Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszakota

Jak dlugo wracalyscie do wagi sprzed ciazy??

Polecane posty

Przed ciaza wazylam 63kg Dzis waze 80kg Po urodzeniu dziecka spadlam tylko 3kg Moja mala ma juz 2 miesiace :( Co robic by wrocic do formy?

Gość bułaispóła
E, chyba niemożliwe, zebyś tylko 3 kg spadła. Dziecko, woda, łożysko - to wszystko trochę waży, chyba ze dziecko było bardzo lekkie. W każdym razie jesli chodzi o mnie, przybyło mi 20 kilo, po 3 dniach było już 8 kg mniej, teraz jest miesiac od porodu i ubyło kolejnych 5-6 kilo, zostało mi jeszcze 6-7

Gość po pierwsze
ja w trzy tygodnie zrzuciłam wszystko. w ciazy przytylam 14 kg.

ja szybko waga przed porodem 62...23 kg do przodu w ciązy, 3 miesiące po porodzie ważyłam jakies 59 kg. Znam koleżanki które do formy wróciły po 6-8 miesiacach

Ja dwa tygodnie po porodzie ważyłam 1 kg mniej niż przed ciążą :) Ale ja to wogóle mam problem, żeby chociaż 1 kg przytyć....

Jeśli karmisz piersią to niestety diety nie możesz stosować, ale jeśli nie to chyba tylko dietka, a jak już dojdziesz do siebie fizycznie to ćwiczenia... Moja rada jest taka żebyś smarowała brzuch tak często jak możesz żeby skóra wróciła do stanu sprzed ciąży, mnie pomogło, po roku nie ma śladu brzucha po ciąży. Ważyłam tyle samo co Ty przed ciążą, dzień po porodzie miałam 4kg mniej a po dwóch miesiącach ważyłam jeszcze trzy kg mniej niż przed ciążą. Tylko mi kilogramy spadały też z innego powodu (patrz stopka). Ale myślę że u Ciebie jeszcze jest naprawdę wcześnie i zdążysz zrzucić, spokojnie. U każdego to wygląda inaczej. Pozdrawiam!

Gość mrta
Waga sprzed ciazy 69 kg waga w ciazy max 90 kg :( - po porodzie 80 kg :) , dwa tyg od porodu 76 kg :) a po 5 miesiacach 59 kg :) :) :) :)

Gość a u mnie było tak
po pierwszej ciąży poszło gładko;) przed było 50 kg w dniu porodu 20 kg więcej i 3 miesiące "po" nie było śladu po ciąży gdy przestałam karmić nadrobiłam stracony czas postu i przybyły mi 3 kg, ale to raczej nie tragedia przy 170cm wzrostu w drugiej ciąży przybyło mi ponad 12 kg, ale nie udało mi się pozbyć wszystkich kilogramów do dziś (7 miesięcy po porodzie) i teraz ważę 56kg:O

Gość gewgweg
Widzę że koleżanki przelicytowują się jakimiś rekordami. A mi w te rekordy trudno uwierzyć a ściślej, wierzę że to naprawdę wyjątkowe przypadki żeby w pierwszych parę miesięcy wrócić do wagi sprzed ciąży. Sądzę wprawdzie po sobie ale czy nie mam powodu? Zawsze byłam szczupła a jeśli chciałam zrzucić ze dwa-trzy kg, to działo się to prawie od samego myślenia o tym. Ale po ciąży? Ani ćwiczyć, ani trzymać diety, na dodatek gospodarka hormonalna jest rozregulowana. Niby więc jak wspomóc szczuplenie i kiedy skoro cały czas praktycznie absorbuje malutkie dziecko? Zrzuciłam więc te ciążowe 13 kg ale stopniowo, w ciągu wielu miesięcy. Jednak dopiero gdy hormony się uspokoiły uzyskałam taką masę ciała, jakiej mogłam się spodziewać przy intensywnym trybie życia przy małym dziecku. Zatem od porodu minęło półtora roku i ja ważę tyle co przed ciążą i jeszcze mniej o 2 kg które mnie zawsze denerwowały. Myślę że naprawdę nie ma sensu śpieszyć się żeby bardzo szybko zrzucić te kg. Dajmy sobie chociaż tyle czasu, ile zabrało nam nabieranie masy lub więcej, choćby ten rok burzy hormonalnej.

Gość kb;udwljgnclacdj
W ciąży przytyłam 16 kg. Po tygodniu było z wiadomych względów 8 kg mniej. Potem karmiąc piersią tyłam - ciągle głodna byłam i sobie pozwalałam na więcej niż w ciaży. A ze córka nie miała żadnych kłopotów z brzuszkiem to zazwyczaj grzeszyłam słodyczami. I tak rok po porodzie miałam nadal 16kg więcej niż przed ciążą :/ Ale wzięłam się wreszcie za siebie i w 5 miesięcy zrzuciłam 20 kg.

