Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna pusz

do puszystych kobiet planujących zajść w ciąże - mój apel

Polecane posty

Gość taka jedna pusz

dziewczyny zanim zajdziecie w ciąże najpierw schudnijcie , bo ja przeżywam teraz ciężkie chwile , jestem w 18 tyg ciąży przytyłam już 8 kg , myśle że bardziej z braku ruchu a nie objadania się . moja lekarka na każdej wizycie strofuje mnie odnośnie wagi , już mam tego dosyć , wymyśla mi diety ... itp a ja już mam dość zamiast cieszyć sie ciążą, bo ją dobrze znosze : nie wymiotuje, czuje się świetnie to zaczynam mieć obsesje co do jedzenia, licze kalorie i czuje że dopada mnie depresja , jestem z tym problemem sama, nie ma dnia ążebym nie ryczała, nikt nie wie że mam taki problem bo po mnie nie widać mojej wagi , jestem wysoka ..... ..... chciałam się tylko wyżalić , a może powinnam zmienić lekarza, może inny nie byłby tak upierdliwy... nie chce pisać tutaj ile waże , bo waże dużo , nie chce słuchać wyzywisk od was , bo wystarczy mi opieprzanie przez moją lekarke

Gość Ale nie załamuj się tak
Po pierwsze NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY DZIECKO BYŁO ZDROWE CHOCIAŻBYŚ MIAŁA 150kg ważyć!!! Wszystko da się zrobić. Ja do porodu ważyłam 100kg równe wyglądałam tragicznie i do dziś żałuje że tak żarłam w ciąży bo jedzeniem tego nie nazwę. Zawziełam się i schudłam teraz ważę 69 przy 173cm wzrostu!Ale kosztowało mnie to spooooro wysiłku i wiem już że gdy zajdę w drugą ciążę będe się troche inaczej odżywiać. Napewno razowy chlebek - dużo warzyw dużo owoców i jak najmniej słodyczy i fast-foodów. Nie dołuj się bo dzieciątko smutne będzie! Głowa do góry postaraj się pospacerować codziennie i zamień NIEZDROWE TŁUSTE RZECZY na warzywa i owoce. Zamiast smażyć GOTUJ itp. Ja w ten sposób schudłam i teraz tak się odżywiam :] POWODZENIA :)

Nic sie nie marttw i nie przejmuj!!!! Ja przed ciaza wazylam 85kg przy wzroscie 170cm. W ciazy przytylam do 107kg a po urodzeniu dziecka waga stanela na 104!!! Potem stopniowo stopniow zaczelam patrzec na to co jem i cwiczyc i wrócilam do 85kg. teraz staram sie zrzucic jeszcze pare kilo. W ciazy wcale sie nie obzeralam choc mialam troche zwiekszony apetyt na slodycze. Czulam sie dobrze, nie mialam nadcisnienia, urodzilam sama, dziecko bylo zdrowe. Nie kazdy moze przytyc ksiazkowe 12 kilo w ciazy. Oczywiscie ze trzeba uwazac na to co sie je ale bez przesady. Ciesz sie ciaza i dzieckiem a skoro Twoja lekarka powoduje ze masz depresje to najwyzsza pora ja zmienic. Poza tym kazdy w ciazy tyje inaczej. Ja przytylam 5 kilo w pierwszym trymestrze, w drugim praktycznie nic (moze ze 2 kilo), a potem w 7 miesiacu 10 kilo mimo ze nic specjalnie innego nie jadlam. Tylam tez w 8 i 9 miesiacu mimo ze podobno tyje sie w nich mniej. Kolezanka która byla w ciazy w tym samym czasie przytyla 28kilo i w kazdym miesiacu tyla mniej wiecej jednakowo. Ty masz DOPIERO 8 kilo na plusie. Dbaj os iebie i nie przejmuj sie gadaniem lekarza. Nic sie nie martw!!! Glowa do góry:-)

Gość tralllalallla
wez zmien lekarza, po cholere jeszcze do niej lazisz. chocbys miala przytyc 30 kg ( jak ja ) to i tak wszystko zrzucisz pozniej a o zdorwie maluszka sie nie martw, roz sobie badania na cukrzyce, kontroluj cisnienie i choc troche sie ruszaj wszystko bedzie dobrze.

Gość do tralalalalaa
jak kobieta w ciazy tyje 30 kg to sie obzera . W ciazy kobieta powinna przytyc max 15 kg - bo inaczej ciazko bedzie po porodzie zrzucic zbedne kg

Gość p,onmgbxds
Ja zachodzą w ciąże ważyłam 88 kg przy 172 cm więc nadwaga. Utyłam łącznie16 kg. Mój lekarz ginekolog nie karcił mnie za wagę,nie robił kąśliwych uwag. Ale za to w szpitalu wiele wstydu się najadłam :(

Gość p,onmgbxds
A dziś ważę 72 kg. Schudnięcie kosztowało mnie wiele trudu i wysiłku.Ale warto było :)

