Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dbviaeshmgvareg

PEREŁKI Z FORUM KATOLICKIEGO

Polecane posty

Gość dbviaeshmgvareg

był z was ktoś kiedys na forum naturalnego planowania rodziny? Ja byłam na chwile, bo wiecej takiego prania mózgu nie mogłam wytrzymac :P ale skopiowałam sobie kilka perełek: uwaga jakas laska napisala ze przez cale narzeczenstwo nie uprawiala seksu zeby niemiec grzechu ale raz cos sie zdażyło, i chociaz nie poszli na calosc to ona uwaza ze przegrała zycie: - przestaliśmy się modlić - zarzuciliśmy w kąt naszą wiarę i wartości - chodzimy jeszcze na ndz Msze sw choc w sumie nie wiem czemu - nie czekam z radością na slub- nie wiem czy ja chce w ogole tego slubu- po co slub kościelny kiedy nasze zycie wiary się rozpadlo?? - bliskość fizyczna kojarzy mi się z poczuciem winy teraz jedna ją pocieszała: Myśmy tez nie poszli na całość, ale i tak do dziś (prawie 10 lat) mam moralnego kaca, że pozwoliliśmy sobie na za dużo. I mnie to gniecie, i jest mi przykro, mam ochotę walić w ścianę, więc rozumiem. najlepsze: pytanie: Jak radzicie sobie z największą "ochotą" wtedy na swojego męża?(czyt.w płodne dni) Jakie macie pomysły na wspólne spędzanie wtedy czasu? odpowiedz: Wspólne układania puzzli, kiedy dzieci śpią,My lubimy takie puzzle 1000 elementów, bo wymagają kilku wieczorów. Wtedy tak co cztery dni siadamy i układamy na stolnicach aha i jedna pisała cos w stylu ze grzechem jest jakakolwiek antykoncepcja nawet naturalna bo powinno sie przyjmowac kazde dziecko ktore da nam Bog i że nie nalezy przejmowac sie finansami, bo jak Bog da to Bog wychowa a ...... UWAGA: ZAWSZE MOŻNA NALAC WIECEJ WODY DO ZUPY piszą tez że zobowiązaniem małżenskim jest wspolna modlitwa przed kazdym stosunkiem co mąż powinien wiedzieć o swojej żonie: dla każdej kobiety bardzo ważny jest jej dom, miejsce gdzie jest gospodynią. Właśnie w domu, ona realizuje się jako kobieta. Mężowie, musicie wymyślać, co raz to nowe rozrywki dla małżonki i dzieci. Np: Chodzimy razem do kościoła. i ze jak mąż zdradzi to z tego powodu ze jest zdobywcą a zona wtedy powinna : miękko zwrócić mu uwagę na pomyłkę i taktownie pomóc wrócić we właściwe tryby i ze nieprawda ze posluszenstwo to niewola, bo pokorna kobieta to silna kobieta prawdziwa żona zawsze będzie pomagała mężowi czuć się królem, wywyższy go jakaś kobieta żali się że mąż dwa razy zrobil jej na zlosc i poszedl do innej kobiety. Prosi o radę. No to jej poradzili: tylko modlitwa i wybaczenie, bo on nie wie co uczynił, ewentualnie poradnia. Zdradzona kobieta mówi ze poradnia odpada bo jej maz nie da robic z siebie wariata i uwaza ze ona sie czepia bo przeciez PRZEPROSIL...... mozna rodzić tylko naturalnie bo tylko dzieki temu zrozumie sie swoją miłość do dziecka rodzina katolicka to taka w której jest co najmniej 3 dzieci używanie prezerwatyw grozi urodzeniem dziecka niepełnosprawnego psychicznie -stosunek przerywany może doprowadzić kobietę do depresji kazdy seks ma byc zakonczony wytryskiem w pochwie,bo wtedy Bog jest przy was, a inaczej to GRZECH !! kalendarzyk jest najlepszy i mierzyc temperature, to jest dzieki temu mozna sie 4 razy w miesiacu kochac bezpiecznie kobiety nie powinny sie dziwić, ze ich męzowie zdradzaja je po slubie, bo wspołzyjac z nim przed sluba daja mu niejako przyzwolenie do rozwiazlego stylu zycia.

Gość dbviaeshmgvareg
dobre, co? a przejzalam tylko 1 strone tematow......

Gość dobre dobre lubię to
czasem poczytać dla relaksu, z różnych tego typu forów. Zawsze zastanawiam się czy zazdrościć im czy współczuć. Z jednej strony współczuję, bo zadręczają się sprawami, których inni nawet nie zauważają. A zazdroszczę: bo widocznie innych problemów nie mają niz zastanawianie się, czy nie poszło aby za daleko.

