Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hekate66632

Czy zapisac dziecko na kurs szybkiego czytania/ nauki

Polecane posty

Gość Hekate66632

Zapisałybyście swoje dziecko na kurs szybkiego czytania, szybkiej nauki i etc?? W poznaniu jest taka firma i bierze 130 zł za miesiąc(8h w miesiącu + godzina korepetycji w sobotę gratis). Zgodziłybyście się na to? Dodam tylko, ze podobno efekty po roku nauki są rewelacyjne!

Gość Hekate66632
up!!

Gość Hekate66632
zapisałybyscie?? bo ja sie waham

Gość co????
w jakim wieku to dziecko?

Gość Hekate66632
w wieku lat 12

Gość Hekate66632
grupa po 15 osób

Mój syn chodził, chyba w 3 klasie ( juz nie pamiętam bo jest stary :P ) na kurs Wojakowskich, ale jemu chyba to niewiele dało. Był leniwy, do tego dyslektyk, kłopoty z czytaniem i koncentracją...pamiętam,że się jeszcze w gimnazjum ostatnio litowałam i próbowałam mu czytać lekturę :D ale nie potrafił się skupć !!! drżałam o to czy się dostanie do liceum......potem darłam się na niego miesiącami,ze nic nie robi i nie zda matury.....teraz jest na politechnice..fakt ze ma rok w plecy , ale to juz z własnej woli :P Ogólnie nie polecam -jak dla mnie to wyciąganie kasy. Córki już nie zapisywałam i tej małej tez nie zamierzam....kiedyś :D

Gość hahahha..:D
doloresss...nie dyslektyk tylko debil..nazywaj rzeczy po imieniu:D:D:D pewnie taki zjebany po mamusi:D:D:D:D

Gość Hekate66632
no własnie tylko, ze to nie wojakowscy:( kurde moja kolezanka zapisała dziecko i w tym roku bedzie miala swiadectwo z paskiem a zawsze byla przecietniakiem. mam mieszane uczucia co do tego

Gość Hekate66632
oczywiscie nie kolezanka bedzie miala swiadectwo tylko corka.:) doloress nie przejmuj sie idiotami z dziwnym wpisami

Gość ldsk;oalskd;akd
nie łudz sie, twoje zawsze bedzie beznadziejnie przecietne..po takiej debilce jak ty to jakie ma byc:P

Gość Hekate66632
Do wpisu powyżej!! Nie życzę sobie anonimowego obrażania mojej osoby! Ciekawa czy w realu byłbys/ byłabyś tak samo odwazna, żeby móc powiedziec te slowa mi w twarz.

Gość ldsk;oalskd;akd
wypad macioro z tępym bachorem

hahahha..:D chciałabyś takiego syna....to wspaniały facet, który jest mi podporą we wszystkim. Nawet biznes razem prowadzimy. A gotuje lepiej niż niejedna mamuśka na tym forum. Będzie kiedyś miała jakaś dziewczyna skarb... ale cóż, to forum jak widzę jest zbieraniną sfrustrowanych panienek, które pod pomarańczowymi nickami chętnie folgują sobie swoim emocjom, z powodu nieudanego życia...i tego nic nie zmieni... pozdrawiam

Gość dodolores
ja pierdole,co za nawiedzona mamuska z ciebie..moze zacznij pisac jeszcze jakies pochwalne piesni na jego temat:O oszolomie:O a twoj synus to pewnie pedalsko starszne:O

Gość oj nie no...
Haha, oto najwieksza MONDROSC kafeterii zabrala glos-Hatsumoto,jak czytam twoje wypociny to nie wiem czy sie smiac czy plakac:O

Gość Hekate66632
Masz racje hatsumoto:)

Gość Małoszka
Ogarnijcie się ludzie! Chcąc niby dzieciom pomagać, rozwijać je, możecie doprowadzić je do patologii umysłowo-motorcznych. Dziecko rozwija się, stabilizuje się mu stronnośc itp do 13 roku zycia. Wszystkie akcje typu wcześniejsze posyłanie do szkoły, zmuszanie do zajęć dodatkowych, ograniczanie zabaw itp itd może doprowadzić do powaznych zaburzen!

Gość gość
Nie warto, lepiej za te 130zł kupić coś dziecku za przeczytanie np. 5 książek w miesiącu. Im więcej będzie czytało, tym szybciej będzie to robić i to bez żadnych dziwnych metod. A jak już ma czegoś próbować to metody te są dostępne w internecie np. na blogach o rozwoju osobistym itd. Żeby poprawić wyniki w szkole lepiej popracować z dzieckiem samemu. Co z tego, że pokażą tam dziecku nie wiadomo co, jak ono i tak tego nie wdroży w życie bez pomocy rodzica, a to wszystkojest w internecie.

Gość gość
Ja zapisałam swojego syna, bo trochę miał problemy z szybkim czytaniem. Po tym jak skończył ten kurs to rzeczywiście czytał płynniej i szybciej. Zaczął też przynosić lepsze oceny ze szkoły. Syn chodził na zajęcia do akademii edukacji (akademiaedukacji.pl) mają tam i inne szkolenia nawet dla dorosłych. Pewnie jak bym miała jeszcze raz posłać to bym się nawet nie zawahała.

Gość gość
Naganiacz...