Gość tralllalallla
jadlam normalnie, jak przed ciaza tyle ze zrezygnowalam ze sportu i to mnie zgubilo. bylam przerazona ile przytylam ale puchlam w oczach nic nie moglam na to poradzic. i nie pisz mi tu dziecko drogie ze sie obzeralam znam takie co i 35 kg przytyly. kazdy organizm jest inny, kazda ciaza jest inna i kazda kobieta tyje inaczej. jestem dumna z tego ze schudlam dokladnie tyle ile przytylam i pol roku po porodzie jakby nie blizna po cc to by nikt nie powiedzial ze rodzilam. wiec jak widac da sie. teraz oczekuje drugiego dziecka, jestem juz na finiszu a mam tylko 13 kg na plusie i co powiesz ze sie glodze? wlasnie zre co mi w rece wpadnie. jak widac na tycie w ciazy nie ma reguly. pozdrawiam i wezcie sie cieszcie ciaza a nie przejmujcie kilogramami.

Gość ja mam ten sam problem
:( tylko mój ginekolog nie zalecił mi żadnej diety :( co tobie polecił?

Gość blablablabalbalabblaablbalabal
Ja jestem w 23 tygodniu i okropnie przytyłam, czuję się jak wieloryb. W ogóle się tym nie przejmuję, czekam na mojego Szymonka a resztę mam gdzieś. A mój gin mi mówi, że absolutnie się w ciąży nie odchudzac, po ciąży zafundowac sobie dietkę i tyle. Zresztą koło malucha się dużo lata, jakoś to będzie a po ciąży kilogramki w dół lecą podobno bardzo szybko. Głowa do góry

Gość ja wazylam
75 przed ciaza, dzien przed porodem 95 Teraz 5 miesiecy po - 74 i odchudzam sie dalej Nie martw sie - schudniesz

"do tralalalalaa jak kobieta w ciazy tyje 30 kg to sie obzera ŻE COO??? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Ważyłam przed ciążą 50 kg w czasie ciąży PRZYTYŁAM 30 kg - NIE OBŻERAŁAM się , jadłam tyle co jedzą kobiety w ciąży , myślę że nawet podobnie jak przed ciążą . NAPISAŁAŚ ŻE POTEM TRUDNO Z TEGO SPAŚĆ - nie prawda! I znowu pytanie na jakiej podstawie tak piszesz??!! :D Bo ja jak już pisałam ważyłam 50 kg przytyłam 29 kg (79kg w 9 miesiącu ) A TYDZIEN po porodzie ważyłam 54 kg. Więc nie pisz głupot

Gość ja wazylam
do MLODEJ MAMY tydzien po porodzie wazylas 54 kg? Czyli co? W brzuchu mialas 25kg? Co ty w ogole za bzdury piszesz

Gość do mlodej m...........
skoro przytylas 29 kg to byc moze mialas cukrzyce ciazowa

Gość dobre stwierdzenie
"podobno"...nie zawsze lecą w dół kilogramy nabyte w ciąży. Odchudzać w ciąży się nie powinno, ale jeść zdrowo - jak najbardziej.

Gość ale z was wieloryby.
a po urodzeniu jeszcze wiadro między nogami, to ma być kobieta??!! bleee :o

Gość zmnxcgcd,t.
hahahahaha :D:D Napisała to sfrustrowana bezdzietna stara panna

Gość nooooooooooooooo!
bzdury piszecie. Przed ciaza wazylam 54 kg - pod koniec ciazy wazylam 80kg. Przytylam 26 kg w ciazy. W tej chwili jestem ponad rok po porodzie i waze 53kg ( mniej o 1kg niz przed ciaza). Wiadomo , ze nie ma co sie objadac na zapas ale wszystko da sie zrzucic. Albo przynajmniej wiekszosc ( z reszta zaraz po porodzie juz waga spada). Nie dajmy sie zwariowac.

ja wazylam - wlaśnie tak. Dlaczego miałabym kłamać?? I to jeszcze na forum , nie mam podstaw do tego piszę jak było. Nie miałam jakiejś ścisłej diety , chociaż gdybym miała nie schudnąć to i pewnie zadna dieta by tu nie pomogła. Powtarzam tydzien po porodzie zostało mi tylko 3 kg więcej. :)

Gość nooooooooooooooo!
zamiast spedzac czas na forach zrobcie cos dla siebie. Siedzac na obrotowym krzesle z bułką w reku na pewno nikt nie schudnie. Szkoda marnowac czasu dla for - pobiegac, isc na silownie, basen,rower.. Odzywiac sie zdrowo a nie objadac po uszy.. Zaraz sie schudnie

Gość dada są zawsze w tej samej
ja jestem "puszysta" w ciąży przytyłam 15 kg, których tydzien po porodzie już nie było nie zawsze to, że jest się grubym oznacza, że się więcej przytyje w ciąży

