Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pozzzznaniaczkaa

Amniopunkcja w ciąży ...któraś kobitka miała?

Polecane posty

Gość Pozzzznaniaczkaa

Jak w tytule. Czy któraś z Was miała amniopunkcje z jakiegokolwiek powodu ? Wiem że jest jakieś zagrożenie ale jak to konieczne to trzeba wykonać szukam kobiet z takim doświadczeniem bo mnie to też czeka

Gość Pozzzznaniaczkaa
widze że żadna nie miała pewnie to dobrze kurcze nie wiem gdzie szukać takich kobitek tutaj tak was dużo ze myślałam ze któras tego doświadczyła

Gość ja miałam amniopunkcję
w poznaniu

Gość Pozzzznaniaczkaa
urodziłas już po tym czy jestes jeszcze w ciązy ? jak sie ma ryzyko do tego badania ? miałas znieczulenie?

Gość ja miałam amniopunkcję
nie miałam znieczulenia. nie boli to strasznie, ale nie jest przyjemne. miesiąc później miałam martwy poród, ale nie przez amniopunkcję.

Ja również miałam wykonywaną amniopunkcję.Tak jak pisała dziewczyna wcześniej,nie jest to bolesne,ale nieprzyjemne badanie.Wykonywano mi ją gdzieś ok.24 tc a w 31 urodziłam martwego synka i też nie przez amniopunkcję.

Gość ja sie nie zgodziłam na amniop
unkcję, za bardzo bałam się ryzyka u mnie były bezwzględne wskazania, ale ostateczna decyzja należała do mnie i tak jest w każdej sytuacji - to matka ostatecznie podejmuje decyzję a co u Ciebie jest wskazaniem do amniopunkcji?

Ja też miałam w 16 tc, teraz moja córcia ma 5 miesięcy i jest zdrowa. Co konkretnie chciałabyś wiedzieć? Co do znieczulenia to nie dają bo nie jest to bolesne, tylko nieprzyjemne.

Zasadnicze pytanie to: w jakim celu ma być wykonana aminopunkcja?? Jako zabieg inwazyjny niesię z sobą ona pewne ryzyko poronienia (statystyki mowią o 2-4 %) . Trzeba wiec dobrze rozważyć jej zasadność. Więcejna ten temat napisałem na watku : http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3726912&start=2160 str. 73 post z 4.08.2010 g. 16.54 i rozmowa potem. Było to co prawda w kontekście stwierdzenia/wykluczenia u dziecka infekcji toksoplazmoza ale myśle ze moje refleksje moga byc tez przydatne w innych sytucjach. Zachęcam do przeczytania i przemyśłenia.

Gość ja sie nie zgodziłam na amniop
ze mną na patologii ciąży leżała dziewczyna, która miała amniopunkcję właśnie z uwagi na fakt, że zaraziła się toxoplazmozą była wtedy w 24 tc nie było żadnych powikłań, bo wiem, że urodziła w terminie zdrową córkę

do bywalca1: Trochę przesadziłeś z tym ryzykiem na poziomie 2-4%. Oficjalne statystyki mówią o ryzyku 0,5-1%, jednak większość specjalistów potwierdza, że są to dosyć przestarzałe dane i przy dzisiejszym doświadczeniu w praktyce ryzyko to jest mniejsze.

Gość wiera81
Moje ostatnie wyniki toxo jestem 21 tyg ciazy lekarz zasugerowal amiopunkcje ale ja mam obawy czy to jest wskazanie igg dodatni 1030 wartosc progowa4iu igm dodatni 1,5 index ujemny 0,55 iga dodatni 1,6 index ujemny 0,80 iggawidnosc wysoka 0,418 index 0,200 awid niska co na to bywec

Gość wiera81
Moje ostatnie wyniki toxo jestem 21 tyg ciazy lekarz zasugerowal amiopunkcje ale ja mam obawy czy to jest wskazanie igg dodatni 1030 wartosc progowa4iu igm dodatni 1,5 index ujemny 0,55 iga dodatni 1,6 index ujemny 0,80 iggawidnosc wysoka 0,418 index 0,200 awid niska co na to bywec

Gość wiera81
Nie powiedziala mi dr ze po amio mi przepisze