Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytfka

DLACZEGO LUDZIE PŁACĄ PO 1000 ZŁ ZA PSA

Polecane posty

Gość gkgk
bardzo smutne :( ale przypomniała mi się historia z tym psem husky... nie wiem po co te bydlaki brały psa ze schroniska :(

Gość anussi()
dlatego nie każdy powinien mieć możliwość adopcji psa. a pseudochodowle powinny byc prawnie zakazane. pies to nie myszka, czy kanarek. to duży drapieżnik, o którym trzeba mieć jakieś pojęcie. krew mnie zalewa jak widze właścicieli co nic o nich nie wiedzą. np kiedys widziałam kobiete ktorej pies przybiegł przywitać się z moim, (ona była daleko i wołała go ze 3 minuty zanim wrócił) a gdy wrocił zbiła go. co za idiotka.. uczy psa żeby nie przychodził, a myśli że karci za to że nie przychodzi.. A miała dwa duże psy. strach pomysleć czego je w końcu nauczy:/ potem ludzie sie dziwią, że psy zagryzają dzieci itp, a sami nie mają pojęcia jak się psa wychowuje. nie umiesz wychowac, nie chcesz się nauczyc- nie bierz psa.

Gość anussi()
a sadyści to juz w ogóle inna bajka. tacy i tak pewnie nigdy nie zrozumieją swego czynu.

Gość scheisse scheisse!! ja! gute!
Płacą dlatego, bo chcą mieć swojego wymarzonego psa. Do tej dziewczyny namawiającej żonę brata: Jak tak bardzo chcesz naprawiać świat możesz sama wziąć psa ze schroniska, a nie narzucać innym swoje zdanie. Niektórzy nie mają umiaru.

Gość noooo...
posiadam rasowe ( rodowodowe) psy , bo jestem za tym by hodowle były scisle kontrolowane przez wziazek i inne instytucje. A schroniska są właśnie pełne kundelków i piesków w typie rasy z rozmnazalni i pseudo hodowli. Rynek psi w obecnej chwili nie jest u nas w żaden sposób regulowany...nikt tego nie kontroluje. I tak...jestem w stanie wydac sporo na psa ( 1300 euro)...ale ma on wszelkie wymagane badania genetyczne, co daje mi gwarancję, ze pies nie jest obciążony wadami genetycznymi...i tylko takie ewentualnie moge rozmnażać...co nie znaczy ,ze to robie. Przez 10 lat "dorobiłam" się 1 miotu....przy czym zaliczyłam sporo wstaw.

Gość anussi()
właśnie tego nie rozumiem- dlaczego jest totalna samowolka i brak kontroli?? to jest porownywalne do chowu klatkowego kur, który nadal u nas prosperuje, ale to przynajmniej wkrótce sie skończy. a z pseudo? psy tam nie raz są na zasadzie "chowu klatkowego" i nikt tego nie pilnuje;(