Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaPRZEDSZKOLAKAjkj

Pytanie o CENE posiłków w przedszkolu!!!!Prosze wejdzcie!!!!

Polecane posty

Chodzi mi o przedszkola prywatne,niepubliczne. Chciałabym sie Was zapytać ile do tej pory płacicie za posiłki (za jeden dzień) a z powodu podwyzek jedzenia napewno podwyższono ceny posiłków w waszych przedszkoalch,ile płacicie? A dodatkowo ile placicie za czesne? Bardzo prosze o wypowiedzi, w moim przedszkolu do tej pory placilam 7,50 a teraz podwyższyli na 10zł,dla mnie to dużo i niewiem czy sie nie sprzeciwić,dodam ze mamy 5 posiłków ale moje dziecko nie korzysta z I śniadania bo przeważnie zaprowadzam go na 10.30.Jedzonko jest bardzo dobre ale ta cena... a za czesne 500zł,w sumie ok 710zł już!!!!przedtem ok 650zł

Gość w przedszkolu gdzie chodzi
mój synek też stawka żywieniowa wynosi 10zł moim zdaniem to naprawdę dużo, ale co zrobić?:(

Gość a masz dietetyka w przedszkolu
BO 5 posilkow dziennie to duzo. Te dzieci nie nie robia tylko jedza?

Gość u mnie 7zł za dzien
z tym ze jedno sniadasnie, obiad z dwoch dań i deser.podwyzki nie było.a czesne 160 zł,przedszkole prywatne,dofinansowane z unii:) miesiecznie placę około 300zł.

Gość mamachichi
u nas 5,5zl, okol warszawy, ale w naszym przedszkolu kucharki bardzo dużo robią same, tzn ciasta, wędliny,itp

Gość u mojego syna bylo do tej pory
10zl a teraz od 2 mcy jest 12,50, czesne 450zl, w sumie wychodzi ok 700zl, duzo nie duzo ale w domu tez zjada sporo i to kosztuje :/ katowice

U nas też kucharki robią same, pani dyrektor twierdzi że to dobra cena za 5 posiłków, jadlospis wygląda fajnie,ale widze tylko co dostają na ostatni posilek dla dzieci ktorzy zostają dłuzej czyli o 17.00 to są zwykle kanapki ale z masłem, pare jest z serkiem,dzieci i tak sciągaja bo wolą tylko z masłem. Jakby ktoś sie jeszcze odezwał...ale przecież sama nie bede sie buntować. Byłam składać papiery do państwowego, bo prawda jest taka ze 700zł to bardzo dużo, moja mam daje 400zł a tescie 200 a ja reszte dokladam.Niestety do panstwowego sie nie dostanie,nawet na rezerwowe miejsce,jest bardzo dużo dzieci a ja nie pracuje-jestem na urlopie wychowawczym (mam jeszcze corke) no i tak to wygląda dlatego szukam oszczedności we wszystkim a tu podwyżka!!!

Gość lalalalalalwwwqqqqq
hmmm wydaje mi się, że to sporo mój chodzi do państwowego i wygląda to tak 1 posiłek - 2,20 2 posiłki- 3,30 3 posiłki- 4,4 jest śniadanie, drugie śniadanie (za darmo dla każdego dziecka i jest to owoc i szklanka soku lub kompotu), obiad z dwóch dań+kompot, podwieczorek. Do tego dziecko przez cały czas ma dostęp do wody mineralnej lub kompotu.

Gość do 700 zł
700 zł to sporo! nie powiesz mi chyba że licząc przykałdowo ok. 300 zł czesnego pozostała czesc idzie na jedzenie dziecko w domu tez chyba coś jeszcze je...chocby kolacja a wiadomo zcy on tam dojada? naprawde dużo dajesz na przedszkole i to w Katowicach

Gość do 700 zł
*ok. 450 zł

Gość tu niedaleko....
okolice warszawy.....czesne 950 , stawka żywieniowa dzienna 8 zł, ale na powieczorek dostają niewiele bo głodna ostatnio wraca. Ale za to obiady duże i pyszne - tak po domowemu gotowane

Gość tu niedaleko....
oczywiście jedzonko w cenie bo tak głupio napisałam...w sumie 950

Gość kb;udwljgnclacdj
U nas naprawdę jest tanio a dzieci maja smaczne posiłki. Wychodzi nie całe 3 zł za dzień. Ale to za obiad z dwóch dań i potem podwieczorek - deser.