Gość kb;udwljgnclacdj
Dieta 1200-1400 cal,dużo spacerów, codziennie 30-45 min na orbitreku. Oczywiście wtedy juz nie karmiłam piersią

Gość gewgweg
A, jeszcze co do sposobu utraty nadmiaru kg, to mój jest taki: zajmujesz się dzieckiem i zapominasz o sobie, dojadasz po nim. ;P Ale nie polecam w przypadku karmienia piersią. :D

to ja chyba jakas dziwna jestem, do szczuplutkich nie nalezalam, w ciazy pzytylam ok 12 kg nie wiem ile mialam zaraz po porodzie ale pierwsze wazenie 2 tyg po i 2 kg mniej jak przed ciaza a dzis 4 mniej czyli zgubilam w miesiac 16 kg tylko pyt jak? ps duzo wod mialam duze lozysko i maly 4.4 kg

Gość nataliawwww
Przytylam 20 kg - powrot do wagi wyjsciowej trwal 8 miesiecy.

2 miesiące :) i ani śladu po ciąży, do tego ani jednego rozstępa , w ciąży przytyłam 13kg

Gość lukrecja........
ja sie tylko zastanawiam jak mozna przytyc az 20+ kilo w ciazy skoro jesli chodzi o jedzenie, to zapotrzebowanie kaloryczne w ciazy rosnie tylko o 300-moze 500 kalorii dodatkowo w okresie ciazy do tych 2 tysiecy dziennego zap. ? wiec jakim cudem nie rozumiem... ? ktoz moze mnie oswiecic?

Gość 5 miesiecy po porodzie
waze tyle samo co przed. 20 kg przytyłam. 10 kg spadlo samo nastepne 10 musialam zrzucic - przeszlam na dieta dukana

Gość a u mnie było tak
pytanie o to "jak można przytyć w ciąży 20 kg i więcej w ciąży?" jest bez sensu, bo każda kobieta w ciąży przybiera inaczej i są różne powody tego, że jedna przytyje 8 kg, a druga 28 kg, a dzieci rodzą się i tak 3,5 kg osoby z ewidentną niedowagą przed ciążą mają prawo przytyć więcej niż ktoś kto miał wagę prawidłową lub też nadwagę oczywiście pomijam tutaj osoby, które się w ciąży objadały;) sama też przytyłam w pierwszej ciąży 20 kg, ale przed nią ważyłam 50 kg przy 170 cm wzrostu brzuch miałam ogromny, ale nie mam na szczęście żadnego rozstępu ani po pierwszej ani po drugiej ciąży:)

Gość lukrecja........
jak pytanie moze byc bez sensu?odzywianie , to wszytsko zalezy od tego co i ile czego jesz? zdrowo, czy fast food i deserki....,, naprawde nie napadam teraz tutaj na nikogo ani nic, tylko u nas jakos dalej panuje przekonanie ze w ciazy mozna jesc wszytsko co sie chce obojetnie w jakich ilosciach co jest czystym klamstwem , kobiety w ciazy powinny przytyc ok. 12 kg wyjasnione-> okolo: 3,5 kg - dziecko 3 kg - krew i dodatkowe płyny 2 kg - warstwa tłuszczu na pośladkach, biodrach i udach 1 kg - powiększona macica 1 kg - wody płodowe 1 kg - łożysko Razem 11,5 kg wiadomo ze nie raz dzieci rodza sie troche wieksze , plus reszta plus minus tam minimalnie..., ale juz bez przesady z tym tyciem po dziescia+ kg, chyba ze genetycznie to tycie jest uwarunkowane ... nie wiem

Gość a u mnie było tak
nie wiem czego nie rozumiesz? ja fast foodów czy innych świństw nie jem wcale więc i w ciąży tym bardziej tego nie jadłam zawsze odżywiałam się rozsądnie i w miarę zdrowo dlatego zapewne nie miałam w ciąży zachcianek natomiast jadłam niewyobrażalne ilości jedzenia w dzień i w nocy, bo mój organizm się tego domagał bez przerwy byłam głodna tak było zwłaszcza w pierwszym trymestrze najwyraźniej organizm domagał się tego czego mu brakowało i gdy odrobił straty apetyt mój się unormował i gdzieś od połowy drugiego trymestru mogłam już jeść normalnie dla mnie okres ciąży nie jest momentem, w którym należy dbać o linię tylko o zdrowie dziecka i jeśli organizm domaga się jedzenia to mu je dostarczałam i tak dziwię się, że nie przytyłam ze 40 kg, bo ktoś z inną przemianą materii niż ja na pewno przybrałby dużo więcej jedząc tyle co ja;) i tak pozbyłam się tych kilogramów w bardzo krótkim czasie więc najwyraźniej tyle musiałam przybrać na wadze by urodzić zdrowe dziecko poza tym nikt nie wierzył, że przybyło mi aż 20 kg w pierwszej ciąży tak było u mnie w drugiej ciąży leżałam w szpitalu i widziałam naprawdę różne przypadki i wierz mi, że są takie sytuacje, że dziewczyna w miesiąc miała 7 kg więcej, bo zwyczajnie zaczęły się robić obrzęki jest bardzo dużo przyczyn większego przybierania na wadze w ciąży i cały czas podkreślam, że nie mówię tutaj o tyciu z obżarstwa

ja przytyłam 17 kg. Trzy dni po prodzie było 4kg mniej, ale 9 dni po porodzie już 12 mniej. Okazłao się, że miałam dużo wody w organizmie. Teraz jestem 7 tygodnio po porodzie i zeszło mi jeszcze tylko półtora kg, czyli w sumie 13,5. Czyli jeszcze 3,5 zostało -:(

