Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olia67

Bardzo proszę o pomoc

Polecane posty

Gość olia67

Pierwszy raz współżyłam z chłopakiem w ostatnim dniu miesiączki (stosunek przerywany). Następny raz (niecały miesiąc później) zrobiliśmy to najpierw w gumce, potem stosunek przerywany. Za dwa dni miałam dostać okres. Minęły trzy tygodnie, a okresu nie ma. Czy mogę być w ciąży? pomóżcie... Test wyszedł negatywny. Czy opóźniający się okres może być związany z tym, że dopiero rozpoczęłam współżycie?

Gość olia67
up

oj 3 tyg to długo... musiałabyś jeszcze powtórzyć test, nie zawsze od razu wykrywają ciąże. w razie wątpliwości możesz iść do lekarza albo do na badanie krwi - beta Hcg. I pytanie czy twój partner też dopiero zaczął współżycie? Jeśli tak to na przyszłość pamiętaj że sex przerywany jest jakąś metodą antykoncepcji ale dla doświadczonych facetów.

Gość olia67
Dzięki za odpowiedzi, chyba faktycznie powtórzę test.

Pisałam na poprzedni topiku-zapomnij o stosunku przerywanym. Zwłaszcza, jeśli to stosunek drugi z kolei. Możesz w ten sposób zajść w ciążę. Twój okres zawsze był regularny?

Gość Dziób dziób
Może to być ciąża,ale nie musi. Sam fakt współżycia nie ma wpływu na spóźniającą się miesiączkę.Albo jesteś w ciąży,albo masz zaburzoną gospodarkę hormonalną.

Gość olia67
Ostatni okres spóźnił mi się o kilka dni. Wcześniej nie miałam z tym problemów. Teraz już nie chcę słyszeć o seksie bez zabezpieczenia, ale niestety "mądry Polak po szkodzie" :|