Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lumena25

masturbacja 2 razy dziennie

Polecane posty

Gość lumena25

czy wszystko ze mna ok? sa dni kiedy robie to 2-3 razy. Zastanwaiam sie czy jestem normalna:|

Gość largo
wszystko z Tobą jest OK Jestem facetem i ja tez czasem robie to 2-3 razy dziennie ;0

Gość lumena25
szkoda ze moj facet taki nie jest:P jeszcze troche i zwariuje

Gość largo
robisz to teraz?

Gość lumena25
oczywiscie ze nie! teraz tylko pytam

Gość largo
może powinnas to robic przy swoim facecie?

Gość largo
lumena 25 nie przeszkadza Ci to że teraz bawie się nim? ;)

Gość lumena25
ja juz sie zaspokoiłam a więc dobranoc:) :P ps. moj facet to lód, seks w tym m-cu był raz.

Gość largo
szkoda mi Ciebie. chetnie bym Ci pomógł w tym temacie :)

Gość seksowny
lumena odezwij sie pogadamy o tym i co tylko chcesz;* 34782548 ja tez czesto to robie

Gość mąż pończoszek 39 Rzeszów
Wszystko z Tobą OK - nie martw się. Masturbacja fajna sprawa, a jej częstość zależy od potrzeb indywidualnych każdego człowieka.

Gość Egon klawo jak cholera 50 +
Jasne,że normalna :) nie wiem,ale ja też muszę zwalić sobie by nie zamęczać kobiety w nadmiarze.Nie raz dwa razy do południa,a wieczorem wycinam z kobietą niezły numerek :) Nie chwalę się bo i po co.Jestem dość gorącej krwi i trzepię już od dziecka.

ostatni orgazm miałem w chwili gdy pasikonik usiadł mi na napletku, po czym odwrócił się do mnie i serdecznie się usmiechnął. Do dziś mam ciarki przechodzące po plecach

Świetna bajeczka podszywie.No widać Twoją dojrzałość umysłową pisz dalej to cię może podnieca deklu :)

Gość Onanizm - zło lekceważone
Ponieważ masturbacja jako chciane i zamierzone dążenie do przeżycia rozkoszy zmysłowej, powoduje zablokowanie głębokiego rozwoju serca ludzkiego, pogłębia egoizm, niszczy radość i spontaniczność czystej miłości. Seksualny instynkt jest darem Bożym, ale nie może on człowiekiem zawładnąć i dlatego jesteśmy wezwani przez Boga, aby w wielkim trudzie wypracować w sobie umiejętność samokontroli i panowania nad sobą. Natomiast bezwolne uleganie seksualnemu instynktowi prowadzi do zniewolenia i uzależnienia. Człowiek, który jest niewolnikiem własnych namiętności, nie potrafi kochać drugiej osoby, tylko szuka siebie i własnej przyjemności przez tę osobę. Ponieważ Jezus pragnie, abyśmy byli wolni i kochali czystą miłością, dlatego mówi nam prawdę, że świadomy i dobrowolny samogwałt jest grzechem. Onanizm łamie więc podstawową zasadę ludzkiej natury: panowanie ducha (rozumu, woli) nad ciałem i jego pożądaniami. I jeśli człowiek już za młodu nauczy się bezwolnie ulegać cielesnym pokusom, nie trudno przewidzieć jak to wpłynie na jego charakter, stosunek do erotyzmu i całą postawę życiową. Inny ważny argument wskazujący na zło onanizmu to ten, że według prawa Bożego orgazm ściśle wiąże się z pożyciem płciowym heteroseksualnym w małżeństwie monogamicznym i dożywotnim.

Gość Kokietka-pończoszka
Ty deklu idź lepiej do kościoła się pomodlić o rozum,a nie zaglądasz do kafeterii.

Gość Onanizm - zło lekceważone
Kokietka-pończoszka może w końcu dotrze do ciebie, że masturbacja jest aktem wewnętrznie i poważnie nieuporządkowanym. Bez względu na świadomy i dobrowolny motyw użycie narządów płciowych poza prawidłowym współżyciem małżeńskim w sposób istotny sprzeciwia się celowości ich przeznaczenia.

Gość Kokietka-pończoszka
Te morały zostaw dla swojej,albo jej nie mas,tylko rączkowską.Mam takie ostatnio fantazje : pójść do kościoła z moim i tam on mi zrobi palcóweczkę by się Bóg podpalił odrobinę,może zrozumie :) a ty praw sobie morały dzieciom.