Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrednamalpaaaaa26

opieka nad starszą panią

Polecane posty

Gość wrednamalpaaaaa26

więc tak od grudnia opiekuje się starszą panią ktora nie widzi, jestem tam codziennie, sprzątam robię obiady, wyprowadzam na spacery, chodzę z nią do lekarzy, moje pytanie jest takie czy jak gdybym zgłosiła się do mopsu z prośbą o jakieś miesięczne wynagrodzenie to by się zgodził, dodam że ta pani musi żyć za 450 zł i nie jest w stanie mi nic płacić, sama nie wiem czy jest sens tam iść jak myślicie

Gość wrednamalpaaaaa26
up

Gość margolka66
Ja też opiekuję się starszą, sparaliżowaną panią, kiedyś nawet dwiema ( ale jedna umarła).Dlatego wiem,że MOPS ma obowiązek zatrudnić opiekuna dla takiej pani, ale są warunki ( opiszę warunki jakie musiały spełnić moje podopieczne) , wiek powyżej 70 lat, bycie "sierotą" społeczną tzn. brak bliskiej rodziny,niskie dochody,konieczność opieki osób drugich - czyli tak jak w Twoim przypadku osoba niewidoma lub w moim osoba nieporuszająca się samodzielnie, na wózku inwalidzkim.Wynagrodzenie z MOPS ( przynajmniej u nas) jest śmieszne, jest to 7 zł./godz.przyznają ci pewnie nie więcej niż. 4 godziny dziennie ( bez sobót,niedziel i świąt) , dostaniesz góra 560 no może 600 zł.Chyba,że u was pracownicy MOPS-u mają więcej serca i wiedzą , że taka pani potrzebuje pomocy prawie przez cały dzień.U nas niestety nie , te baby są z kamienia.W porównaniu w Niemczech to jest dopiero opieka tam zarabiałam 1200 euro, pracy połowę mniej , a jak jechałaś do domu to jeszcze dawali na prezenty dla ciebie i rodziny 300 euro.No ale niestety moja staruszka umarła.Zresztą nie chcę wyjeżdżać z dala od syna, bardzo za nim tęskniłam.Pozdrawiam i radzę idź do MOPS-u i porozmawiaj, może u was są lepsze warunki!!! I pracownicy MOPS-u mają na celu dobro ludzi !!!

Jeśli nie masz pracy to należy Ci się z Mopsu ok 560 zł, musisz się dowiedzieć u siebie w mieście.