Gość apetyt Napisano Kwiecień 1, 2011 Dziewczyny PILNE! prosze o szybka odp, bo nie moge znalezc nigdzie odp. na moje pytanie. Sluchajcie, zapomnialam 16 tabletki z blistra.. wzielam ja rowno 12 godzin pozniej.. czyli zastosowalam sie do pierwszej opcji, ze biore tabletki do konca, ale nie robie przerwy i biore nastepne opakowanie.. tyle, ze nie chce laczyc opakowan, bo ostatnio juz to zrobilam, a nie chce laczyc 3 opakowan z rzedu.. wiec jednak chcialabym przejsc do tabletek plecebo.. i w sumie pomyslalam, ze moglabym 'zapomniec' teraz tabletki i zastosowac sie do tej 2 opcji, ze przerywam branie i przechodze bezposrednio do bialych. Tylko, ze kwestia jest teraz tego typu... czy jest w ogole szansa, ze w najblizszym czasie bede zabezpieczona, jeeli tak to kiedy? czy w ogole mozliwe jest zrobionie czegos takiego? i jak to wplywa na dzialanie, kiedy 'zapomni' sie 2 tabletek? dziekuje z gory za odp!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Kwiecień 2, 2011 wybierz opakowanie do końca, nie przerywaj. Od następnego opakowania będziesz zabezpieczona. a teraz dodatkowo używaj prezerwatywy I tak już połączyłaś opakowania więc gdybyś teraz przerwała to namieszałabyś w organizmie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona_50 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Hej dziewczyny ! dzis wzielam pierwsza tabletke i czuje sie super:) dostalam okres wieczorem ale tabletke rano wzielam o 8 i jak do tej pory jest extra moze czulam lekki bol glowy i bylam senna ale ok:) mysliscie ze to dobrze wrozy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 więc zabezpieczaj się przez kolejne 7 dni bo tabletkę wzięłaś już 2giego dnia cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona_50 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 tak wiem... ale narazie jeszcze i tak musze poczekac takze jest ok:) DZIEWCZYNY A JAK SIE BIERZE TE TABLETKI TO MOZNA PIC KAWE? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona_50 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 tak wiem... ale narazie jeszcze i tak musze poczekac takze jest ok:) DZIEWCZYNY A JAK SIE BIERZE TE TABLETKI TO MOZNA PIC KAWE? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 Tak, można pić kawę, chyba, że wywołuje ona u Ciebie biegunki. Przeczytałaś ulotkę? Gdyby nie można było pić kawy to byłoby to napisane w ulotce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 I nie musisz się dodatkowo zabezpieczać, bo to tak samo jakbyś dostała miesiączkę rano, a tabletkę wzięła wieczorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona_50 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 jezeli dla ciebie to problem zeby mi odpowiedziec to nie odpowiadaj i koniec tematu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 Gdyby to był problem to był nie odpowiadała. Po prostu denerwuje mnie ludzka głupota. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona_50 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 ja wole sie upewnic i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kinia_NiNa Napisano Kwiecień 7, 2011 Jeśli macie jakieś wątpliwości odnośnie tabletek, to w pierwszej kolejności czytajcie ulotkę. Tam jest odpowiedź na 99% waszych pytań... To głupota brać leki, o których nie wie się nawet podstawowych rzeczy. Trochę wyobraźni dziewczyny! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Kwiecień 8, 2011 Perwersja to już jest 2gi dzień cyklu czy chcesz czy nie chcesz i w tym czasie zachodzą wahania hormonów w organizmie. Tym bardziej, że było to po nocy (czas snu), co innego kiedy dostajesz krwawienie rano i bierzesz ją wieczorem - jest to normalna funkcjonalna pora dla organizmu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olesława 0 Napisano Kwiecień 8, 2011 Klauddynka69-> ale głupoty pieprzysz. Ja też tak wzięłam, bo moj ginekolog stwierdzil, ze nic nie bedzie i od razu mnie zabezpiecza, bo to jest tak jak ktos tu powiedzial, jakbys dostala okres rano i wziela tabletke wieczorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olesława 0 Napisano Kwiecień 8, 2011 1 dzień cyklu jak sama nazwa wskazuje ma 24 godziny. I każdy kolejny też... