Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemzwlosamii

Pytanie odnośnie farbowania

Polecane posty

Gość problemzwlosamii

Witam! Od dłuższego czasu farbuje włosy (ciemny blond naturalne, wchodzace w brąz) na jasny blond rozjaśniacz+farba) Moja mama dziś farbowała włosy jak zawsze rozjaśniaczem i dostała reakcji alergicznej, dostała opuchlizny, dostała zastrzyki 2x i leki na miesiąc czasu. Wystraszylam sie i nie chce juz wiecej używac rozjaśniacza. Ale bardzo zależalo by mi na blondzie, a slyszalam ze mozna jakos zrobic bez rozjaśniacza, jest taka możliwośc? A jezeli nie da rady, to jak mam przejść na równy kolor? Będą sie różniły odrosty od reszty, nawet jak pofarbuje ciemną farbą :( Bardzo prosze o porade z góry dziękuje

Gość 22miśka
Podobno dobre efekty daje prasowanie żelazkiem

Gość taka se
zrób za każdym razem próbę , tak jak to piszą w instrukcji farby , czytać umiesz chyba?

Gość problemzwlosamii
moja mama robila próbe alergiczną, i nic nie wskazywalo na nią, wszystko bylo ok, dopiero po nałozeniu całosci pod koncówką przed spłukiwaniem

nie kazdy rozjasniacz uczula.. Twoja mama kupowala rozjasniacz w sklepie? wiesz, w kazdym normalnym salonie fryzjerskim przed farbowaniem czy rozjasnianiem powinno sie robic proby uczuleniowe.. oczywiscie w polsce malo kto to stosuje tak czy siak farba blond sama w sobie ma rozjasniacz, czy tego chcesz czy nie.. radze wybrac sie do fryzjera i samemu nie eksperymentowac

Gość problemzwlosamii
to w takim razie jak moge przejsc na równy kolor?

tak.. robila, a ile czasu czekala? bo z tego co mi wiadomo czeka sie 24godziny.. jezeli miejsce za uchem ( bo tam wykonuje sie proby ) nie jest zaczerwienione ani tez nie widac zadnych zmian skornych wtedy dopiero mozna przystepowac do farbowania

Gość problemzwlosamii
Moja Mama chyba 20 min tylko, tak to jest jak sie nie czyta uważnie ulotek :/ ehh ale stało się.

Gość problemzwlosamii
wie ktos moze jak moge wyrównac kolor?

Gość najamka1
idź do fryzjera i niech ci dobierze farbę o odcieniu ciut jaśniejszym niż twoje włosy to wtedy nawet odrost nie będzie tak bardzo widoczny

Gość najamka1
miałam na myśli oczywiście odcień ciut jaśniejszy niż twoje naturalne włosy :)