Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskata

kolacja dla roczniaka

Polecane posty

Gość kaskata

Co mogę przygotować na kolację rocznemu maluchowi? Poza kaszką - moje dziecko pluje kaszką i mlekiem niestety :( i muszę pomyśleć o normalniej kolacji. Proszę podrzućcie jakieś pomysły

To podobnie jak u nas. Ja daje małej jajo z duszonymi warzywami, paróweczkę, kanapki. Narazie tyle bo dopiero od tygodnia muszę kombinować - wcześniej caly czas probowalismy mleko i kaszke i już nie dalo rady dłużej. Też mi pomysłów brakuje i chętnie poczytam wasze

Gość ddedd
Jajeczko na mięko lub twardo ja juz podawalam mojej 10 miesiecznemu dzieckum pozatym, te gerbery i tym podobne podajesz? bomojej sie juz przejadly, jadala je w dzien i juz iweczaraorem nie chciala Takze podawalam roczniakowi chlebek z maselkiem i twarozkiem, czy drzemem lecz nie bardzo slodkim,, czy serkiem topionym,, ale skórki odcinalam, nardzo duzo zeby jadla, tarte jablka i marchewki mozesz spokojnie podawac

Gość ddedd
i cieniutkie paroweczki takze, jadnie sama je rozgryzala, dzielilam je w malutkie kawaleczki, to byly jedynki lub morlinki

Gość kaskata
Ja ze sloiczków juz dawno zrezygnowalam. Jak miała ok 8 m-cy. Wole sama ugotować. Zreszta większość jej nie podchodziła i musiałam wyrzucać. Malo że słoik wyrzucony to jezscze na szybkiego gotować musiałam więc dla nas słoiki to porażka jakaś kompletna ;)

ja synkowi dawałąm kanapeczkę z posiekaną szyneczką. Kanapkę kroiłam w kosteczkę.

Kanapki, naleśniki na słodko i słono, placki z jabłkami lub bananami, chleb w jajku, owsianka z miodem lub kakaem, makaron (z twarogiem, jogurtem, dżemem, sosem owocowym), omlet, warzywa gotowane i do nich sos np. jogurtowy.

Ja też gotuję sama. Słoiki tylko awaryjnie - jak prądu nie ma, albo czasu brakuje. Jak mała jadła je na co dzień to jej nie smakowały, tez dużo wyrzucałam.