Gość śrimati
dzięki :D poprawiło mi to humor po okropnym dniu :D

Gość zolooooona
hehe... zawsze mozna nalac wiecej wody do zupy RZĄDZI :D

Nie wiem, czy oni naprawdę w to wierzą. W sumie na pewno jest to zdrowe (mam na myśli choroby weneryczne), ale chyba bardzo stresujące. I nijak nie rozumiem zakazu np. in vitro: skoro Bóg, który jest wszechmocny, daje i odbiera życie, to niby czemu nie może suwerennie decydować o tym na szkle, tylko koniecznie w macicy? Czy wszechmoc Boga kończy się za drzwiami laboratorium?

Gość sarrrrrka86
bo niektorzy to jeszcze nie wyszli z ery kamienia łupanego :P żenada

Gość taka se
autorko topiku , warto było się poświęcić dla tych perełek , brawo! umarłam ze śmiechu

Gość sarrrrrka86
właśnie, ponadto uwazają ze to bog decyduje ile im da dzieci wiec po co sie zabezpieczac... bedzie 11 to widocznie tak miało byc :D a pytam sie po co nam dał ROZUM? chyba po to zeby z niego korzystac a nie narobic 11 dzieci i zebrac?

dlaczego mój nick jest z małej litery?? te komuchy z admin robią sobie kiepskie żarta

f głfie mi się nie mieście sze tacy ludzie jak z katolickiego w ogóle jeszcze istnieją... (_]_)

A już najmniej rozumiem, kiedy takie rzeczy wypisują kobiety. Myślę o seksizmie, jaki przebija niekiedy z tego światopoglądu: to wybaczanie jescze rozumiem, wszak chrześcijaństwo postuluje w ogóle wybaczanie i nadstawianie drugiego policzka, ale obwinianie siebie samej za zdradę, dlatego że (na jego prosbę) poszła z nim przed ślubem do łóżka? Albo takie tłumaczenie, że współżyjąc z niezamężną jeszcze kobietą i tak popełniamy cudzołóstwo, względem jej przyszłego, naznaczonego przez Boga męża.

Gość ehhh co za lud
taaa dokładnie! popełniacie cudzołóstwo nawet jak tym mężem będziesz ty :D

Jak tym męzem będziesz Ty - mówiąc tak popełniasz dodatkowo grzech pychy, bo niby skąd możesz lepiej od Boga wiedzieć, czyim mężem jest Ci przeznaczone być? Może narzeczona z Bożej woli umrze jutro i potem co?

Gość @Tuma Urman
jaki masz rozmair buta?

Gość @Tuma Urman
cieakwe jak wygląsz w szpileczkach :)

Gość DinVieSel
Hah to nawet nie jest śmieszne-To jest strasznie smutne..Współczuje tym ludziom.. Co katolicyzm z nimi zrobił...

Gość @Tuma Urman
chyb a pijany jeste m bo coś mi lierki slaczą :p

Gość taka se
zawsze twierdziłam że religia robi z mózgu bagno

aaaaa no cóż... w szpilach każda babeczka wygląda super, ja od 4 lat preferuję wyłącznie szpilki, a zdjęcia, które mam w stopce są z nad naszego morza i z Malagi więc na wycieczkach w miarę za wygodne uznałam klapy i japony... ale już japonek nie zakładam...

Gość gergr
OMG! No i jak tu się nie zgadzać z tymi którzy kk nazywają niebezpieczną sektą? Autorko tematu, super że założyłaś ten topik i cytowałaś te brednie.

topic wymiata, ja myślałam, że takie osoby już nie istnieją (choć miałam koleżankę w szkole podobną do schematu osób w/w wymienianych z charakteru) ale myślałam, że to naprawdę już dafwno minęło , a tak poza tym - to skad kur..czę biorą się facety myślące tak jak ich przyszłe żonki???

Gość GA GA GA
Mialam w pracy taka pare, bardzo religijna i mysle ze prezentowali poodobne poglady. On glupi, ona madra, on wiecznie z pretensjami do swiata, ona obrotna i pelna energii, ona z szansa na awans on bez... Wzieli slub, zaszla w ciaze, on oczywiscie dalej pracuje a ona czasem przychodzi i wyglada na smutna i nieszczesliwa. Nigdy sie nie przyjaznilysmy ale szkoda mi jej, bo wczesniej byla wesola

Gość ktoś szuka tego topiku
więc uprzejmie odświeżam :)

do aurotki dziwczyno po co sie konpromitujesz , po cos poszla na to forum , moze sama potrezbowalas pomocy , ale chyba pomocy to ty i tak potrezbujesz ale na glowe , dziewucho , ludzie sa rozni i tylko pokawyje jaka masz inteligencje wysmiewajac sie z nich na forum publicznym . na prawde nie masz w zyciu nic innego do roboty? wysmiewac sie fajnie ale ciekawa jestem ile z was ma slub koscielny z mezem?????

Gość z dachu
ptasiek zgadzam się z tym co napisałeś, ale nie musiałeś z taką agresją pamietaj, że agresywne zachowania tylko zaostrzają konflikt