Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herka30

Czy wasze nianie gotują dzieciom obiad?

Polecane posty

Gość herka30

Czy robicie to same dzień wcześniej? Ja wracam do domu ok 16 z pracy i zastanawiam się, czy nie poprosić nianię o gotowanie. Zawsze to świeższe jedzenie, niż odgrzane.

Gość anexxis
Niania - ma sie opiekować dzieckiem a nie byc Twoja służąca. Wkurwia mnie jak ludzie zatrudniaja opiekę dla dziecka a wymagaja jeszcze sprzatanmia, gotowania, wyprowadzania psa. I zaraz potem pretensje, że dziecko niedopilnowane, że niania je niczego nie nauczyła. Poza tym jak wracasz o godzinie 16stej - to tak poźno??

Gość szałwia wieszcza
A zamierzasz jej dopłacić za gotowanie?

Gość herka30
ale co cię wkurza, jeśli ja jej za to płacę? :o 16 to już trochę późno na obiad dla 1,5 rocznego dziecka

ja gotowałam sama zupy a ona zabierała go do swojego domu na drugie danie zawsze płaciłam więcej mimo ustalonej stawki

Gość anexxis
Niania to niania a nie gosposia - z reszta jak się zgodzi to ok gdybym ja była niania na pewno nie gotowałabym żadnej rodzinie

Gość herka30
na szczęście nie wszyscy są tacy pełni jadu, jak ty :) ona jak zaczynała pracę, to proponowała gotowanie, a ja powiedziałam, że nie trzeba teraz chyba zmienię zdanie i oczywiście, że podniosę jej pensję

Gość anexxis
mam pracę zmianową, jak wracam z 1 zmiany to jestem około godz, 15 w domu, jak mam zakupy do zrobienia to jestem jeszcze pozniej i gotuje albo wtedy albo dzień wcześniej, wiec godzina 16 to nie jest wieczór

Gość anexxis
Nie pluje jadem tylko wyrażam swoją opinie, która akurat Ci nie pasuje

Gość gwarek
ale gotowanie dla wszystkich czy tylko dla dziecka? zresztą to i tak tylko kwestia dogadania się - większe obowiązki to jednak mniej czasu dla dziecka i płaca też trochę inna

Gość szałwia wieszcza
Ja zamierzam gotować sama. Jednak szukam niani, która będzie jednak układna i po skończonej zabawie z dzieckiem posprząta jego pokój. Nic więcej.

Moja niania gotuje nam i sama zjada u nas oczywiście obiad. Ma za to dodatkowo płacone. Dziecku gotuję sama

Gość ja idę do pracy za 10dni
gotuję sama dla dziecka i tak zostanie. Dodatkowo niania zawsze może sie poczęstować naszym obiadem, tzn zupą, którą przygotowuję rano przed wyjściem do pracy. Drugie robie po powrocie. Zalezy mi na tym , żeby cały czas niania pośięciła dziecku, a 40min snu mojego dziecka na odpoczynek i herbatę, bo moje dziecko jest zajmujące.

Gość mama małego Tomcia
Nie gotuje, bo mój syn jedzie na mieszankach. Ma zabronione eksperymentowanie z nowymi posiłkami, bo teraz jest w takim wieku, że zaczynam mu podawać całkiem nowe i stałe pokarmy, ale to robię ja. Ewentualnie proszę ją, żeby podała mu jakieś jabłuszko w ciągu dnia albo pokroiła i podała wcześniej ugotowaną marchewkę czy inne warzywo. Nie sprząta, bo to mój dom i od tego jestem ja. Chyba że po skończonej zabawie z dzieckiem w jego pokoju. Jak mały śpi to ma czas wolny dla siebie i może np. poczytać albo posiedzieć na komputerze mając dziecko cały czas na oku. Do tej pory się sprawdza.

Gość mama małego Tomcia
Ja gotuje wieczorem i niania też może poczęstować się ciepłym posiłkiem, bo siedzi z moim synem od rana do późnego popołudnia.

Gość ta jasne myszka
juz ci wierze ze nianie mialas;0