Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzianka123

Moja dziecko ma 2 ząbki czy powinnam je myć szczoteczką i pastą??

Polecane posty

Gość naloz odrobine pasty na
kawalek mocnej chusteczki higienicznej, gazy, albo rabka pieluchy tetrowej i wyczysc (wytrzyj) dokladnie te 2 zeby z uwzglednieniem szczeliny miedzy nimi (jesli sa obok).

Gość to wyżej to nie ja
tylko używaj pasty nenedent bez fluoru - kupisz w aptece, nawet jak dziecko ja zje to mu nie zaszkodzi ze szczoteczką się wstrzymaj, aż urosną 4-6 -8 ząbków

dziękuje, nie wiedziałam że powinnam coś z nimi robić. A jeszcze mam takie pytanie czy jeśli pierwsze ząbki są na górze to oznacza to że córa będzie miała wadę zgryzu??

Gość hgvvkklknjl
a czym ja karmisz?

raz dziennie je słoiczek( obiadek) ponieważ ja nie gotuje obiadów.(mąż w delegacji a ja na diecie) a tak poza tym to córka je kanapki z szynką, budyń, kisiel, kakao, jogurty itp

uwielbia jogurty:) danio, danonki, monte, jogobelle itp robię jej kakao z mleka krowiego i nie ma alergii wszystko jest ok tylko martwią mnie te zęby bo wszyscy mówią że pierwsze wychodzę na dole..

niekoniecznie nenedent, tylko paste dla odpowiedniego przedzialu wiekowego (to mam nadzieje ze wiesz) obojetnie jakiej firmy i niekoniecznie w aptece (sa tez w drogeriach).

Gość a ile twoje dziecko ma miesięc
miesięcy, ze je taką ilością cukru karmisz? Ja też jakoś specjalnie nie przesadzałam z dietą, ale małemu dziecku te "jogurty" nie posłużą.

a tak odbiegajac od tematu to twoje dziecko je straszny szit z tego co wyzej wypisalas. nie karm jej tymi gownami. za mala jeszcze na chemie. jeszcze zdazy sie w zyciu najesc smieci, a poki co karm ja z glowa. z ta wada zgryzu to jakis mit. skad takie njusy wytrzasnelas? :)

do tego to wszytko jest ostro slodzone, a cukier jest szkodliwy dla malych dzieci (do skonczenia roku wrecz zakazany)

Gość to wyżej to nie ja
jak jej dajesz takie mało zdrowe produkty zawierające bardzo dużo cukru to koniecznie myj jej ząbki czy na dole czy na górze to nie ma znaczenia dawaj jej też normalne jedzenie, bo będziesz miała potem problem dajesz jej bardzo dużo niezdrowych produktów oblepiających zęby czasem możesz dac kisiel, ale na pewno nie codziennie zamień to na miksowane owoce, banany, jabłka, gruszki, brzoskwinie produkty pełnoziarniste, prawdziwe mięso,prawdziwe warzywa, rosołek słoiczki mają tylko 0,8 % mięsa, to za mało ...

pierwsze zeby wychodza w roznych miejscach. niekoniecznie u dolu.

to ze sa niezdrowe dla zebow to pol biedy. gorzej z tym ze sa niezdrowe dla calego organizmu i maja malo wartosci odzywczych (jesli juz w ogole jakies)

nie no bez przesady , jak je bułkę z szynką to chyba za dożo cukru nie ma.. daje jej też owoce i warzywa.. kiśli nie daje jej codziennie( 1raz w tygodni)\] a co do wady zgryzu to martwię się ponieważ sama w dzieciństwie ją miałam i nie chce tego dla dziecka bo wiem jakie to cierpienie. A tak poz tym to niby zła dieta a moje dziecko nigdy nie chorowało...

wszystkie pasty dla najmniejszych dzieci sa bez fluoru. za duzo czytasz kafeterii. :) dobre drogerie i apteki maja w ofercie duzo roznych past tego rodzaju i niekoniecznie polskich. trzeba tylko uwaznie czytac etykietki.

za duzo chemii jej dajesz. poczytaj sklady tych pysznosci to otrzezwiejesz. najlepiej od razu sobie je powyszukoj w necie i poczytaj jak szalenie sa 'zdrowe' i jaki maja wplyw na organizm...

Gość mam coreczke miesiac mlodsza
od twojej coreczki i nie daje jej nic z tych rzeczy co napisalas. Je obiad warzywny z miesem lub ryba (sama gotuje) i owoce ze sloiczka. Ewentualnie jak daje jej np deserek typu owoce z biszkoptem, to wg mnie one sa bardzo slodkie i wtedy dodaje jej jogurt naturalny (jakies2-3 lyzeczki) lub troche twarogu zeby troche zmniejszyc ten slodki smak. Dostaje tez male ilosci zwyklego serka waniliowego z naszej miejscowej mleczarni, bo te danio czy inne tego typu to dla mnie sa za slodkie, wiec tym bardziej dziecku ich nie daje. Dzisiaj np pierwszy raz ugotowalam jej budyn z mleka modyfikowanego, lyzki maki ziemniaczanej i zoltka i dalam w ramach deseru.

powyszukuj

no i nie wyobrazam sobie jak twoja coreczka je ta bulke z wedlina skoro ma tylko 2 zeby i wlasnie przebila sie jedynka na gorze i jak dostanie kawalek chleba to go 'mamle' pol godziny a i tak wiecej rozkruszy ni zje

mialo byc ze moja ma dwie dolne jedynki i wlasnie gorna jedynka sie przebila

no to podziwiam, moja niestety nie umie jeszcze ugryzc (oczywiscie jedzenia, bo jak dorwie co czego nie wolno, np jakies pudeleczko kartonowe albo papier, to wtedy potrafi:))

nauczy się:) jeszcze trochę..... a tak prosto z serca to kobitki powiem wam że teraz mi uświadomiłyście że córa ja dużo słodkiego.. Obiecuje że jurto zje tylko to co zdrowe)\ dobranoć

Gość moze cos podpowiem:
a ile poza cukrem, konserwantow, sztucznych aromatow, barwnikow i zagestnikow... :( gdybym tylko mogla poslalabym ci siarczystego wirtualnego kopa w tylek autorko. tak dla twojego i dziecka dobra. prosze cie otrzezwiej.