Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wioletta34

Pierwsza wizyta u pediatry

Polecane posty

Gość wioletta34

Cześć wam wszystkim. Potrzebuję rady. Wkrótce czeka mnie pierwsza wizyta u pediatry. Maleństwo ma dopiero 7 dni. Możecie mi przybliżyć jak to się odbywa. Co lekarz bada. Jak przeczytałam ten artykuł: http://dzieckodo1roku.blogspot.com/2011/01/dzidzia-i-pierwsza-wizyta-u-pediatry.html to, aż się boję iść. Chyba, że tak rzeczywiście jest. Pozdrawiam młode mamy.

ale czego się boisz? jak masz normalną przychodnię to przychodzisz na konkretną godzinę, wchodzisz, 10min i po wszystkim ważenie, mierzenie, osłuchanie i inne takie i do domku

Gość bułaispóła
U mnie było tak, ze do szpitala przychodzi pediatra i bada dzieci przed wypisaniem ze szpitala. Posprawdzał różne reakcje - chwycił za ręke i noge i sprawdził, czy sie podciągnie, kiedy się obawia, ze upadnie, chwycił za tułów i patrzył, czy stawia kroki, parę takich wygibasów, poza tym opatrzył w oczy, do ucha, do ust, zważył, zmierzył, dał witaminę K, przepisał witaminę D i to mniej wiecej wszystko, Nie ma sie czego bać

Gość bułaispóła
A co do tego niby chamstwa - nie wiem, u naszego pediatry umawiasz sie na konkretna godzinę, więc nikt sie nie ma szans wepchnać. Pewnie, że zdarzy sie jakis poślizg, ale nie żadne takie historie.

Ja bylam pierwszy raz z dzieckiem jak mialo 6 tygodni, na szczepieniu. Po co ty chcesz takie malutkie dziecko po przychodniach targac. Idz sama po recepte na witaminy i skierowanie na usg, jesli chcesz, ale to naprawde moze poczekac do szczepienia, a na pierwszy raz mozesz kupic witaminy w kapsulkach, one sa bez recepty.