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona_50 0 Napisano Kwiecień 8, 2011 dziekuje za rady dziewczyny:) wiecie juz biore 3 dzien i naprawde jak narazie to extra wogole nie czuje ze bralam je Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamusia86 0 Napisano Kwiecień 8, 2011 cześć dziewczyny!!! od jutra zaczynam drugie opakowanie i powiem wam że dobrze się czuję... miałam dwa razy silne bóle głowy.... tylko szokuje mi cena 52 zł za opakowanie to bardzo drogo... gdybym wiedziała że one są dwufazowe (mają dwa hormony połączone czyli tzw złożonymi) to bym nie brała ale niestety już brałam je, ponieważ mój ginekolog pierwsze opakowanie dał mi za darmo... w ulotach pisze że jeśli w ciągu 12 godzin zapomniesz tabletki to jest ryzyko zajścia w ciążę... mało tego mój ginekolog powiedział że te tabletki będą skuteczne wtedy kiedy wybiorę trzecie opakowanie... ponieważ te tabletki muszą się dostosować do naszego organizmu i jest potrzebne drugie zabezpieczenie lub stosunek przerywany... dziewczyny ile wy macie lat... wydaje mi się że bardzo mało wiecie na temat antykoncepcji... naprawdę pytajcie swoich lekarzy... a jak lekarz nie mówi wszystkiego to zmieńcie lekarza... ja jak wybiorę 3 opakowania zmieniam na tańsze pigułki... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 8, 2011 "mało tego mój ginekolog powiedział że te tabletki będą skuteczne wtedy kiedy wybiorę trzecie opakowanie... ponieważ te tabletki muszą się dostosować do naszego organizmu i jest potrzebne drugie zabezpieczenie lub stosunek przerywany... " To raczej Ty zmień lekarza :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Kwiecień 11, 2011 Olesława nie nie piszę głupot. Jest różnica kiedy weźmiesz tabletkę wieczorem jak krwawienie dostałaś rano. A jest różnica kiedy dostałaś krwawienie wieczorem, idziesz spać i weźmiesz ją rano. Poczytaj trochę o anatomii i fizjologii człowieka i jak pora snu wpływa na organizm o NPR też możesz poczytać. Jest to już 2gi dzień cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona_50 0 Napisano Kwiecień 11, 2011 zawsze lepiej sie zabezpieczyc prawda? chociaz na poczatku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Kwiecień 11, 2011 Tak lepiej się zabezpieczyć te 7 dni. Dlatego, że przez noc poziom hormonów mógł ulec zmianie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona_50 0 Napisano Kwiecień 11, 2011 dzieki za rady:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona_50 0 Napisano Kwiecień 11, 2011 wiecie zawsze moj okres trwal 3 dni a teraz biore tabletki i mam juz 6 dzien Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona_50 0 Napisano Kwiecień 12, 2011 hej dziewczyny dzis mialam dziwny dzine...niedawno poczulam jakbym miala wymiotowac czulam uscisk w gardle az... ale nie bylo wymiotow i teraz cala sie trzese jakby z zmina...ehhh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Kwiecień 12, 2011 Panikujesz. Poczytaj to co pisałam, skutki uboczne mogą być przez pierwsze 3 opakowania. Nie zdziw się jak będziesz też plamić przez całe to opakowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona_50 0 Napisano Kwiecień 13, 2011 wlasnie chyba panikuje za bardzo.... w sumie jak sa jakies skutki uboczne to jest dzialanie nie? w ulotce pisze ze moga byc nudnosci a nudnosci to nie zawsze wymioty:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona_50 0 Napisano Kwiecień 27, 2011 hej dziewczyny sluchajcie miesiaczke powinnam dostac po wzieciu bialych tabletek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Kwiecień 27, 2011 Nie koniecznie, zazwyczaj krwawienie występuje przy 3 lub 4 białej tabletce a może nawet wystąpić przy pierwszej różowej z nowego opakowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. Napisano Kwiecień 28, 2011 Może też nie wystąpić w ogóle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach