Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkk20ea

Chyba spaliłam włosy, BOŻE POMÓŻCIE!

Polecane posty

Gość najamka1
Przede wszystkim jeśli ma spalone przy samych odrostach to by musiała się opitolić na łyso, więc ścinanie odpada. Jeśli do tej pory po tym zabiegu nie straciłaś włosów to już cię to nie spotka, jednak teraz nie powinnaś już kłaść żadnych farb, tylko odżywiać.

Gość ona wie
Tak jeste szansa. W miejscach w ktorych ci wypadły wlosy wyrosną nowe, te które masz tez sie zregenerują. mowisz że się plączą? Używaj spray dwufazowy, na suche włosy odżywka ale żadna woda tylko taka gęsta, jak papka, nie polece Ci żadnej bo musisz sama dobrac odżywke taką ktora Tobie bd odpowiadala

Gość jezelilil
oj jeszcze długo ci będą wypadać,wiem cos o tym ja straciłam połowe tego co miałam masakta

Gość kkk20ea
no wiec powiem, ze moje jak wata nie wygladaja wygladaja zdrowo, nie rozdwajaja sie, nie kreca, nie pusza...po prostu ciagna sie przy myciu i sa dosc suche, chociaz rozczesuje je bez problemu. dowalilam tą górą i tyle, nie chce scinac wlosow na krotko, to bylby koszmar..

Gość najamka1
Co do nieszczęsnej waty to moje włosy po umyciu bez odżywki wytarte ręcznikiem wyglądają właśnie jak wata (ale w salonie wystarczy spray nawilżający matrixa i nagle okazuje się że włosy da się rozczesać) i nawet nie próbuję ich rozczesywać, zawsze wpierw odżywka,którą spłukuję i włos jak nowy :)

Gość cvfvghbhj
a masz kasę ?? bo jeśli tak, to mozesz zainwestować w kuracje odbudowujące firmy JOICO- naprawdę mogą odbudować włosy - zawierają keratynę nie stosowałam nigdy, ale właśnie zamierzam niedługo spróbować, mają naprawdę dobre opinie, poczytaj o tym na allegro można też dostać tańsze próbki

Gość ona wie
odżywke nakladaj najlepiej na 15 min naloż torebke i owin ręcznikiem, po mętnastu minutach splucz, i pamiętaj by nie rozczesywać mokrych włosów. Poczekaj az wyschną, nie używaj też suszarki jak masz tak mocno zniszczone bo bd bardziej wysuszone, prostownice, i lokówki i wszelkie inne grzejące urządzenia odpadają. też nie tapiruj je. Będzie dobrze:)

Gość najamka1
Jak by je podcięła tak z 3-5 cm to by prawdopodobnie mniej wypadały, u mnie np. to sie sprawdza (najbardziej wypadają po umyciu).

Gość ona wie
Możesz też przejsc sie na kilka zabiegów sałny na włosy. w lepszych salnach mają mozesz sie o tym dowiedzieć:)

Gość kkk20ea
co do kasy jestem splukana jak na razie, wydalam 70 zl na rozne odzywki ...wlosy juz odrastaja troche, widac malusie odrosty, ale boje sie ze przy tym ciagnieciu je jeszcze wyciagne :( wczoraj nalozylam wax na te wloski pod grzywka, rozczesalam i doslownie wyszly :/ (byly mokre)

Gość ona wie
Nie inwestuj w zadne kuracje, kazda odrzywka ma zawartą keratyne

Gość dżjordżjo banani
mozesz je intensywnie nawilzac - maska, folia aluminiowa, suszarka i tak regularnie co najmniej 2 razy w tygodniu, lagodnie rozszesywac, nie uzywac zadnych spinek, frotek z metalowymi koncowkami itd. zadnych suszarek, plastikowych grzebieni, grzebienie o gestych zebach, cieplej wody do splukania itd. jedz czosnek, cebule i papryke - maja duzo siarki z ktorej zbudowane sa wlosy. pamietaj jednak,ze jesli sa dlugie sa tez ciezkie, wiec te spalone wlosy przy glowie musza dzwigac caly dol jesli tak sie upierasz przy dlugosci, moze je chociaz scieniuj

Gość ona wie
Mówiłam zebyś się nie czesala na mokro

Gość kkk20ea
już nie będę :D dzięki Ci bardzo, jesteś kochana... ile taka sauna $?:)

Gość najamka1
Mogłabyś sobie jeszcze kupić Revalid to są takie tabletki właśnie na prost włosów, wzmacniające.

Gość też blondynka powie ci:
miałam to samo, bo jako głupia nastolatka waliłam se na głowe rozjasniacz bez opamietania. ale nie bylo nic widac, bo mialam krotka fryzurke. problem zaczal sie, gdy zaczelam zapuszczac. nie siegneły jeszcze brody, a juz wygladaly tragicznie. pomogla mi dopiera zmiana fryzjera: z osiedlowego, kladacego zwykle sklepowe farby na duzo drozszego (160zł na m-c) ktory zeby uzyskac jasny blond robi tak: najpierw najjasniejsza farba robi kilka pasemek na odrostach, a potem na całosc kładzie toner. efekt ten sam, a włosy sa minimalnie niszczone chemia. poza tym uzywa profesjonalnych farb, ktore nie wyzeraja skory głowy. w ten sposób z wody 10-12 zeszłam bodajze na 3.

Gość oliwaaaaa
ja swoje spalone włosy doprowadziłam do ładu oliwą z oliwek wmasowac we włosy na noc i rano zmyć srednio co trzy dni ,po dwóch tygodniach włosy wyglądały jak ''nowe'' przestały się kruszyc i ciągnąc

Gość ona wie
Jednorazowo 25-30 zł. Taka sauna wytwarza ozon, odrzywke maszw tym czasie nałożoną. Trzeba kilka razy po chodzic zeby uzyskac efekt. Gdzybys mieszkala na podlasiu za darmo by wykonala:)

Gość kkk20ea
revalid brałam, niestety mam na niego zbyt wrażliwy żołądek i powodował u mnie wrzody. Sama od siebie na takie wzmocnienie mogę polecić quinroal, który brałam i wróciłam do niego w tym momencie..ale niestety wydaje mi sie, ze te cuda nie pomoga na cos co juz jest zniszczone :( Dziękuję Wszystkim za pocieszenie i nadzieję, od prawie tyg chodzę załamana przez te włosy...

Gość ona wie
Nie przejmuj się, bd dobrze, z czasem bd znowu zadowolona:) Pozdrawiam

Gość kkk20ea
hey! jeżeli ktoś kiedykolwiek będzie miał podobny problem i znajdzie ten wątek będę pomocna - moje włosy są lepsze niż przed całą tą tragedią. Byłam u fryzjera, zrobił mi specjalną maskę+ wtarł ampułki L'OREAL. CUD! zero rozdwojonych końcówek, włosy są gładkie i przestały wypadać. Jednak nie ma rzeczy niemożliwych ! NIE SŁUCHAJCIE TYCH BARANÓW Z FORUM, NAWET NAJGORSZE SIANO DA SIĘ ODRATOWAĆ!

Gość Aneczkapawełkowa
kup jedwab w płynie. nakłada się na mokre umyte, z całą pewnością łatwo bedzie rozczesać. i zrob maske z majonezu, tak z majonezu. 15 min na mokre wlłosy, trzeba kilka razy umys, ale da się wyprowadzić. i używaj caly czas tego waxa do \blondu, tylko po kazdym myci, trzeba mu troche czasu by było widac efekt.

Gość Klaudynka;:
Autorko, ile kosztują te ampułki loreal?

Gość noemi77773
ja miałam podobny problem ale mi pomogła ta odżywka do spłukiwania dave srebrna,,nakładałam ją nawet na godzine czasu i płukałam i tak z 3 dni w tygodniu,,odratowałam,,polecam naprawde warta 20zł

Gość wiem cos o tym..
Wiem co czujesz. ja obiecalam sobie ze nigdy juz niebede farbowac wlosow..mialam swoj naturalny blond..potem rozjasnilam i skonczylo sie na czarnych..prubuje wrucic do koloru zrobilam pasemka i mam przepalone wlosy plakac mi sie chce jak to widze. moja rada podetnij wlosy ...ja mam zamiar..naprawde szkoda twoich nerwow..albo poprostu pomysl o doczepianych wlosach..

Gość KAO12345
Ja tez spalilam wlosy. zachcialo mi sie rozjasniania z czarnych do blondu. zaden fryzjer nie chcial sie podjac, zrobilam to sama.(ciagle slyszlam glos mojego faceta:czarownice nie sa juz modne) No to ziazi zrobilam.. Przez pierwsze dwa tyg wlosy byly jak guma...lamaly sie przerazajaco... Moje wlosy byly do polowy plecow, teraz sa do ramion.Bylam zalamana jak kazda z nas.. Jestem 2 tyg od rozjasniania i wlosy zaczynaja byc sprezyste, tylko ze ja wzielam sie za nie konkretnie. Na noc nakladam oliwe z oliwek na calej dlugosci, olej macadamia.Kolejnego dnia myje glowe, po czym nakladam odzywke biowax( niebieska albo zolta)mieszam z maska ARGANICARE ARGAN & macadamia ) mozna trafic w tk max. I przed samym suszeniem psikam odzywka 2fazowa gliskur.Głowa do gory.Wszystko sie da, tylko trzeba chciec. W salonach jest drogo a cudow nie zrobia, chodzi o systematycznosc i naturalne skladniki.Takze kochane kobitki, zagryzamy ząbki, nakladamy odzywki, wloski pielegnujemy, robimy delikatny makijaz, zeby twarz nie byla w centum uwagi i bedzie ok. Ps.co maja powiedziec ludzie chorzy na nowotwory??maja koszmar!!!! a my sie tu wlosami przejmujemy:)

Gość KAO12345
Ja tez spalilam wlosy. zachcialo mi sie rozjasniania z czarnych do blondu. zaden fryzjer nie chcial sie podjac, zrobilam to sama.(ciagle slyszlam glos mojego faceta:czarownice nie sa juz modne) No to ziazi zrobilam.. Przez pierwsze dwa tyg wlosy byly jak guma...lamaly sie przerazajaco... Moje wlosy byly do polowy plecow, teraz sa do ramion.Bylam zalamana jak kazda z nas.. Jestem 2 tyg od rozjasniania i wlosy zaczynaja byc sprezyste, tylko ze ja wzielam sie za nie konkretnie. Na noc nakladam oliwe z oliwek na calej dlugosci, olej macadamia.Kolejnego dnia myje glowe, po czym nakladam odzywke biowax( niebieska albo zolta)mieszam z maska ARGANICARE ARGAN & macadamia ) mozna trafic w tk max. I przed samym suszeniem psikam odzywka 2fazowa gliskur.Głowa do gory.Wszystko sie da, tylko trzeba chciec. W salonach jest drogo a cudow nie zrobia, chodzi o systematycznosc i naturalne skladniki.Takze kochane kobitki, zagryzamy ząbki, nakladamy odzywki, wloski pielegnujemy, robimy delikatny makijaz, zeby twarz nie byla w centum uwagi i bedzie ok. Ps.co maja powiedziec ludzie chorzy na nowotwory??maja koszmar!!!! a my sie tu wlosami przejmujemy:)