Gość taka jedna pusz
hej dziewczyny :) dzięki za wszystkie Wasze wypowiedzi, podniosły mnie troche na duchu, chociarz uważam , że lekarka troche przesadza , powiedziała że moja waga nie spowoduje wcześniejszego porodu, nie zagraża ciąży , ale jak urodze schudne max 12 kg a co z resztą , no tak poprostu na mnie naciska , a ja przecież zdaje sobie z tego sprawe , od zawsze mam problem z wagą i nie licze na to , że po porodzie będe miała super figure, ale za to zawsze jestem zadbana , lekki makijaż, zawsze umyte włosy , odpowiednio się ubieram co do figury, jakoś przetrwam ten czas do czasu kiedy schudne. ta lekarka naprawde ma jakiegoś chopla na punkcie wagi, bo na przykład poznałam na poczekalni jedną dziewczyne , równie wysoką jak ja ale szczuplejszą i ona wchodziła przede mną , no ale na poczekalni wszystko słychac jak ta lekarka mówi a zwłaszcza jak sie drze , no i ona przytyła jakieś 2 kg w ciągu 3 tyg, a lekarka ja o to opieprzyła, dała kartke z dieta.... ja np mam stosować diete 1200 kcal ... ach , szkoda gadać

Gość jadzia 0000
autorko nie przejmuj sie , ciąża powinna nieść ci radośc, a twoje nerwy zle wpłynał na dziecko owszem pani dr, pewnie chce dobrze, bo wiadomo im wiecej kg tym gorzej , ciezej bedzie tobie , ucierpi na tym twoj kregosłup, ja waże 60 kg i zeby zajsc w ciaze musze schudnac do 55 kg , przez wzrosty w szybkim tepmie masy ciała rozregulowała mi sie gosp. hormonalna. i jest mi ciezko zrzucic , cwicze na skakance , jem o wiele mniej a waga stoi , co do powyzszcyh komentarzy nie koniecznie kobieta ktora sie obżera tyje 30 kg , moja kolezanka całe zycie była szczupła - waga 53 kg, do 4 miesiaca ciazy wymiotowała i jesczze bardziej schudła a efekt koncowy było 29 kg na plusiiie , przez wiele lat nie mogła tego zrzucic ale dzis wyglada super

Gość moja kolezanka miala
podobnie, przytyla 15 kg w pierwszej ciązy. Lekarka tez na nią caly czas naskakiwala. Przytyla z 50 na 65 kg.... Takie przejscia miala w Krakowie na Galla

Niektóre kobiety tyją na poczatku, inne na końcu ciąży. Ja ważyłam przed ciążą 62kg i niestety za szybko się cieszyłam że mało przytyłam bo w ostatnich tyg. przytyłam b.dużo,łącznie przytyłam 21 kg, ale teraz 3 miesiące po porodzie mam jeszcze do żrzucenia 7 kg,a jakoś specjalnie się nie katuje dietami, ćwiczeniami. Do lata wrócę do swojej wagi.

Gość tralllalallla
ta lekarka jest pojebana!!!! jak mozna kobiecie w ciazy kazac liczyc kalorie???!!!!!! nie sluchaj babsztyla i jesz tyle ile powinnas ok 1800- 2000kcal dziennie, a nawet jak czasem przekroczysz to nic sie nie stanie. ciaza to stan ktorym trzeba sie cieszyc a nie beczec po katach ze sie za duzo zjadlo! pozdrawiam mamuski!

Gość DO JADZIA0000
kto ci kazal chudnac zeby zajsc w ciaze??? matko boska chyba nie lekarz? rozumiem ze jakbys wazyla ze 100kg to tak! nawet dla zdrowia wlasnego nie tylko dziecka, ale przy 60kg????

Gość jadzia 0000
no niestety czasami tak jest , że nie można zajśc przez parych kilka głupich kilogramów kazdy organizm jest inny wczesniej wazyłam 64 kg i nie mogłam równiez zajsc w ciaze udało mi sie schudna do 54 kg i hlup... zaskoczyłam odrazu w pierwszym cyklu starań teraz od 6 miesiecy znów próbuje waga 60 kg , cykl mi sie rozregulował robie mase badań. ale odrazu gin stwierdził, ze zastosował by sie do poprzedniej metody i schudnac kilka kg wiec teraz staram sie

Ja przed zajściem ważyłam 59kg w ciąży przytyłam tylko 11kg. Dobę po porodzie ważyłam 60kg czyli 10 odeszło w trakcie porodu i jest to możliwe waga dziecka + waga łożyska + wody. Bujałam się długo z tym 1 kg ale się zaparłam i rok po porodzie ważyłam 49kg. Fakt troszkę się wysuszyłam teraz ważę znów 59kg i jest ok noszę rozmiar 38. Najważniejsze w ciąży - JEŚĆ DLA DWOJGA A NIE ZA DWOJE Tak mówiła moja lekarka. I się do tego stosowałam chodź żadnej diety nie trzymałam. Po prostu nie obżerałam się nie potrzebnie słodyczami i fast-foodami chodź strasznie mnie ciągnęło do kebabów:) Koleżanka ważyła 60kg szła rodzić 100kg całą ciąże leżała. Dała radę jest szczupła i nic jej nie zostało po tych +40kg. A co do lekarzy no niestety też słyszałam że gonią na diety ale nie po złości tylko uwierz mi chcą dobrze dla ciebie i dziecka. Życzę powodzenia!