Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bfhdsbfuhbvfhjasbvh

Jak to jest z pracą w budżetówce?

Polecane posty

Gość bfhdsbfuhbvfhjasbvh

Niby płaca minimalna, ale moja znajoma właśnie kupiła sobie samochód, na wakacje wyjeżdża na 10 dni do Bułgarii. Nie wspomnę o tym, że ma pełno rożnych ciuchów, fajne mieszkanie i pracuje w biurze w gminie. Jak to w końcu jest? Jedni z państwowej roboty uciekają ze względu na zarobki a ona co? Nie zarabia więcej niż 2000 brutto.

Gość pewnie tak
a kto ci powiedzial ze minimalna? ja pracuje w budzetowce i mam 1700 na reke.

Gość KasiaPelasia44
a moze jej zapytaj?

Gość może mniej wydaje
...

Gość 67654
ja pracuje w budżetówce i mam 3800 ale mam uprawnienia budowlane

Gość 67654
3800 na rękę oczywiście

Gość bfhdsbfuhbvfhjasbvh
Przecież widzę na co wydaje pieniądze. Może nie kupuje rzeczy najdroższych, ale i tez nie najtańsze. Jej standard życia bardzo się poprawił.

Gość ghgjh
jak jest? ja pracuje w szkole i wiele dziewczyn ma super dopmy, wakacje zagraniczne 2 razy do roku, zajesbiste ciuchy maja bogatych mezow( lrkarze, prawnicy, wlasciciele kantorow itd) lub trzaskaja korkami na lewo i prawo moja kolezanka zarabia blisko 2 tys a z korkow miesiecznie blisko 1500 zl 50 zl od godziny z ang

Gość ghgjh
wraz z poczatkiem roku szkolnego dowiadujesz sie ze jedna byla na sycylii 3 tyg, druga hawaje, 3 izrael, 4 rejs po jakims oceanie,5 zrobila brame do domu za 20 tys, 6 kuchnie za 20 tys

Gość ghgjh
aha jej maz tez trzaska korkami i ma tyle samo okolo 3500-4 tys miesiecznie razem 7-8 tys bez dziecka w malym miescie- zyc nie umierac

Ja pracuję w samorządówce (budżetówce jak ktoś nie rozróżnia) i wcale nie jest tak różowo, ale prawdę mówiąc wszystko zależy od szczebla na jakim jesteś zatrudniony. jestem gł księgową

bfhdsbfuhbvfhjasbvh - w gminie pobory ustala wójt wg prawie swobodnej klasyfikacji, więc to od niego zależy ile dany pracownik będzie zarabiał a "widełki", dodam sa naprawdę o dużej rozpietości, wg ustawy oczywiście

Gość cfgyhcftgutf
CO TO JEST PRACA W BUDŻETÓWCE? MAM 18 LAT I CHCIAŁABYM WIEDZIEC:) NIGDY SIE TAKIMI TEMATAMI NIE INTERESOWAŁAM:)

Gość dobry mąż to podstawa
Bogaty mąż to skarb.

cfgyhcftgutf -odpowiem oględnie. Praca w budżetówce, to są stanowiska (grupy) bezposrednio finansowane z budżetu Państwa, stawki są ścile wg ustawy i żaden "szef" nie może nic dodać nic ująć wg własnego widzi-mi-się. Sa to grupy jak PSP, Policja, etc.

Gość cfgyhcftgutf
to hujowa robota

dobry mąż to podstawa - ja tam wolę swojego:) bogaty niezbyt "z domu", przy mnie sie bogaci -własną pracą:):)

cfgyhcftgutf - no,no ;) ale praca w ministerstwach tez jest "Budżetowa", no i ABW i inne. A w temacie o Samorządówkę chodziło:P

67654 tylko, że nikomu nie przyjdzie na myśl, by to Przeczytać;) a pytać będą dalej:P

a tak na marginesie.. Ustawa z dnia 21 listopada 2008r. o pracownikach samorządowych (Dz.U. Nr 223, poz 1458 z późn. zm.), i dopiero Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 18 marca 2009 r. w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych (Dz. U. Nr 50, poz. 398):

Gość Gruszka_29
ja pracuje w budżetówce i równiez mam 3800 na reke

Gość ja też z budżetówki
Na rękę mam koło 1700, ale do tego świetnie zarabiajacy mąż i luz blues. Aaaa, no i nisko oprocentowane kredyty z funduszu socjalnego i heja! Na Malediwy! ;)

Gość gość
Kierownik Środowiskowego Domu Samopomocy ( K-ce ul. Tysiąclecia 41) Pani Magdalena Kwiecień zorganizowała obóz rehabilitacyjny dla Podopiecznych . Zapisało się wielu podopiecznych . niestety wyjechała tylko wybrana grupa, ponieważ reszta zastała umieszczona na liście rezerwowej. Powód brak środków . To w takim razie dlaczego Pani Kierownik wybrała 3 gwiazdowy hotel w Busko-Zdrój, i w dodatku z miejscem dla kierowcy busa , jak przecież mają być tylko 3 wycieczki w ciągu 7 dni , a bus można wynająć na miejscu . Jest mi przykro że nie wszyscy chętni na wyjazd i bez przeciwwskazań zdrowotnych nie mogli pojechać , przecież można było wynająć coś tańszego niż Hotel*** Gromada w Busko-Zdrój . Wyjazd odbył się wczoraj

Gość gość
Ja pracowalam w budzetowce (branza budowlana) - zaczelam jeszcze na studiach I na umowe zlecenie zarabialam ok 1900-2100 na reke, potem na etacie 2500 netto. To oczywiscie czysta wyplata do tego dochodzily premie uznanione, trzynastki, premie swiateczne, grusza itd. W grudniu jak sie skumulowaly premie o wyplata, to w jednym roku dosatalam 9000 na konto :-D Praca calkiem fajna, ale odeszlam bo dostalam lepsza oferte.

Gość gość
A ja pracowalam w szkole ....dzis po 35 latach pracy za biurkiem mam 800zl emerytury....niech zyje budzetowka :( Tylko to jest dobre ,ze mozna wziasc z funduszu socjalnego pozyczke na remont domu i mieszkania ok9.500zl......bez % ,a jak umrzesz to umazaja kredyt...wiec jak bede miala chec kopnac w kalendarz to wezme pozyczke 9.500zl i pojade choc jeden jedyny raz na wczasy i przepuszcze to ....a potem poczekam za koncem !Niech zyje emerytura z budzetowki tfffffuje