Gość mam synka 3 lata
w ciazy panicznie balam sie przytyc, no i efekt? do 6 mca rzygalam jak kot, malo co jadlam, pilam pamietam tylko wode zywca bo reszta mi nie smakowala ! jablka jadlam tonami, a normalnie nie lubie, i cytryne lizalam, mialam potrzebe jedzenia kwasnych rzeczy, przezylam koszmar, wiecznie wisialam nad wc, i chyba dlatego malo w ciazy przytylam, tzn akurat tyle ile trzeba, zachcianek nie mialam zbytnio ps. uwierzcie , ze po porodzie nie stosowalam zadnych diet, tylko maly dal mi popalic, z dnia na dzien lecialo ze mnie ubranie, troche mialam zle dni, chyba jakas deprecha, i samo wyszlo, wszyscy sie dziwili, co ja robilam ale prawda jest taka, ze cialo kazdej z nas, jest inne, to nie od nas zalezy, naprawde, ja zawsze mialam sklonnosci do tycia, i co ? a znam laski co zawsze szczuple po ciazy nie doszly do siebie, i nie chodzi tu o diete tylko o genetyke, coz zrobic, dla mnie kazda kobieta jest fajna, zeby tylko sie nie zadreczala, i dbala o siebie, a dodatkowe kg ni stanowia problemu, a wszystkim i tak trudno dogodzic, dziecko jest najwazniejsze, moj M tez tak uwaza, on nigdy o zadnej kobiecie nie powiedzial ze gruba itp, on widzi tylko atuty, piersi itp, wiem ze podobaja mu sie pelniejsze kobietki, :)

Gość mam synka 3 lata
z racji tego ze maly urodzil sie w maju, to cale lato do poznej jesieni ciagle z nim spacerowalam, w domu nie moglam wysiedziec, wiec to tez jakos sie do tego przyczynilo. nir martwcie sie :) dzieci potrafia dac w kosc, zwlaszcza jak zaczynaja chodzic hehe wszystko w swoim czasie i waga wroci do normy, tylko u jednej wczesniej u innej pozniej, moja rada, nie jesc na noc, ograniczyc slodkosci i tyle, pic wode, ruszac sie, zadna rewelacja

Gość a u mnie było tak
czyli potwierdza się to co napisałam wcześniej: każda ciąża jest inna i każda z nas przechodzi ją inaczej;) najważniejsze jest zdrowie dziecka kilogramów można się pozbyć po ciąży albo i nie, ale jakie to ma znaczenie wobec faktu posiadania ZDROWEGO DZIECKA?

Gość a u mnie było tak
a prawdą jest, że tych ostatnich kilka kilogramów schodzi najdłużej:O ja też nie musiałam stosować żadnych diet nigdy, ani po ciąży ani nigdy wcześniej, bo zawsze miałam dobrą przemianę, ale ostatnie kilka 4-5kg schodziło ze mnie prawie 2 miesiące pomimo, że wszystkich 20 kilogramów pozbyłam się w sumie 3 miesiące po porodzie;) i też tylko spacery, karmienie i opieka nad wiecznie marudzącym dzieckiem tak dały w kość, że po tych 3 miesiącach ważyłam jeszcze mniej niż przed ciążą;)

Jestem ponad 3 tygodnie po porodzie. przed ciążą 59kg (przytyłam w sumie 17kg) kilka dni po porodzie mialam już -10kg, teraz mam 66kg i chciałabym by tak już zostalo, bo jest w sam raz :)

Gość michelle..........
Wzrost- 168cm Waga przed ciążą- 57kg Waga przed porodem- 72kg Waga 3 miesiące po porodzie- 48kg (wyglądałam jak anoreksja) Waga 6 miesięcy po porodzie (obecnie)- 52 kg Byłam sama z dzieckiem bo mąż za granicą, karmiłam i karmię do tej pory piersią. Mnóstwo zajęc+ zdrowa dieta (ale nie jadłam mało), nocne wstawanie i figura jak marzenie.

Gość przytylam tylko 9kg a powrót
do wagi trwal 3 miesiace.....pamietam jak bylam załamana jak wrócilam z porodu bylam pewna ze bedzie waga super a tu zaskoczenie bo bylam 5kg na plusie, ale lekkie jedzenie troche ruchu i juz mam tyle co mialam czyli 52kg