Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość c ó r k A

ZALEGŁE ALIMENTY -DORADZCIE!

Polecane posty

Gość c ó r k A

Witajcie! Mam problem z ojcem , który nie płaci alimentów .Jest on bardzo cwany gdyż , pracuje na czarno , ma sporo pieniędzy , dobry samochód , markowe ciuchy , zegarki itp. Z regularną płatnością był problem , ale już w miarę się on wyrównał , oczywiście nie jest to idealne (odkąd ma wyrok sądowy ) bo potrafi zalegać miesiąc z alimentami , ale jak na niego to i tak cud. Ale do rzeczy! Boli mnie fakt , że moja mama ciężko pracuje by zapewnić byt mi i bratu , odmawia sobie wielu rzeczy .Ja jestem na drugim roku studiów , pomagam mamie jak tylko mogę ( praca dorywkowa) ale oczywiście pomoc jest ta minimalna i nie zawsze ona jest. Boli mnie bardzo fakt , że ojcu się upieka , że żyje w luksusach , że cała jego rodzina murem stoi za nim , a na mamie bezpodstawnie wieszają psy. Chciałabym założyć więc sprawę o zaległe alimenty , doradzcie mi jak to zrobić , i jak by było to skuteczne . Błagam was o pomoc i poradę . dziękuję .

Gość nbjgjgvvxxxxxxxxx
jak juz to dorywcz a nie dorywkowa.

Tzn ile zalega?Komornik z tego co sie orientuje to przyjmuje sprawe jak dluznik jest winnien 2 raty alimentacyjne Niestety jak pracuje na czarno to nic nie zrobisz

Gość CUDA TUSKA PO PROSTU_
o zaległe alimenty nie zakładasz sprawy tylko bierzesz wyrok w garść ( tzn matka jesli wyrok jest na nia) i udajesz się do komornika

Gość CUDA TUSKA PO PROSTU_
jak pracuje na czaeno to zawsze można mu autko spieniezyć ( jesli jest na niego)

Gość c ó r k A
komornik odwala kpinę , ponieważ wyślę raz na rok pisemko na , którym napiszę zaległośc ojca ( ok 20 tyś) . z autem jest problem , kompletnie nie wiem na jakiej zasadzie nim on się porusza po polskich drogach . bo od lat jezdzi na zagranicznych nr.samochód na 100% nie jest na niego ponieważ tak jak pisałam , jest on cwany i wie co by się stało z owym samochodem . Czy ja jako pełnoletnia córka , nie mogę załozyc sprawy o te alimenty ? może jesli zrobi to "dziecko" to coś się ruszy ??

Nic sie nie ruszy.Masz przeciez wyrok Komornik nie chce sie tym zajmowac bo ma z tego niska prowizje Gdyby tatus pracowal to moze sciagac z pensji a tak to nic nie zrobisz

Gość c ó r k A
no to co ? nic nie zrobie ?? on ma wyrok w zawiasach ! Normalnie jestem załamana . żyć mi się odechciewa jak patrzę na niego i na jego "obcowanie" w luksusie . żal mi mamy , bo naprwadę jest to kobieta anioł wycierpiała przez tego impertynenta zbyt wiele . Jak ja czegoś nie ruszę to już nie wiem co zrobić . a komornikowi może trzeba zagrozić sprawą o nie wykonywanie swoich obowiązków i opieszałość w postępowaniu sprawy.??Nie wiem .... naprawdę .... nie wiem ..:(

Ale co ten komornik wg Ciebie ma zrobic?Przeciez nie zmusi tatuska do pracy:O Moze odwiesza mu te zawiasy i pojdzie do wiezienia chociaz watpie Dla ciebie to i tak nic nie zmieni bo z tego kasy nie bedzie

Gość c ó r k A
może i nie zmieni , ale sprawiedliwość go dosięgnie . On ma wszystko co chce . najnowszy telefon . świetne buty , ciuchy , kosmetyki apteczne , wszystko jako jeden wielki LANS. a mama ? pracuje biedna całe dnie po 12 h ,jest altruistką ! On ma nas ogólnie daleko i głęboko ! Nie pojmuję tego /.... co za beznadziejna sprawa ...:(