej na jedno białk 7 dkg. cukru kryształu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rzodkiewka88
ale czemu aBewll moiw ze watpi ze mi sie uda, skad takie podstawy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość betiiii
pewnie się droczy a jeśli to facet to napewno.... nie przejmuj się

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rzodkiewka88
i po ubiciu piany ile sie ma je piec? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiosna wiosna ah to ty
bezy się suszy, a nie piecze musisz o tym pamiętać, bo jak dasz za wysoką temperaturę to ci się spalą na wierzchu, a w środku będą surowe wypieka się 2-3 godziny w 120-140 max w 160 stopniach pozdrawiam i miłego pieczenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rzodkiewka88
ale to ile 2 czy 3h, bo jest różnica przecież :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Żadne tam 160 st. i wcale nie
2-3 godziny. Najlepiej bezy suszyć wieczorem. nastawić piekarnik na 130 st. i wstawić do niego bezy na 1 godz.z uchylonymi drzwizkami a potem wyłaczyć, zamknąć drzwi i zostawić bezy na cała noc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rzodkiewka88
nie moge ich zostawic na całą noc bo potrzebuje je juz na dzis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja czesto robie bezy i wychodza pyszne powiem ci jak ubijam pine z bialek a w garnku rozpuszczam wode z cukrem tzn robie taki syrop cukrowy i takim goracym syropem parze ta ubita pine nastepnie wstawiam naczynie z piana na garnek z goraca woda i ubijam az wszystko zesztywnieje pozniej ubijam nad zimna woda do momenty az ubita sztywna piana wystygnie i juz pozna na blache i do piekarnika. daje na 130 stopni i ok 45 minut susze . smaczne kruche dzieciaki uwielbiaja)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rzodkiewka88
skomplikowane i kurde nie mam miksera jedynie różge.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rzodkiewka88
a można bez tej pary zrobić? po prostu ubic białka z cukrem, dac na blache upiec i tyle?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aBEWLL
I właśnie dlatego mam podstawy sądzić, ze jej się nie uda. Bezy to trudna sprawa, bo zależy od piekarnika i doświadczenia (a czasem i szczęścia, bo robi się tak samo, a wychodzi różnie). A ta swoje: potrzebuję na dziś, za długo, skomplikowane, itp, itd Pewnie że można upiec w 10 minut w 200 stopniach - jeżeli lubisz węgiel. Tylko po cholerę pytasz, czy ktoś robił bezy, skoro masz gdzieś porady?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×