Gość kb;udwljgnclacdj
U nas tzn. w Gdyni

Wybacz, ale 5 posilkow na pobyt w przedszkolu to oznacza, ze dzieci przez 5 godzin dziennie jedza lub przygotowuja sie do posilku i sprzataja po nim. Na zajecia przedszkolne niewiel czasu zostaje. twoje dziecko jest od 10 do 17 w przedzkolu czyli, zeby zjesc te 4 posilki wychodzi na to, ze je co 2 godziny! To nie jest normalne ani zdrowe! dziecko powinno miec 4-5 posilkow dziennie, co 3-4 godziny, zeby zdazylo zglodniec miedzy posilkami i zeby zoladek mogl odpoczac. Poza tym jak te dzieci maja wykonywac np zajecia sportowe czy cwiczenia jesli wciaz maja pelny zoladek? Ja bym pogadala z dietetycznka a w ogole to szkalabym innego przedszkola gdzie zywia z pomyslunkiem.

Gość hhesataejhn
przecież to są prywatne przedszkola, ktore muszą utrzymać się z pieniędzy rodziców. 10zł za 5 posiłków to moim zdaniem wręcz mało. Teraz głupi pomidor kosztuje prawie złotówkę, to samo bułki, jedzenie podrożało i nie można wymagać od przedszkola, żeby dopłacało do tego interesu. A te posiłki musi też ktoś ugotować, podać, posprzątać po nich.

Gość hhesataejhn
A skąd wiesz jak wygląda jadłospis? Może jest np. śniadanie, potem jakiś jogurt na drugie, obiad, przekąska (np. jabłko), podwieczorek. Na zjedzenie jabłka czy jogurtu nie potrzeba godziny, a chyba lepiej, żeby dzieci coś przegryzły niż miały siedzieć bez jedzenia od 8.00 do 13.00 - 14.00. Od owocu albo jogurtu nie umrą.

Wlasnie nie wiem jak wygladaja posilki. Autorka mowi o posilkach a nie przekaskach. Wiec wnioskuje z tego ze dzieci jedza jak ludzi przy stolach , na talerzach i sztuccami. Zreszta anwet jesli w tych 5 posilkach sa 3 posilki i 2 przekaski to i tak jest to za duzo. 5 posilkow to racja zywieniowa dziecka cyz doroslego na caly dzien. A jakos nie wierze, ze mamusie przyprowadzajadziecko na czczo do rpzedszkola i odbieraja najedozne do nastepnego snaidania w przedszkolu.

Świnoujscie państwowe 4,55 stawka żywieniowa 8,:30 śniadanie ( pieczywo, wędlina, pomidorek papryka ) 10:00 drugie śniadanie jogurt lub owoc lub baton 11:30 zupa 14 :00 drugie danie

Gość niepubliczne 50km od wawy
8zł stawka żywieniowa i nie drożeje.. ale posiłki 3: 8:45 śniadanie, 11:45 obiad z 2dań , 14 podwieczorek... za małe przerwy moim zdaniem i za wcześnie ostatni posiłek, bo przedszkole do 18 czynne czesne 800zł a od tego odejmują te 8 zł jak dziecka nie ma...

Gość mama obozowiczów
przedszkole prywatne slask 380 zł na miesiac za wszystko ile na wyzywienie z tego idzie to nie wiem

Gość Marcin

u nas w przedszkolu obiady sa z cateringu Smakus, cena nie jest tragiczna a obiady bardzo dobre.