Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PoszukującaMama

Problem - imię dla drugiej bliźniaczki -Proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość Proponuję
Lila :)

Gość chogata
a tak w ogole to zazdroszcze blizniaczej ciazy. masz jakies przypadki ciazy blizniaczej w rodzinie?

Gość Hawa2000
imie powinno harmonizowac z nazwiskiem, nie pasuje np: - jesli nazwisko jest dlugie to imie powinno byc krotkie np: Iga Romantowicz i odwrotnie np: Malgorzata Kot - rymowane Np Marek Filarek, Maja Czaja- smiesznie - Piotr Piotrowski, Marek Markowski - - jesli nazwisko jest takie samo jak jakas slawna osoba to nie powinno miec takiego samego imienia np: rodzina Kaczynskich nie powinna nazwac swojego synka Jaroslaw mimo ze sa zwolennikami PiS-u. - nie nazywajmy dziecka na czesc bohaterki ulubionego serialu, bo serial trwa krotko a dziecko nie moze przeciesz znac tej postaci ktorej imie nosi np: Isaura, Paloma - imion na topie np: Julia, bo pozniej w przedszkolu beda 3 a na podworku az 5. Ja osobiscie lubie imiona malo popularne ale znaczace cos.

Gość PoszukującaMama
Chogata - babcia mojego Męża ma siostrę bliżniaczkę :) Hawa2000 - tak biorę pod uwagę te aspekty. Czytałam gdzieś na stronie z imionami, zeby zwrócić uwagę na takie sprawy - również na to aby imię nie było "śmieszne" lub "dziwne" gdy moje córy bedą już dorosłe.