Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misjaspecjalna1256

chora

Polecane posty

Gość misjaspecjalna1256

hej, dziewczyny od tygodnia leżę w łózku i sie kuruje ale juz nie mam siły, gardło mimo brania neo angin i stodalu ciągle boli, przez katar nie moge oddychac. byłam dwa dni temu u lekarza, osłuchał mnie i niby na oskrzalach ok ale leków póki co nie dał. czym mogłabym sie leczyc zanim ewentualnie wezme cos mocniejszego? doradzcie bo juz naprawde jestem zmeczona....

Gość misjaspecjalna1256
napiszcie coś bo sie martwie....

rozumiem że jestes w ciąży. ja na poczatku ciąży byłam chora 3 raz, też gardło, katar itp. leczyłam się czsnkiem, miodem, cytryną i lekami homeopatycznymi,ale jak juz nic nie dawało efektów, na kardło i do nosa psikałam bioparox, jest to antybiotyk miejscowy, który nie przedostaje się do krwobiegu,możesz też stosować tantum verde.

Gość napisz przede wszystkim
w ktorym miesiacu jestes? Ja na poczatku 9 zazywalam antybiotyk.

Gość misjaspecjalna1256
przeprasazm faktycznie to pominela - 13 tydzien ciazy. tantum verde mi nic nie pomagał:(

Gość jedz czosnek
po ząbku do kazdego posiłku. Herbata z miodem i cyteyną. Inhalacje z rumianku, szałwi bądź mięty na ten katar ( kilka saszetek do gara z wrzątkiem, łeb nad gar przykryc ręcznikiem i wdychać) Na noc herbatka z lipy

Gość jedz czosnek
gardło płucz co godzina czym się da - szalwia, azulan, rumianek, nawet woda z sola może być

Mój lekarz pozwolił mi tylko rutinoscorbin i herbatkę z lipy.Czosnek też mozesz zażywać.

Gość misjaspecjalna1256
tak próbuje: mleko z miodem i czosnkiem, cebula na kanapki, syrop z cebuli ale tak juz od tygodnia i nic:(a jutro musze wyjechac...

Gość misjaspecjalna1256
:(

czosnek i syrop z cebuli:):)....mleczko z miodem i masełkiem....to najlepsze...i kuruj się w łóżku:)

Gość na gardlo polecam płukanie
wodą z wodą utleniona. Mieszasz pół szklanki letniej wody z łyżką wody utlenionej i tym płuczesz gardło 3 razy dziennie (nie więcej), Mi pomagało nawet przy najgorszym bólu

Gość pitulinka
Na bolace gardlo - plukanie woda z sola. A co do zapchanego nosa, to spokojnie mozesz sobie Otrivin kupic.

Gość misjaspecjalna1256
płukałam wodą utlenioną z wodą przez 3 dni ale nic nie pomogło