Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skoro

Przepis na golonkę sprawdzony, pomocy!

Polecane posty

Gość skoro

Podgotowalam golonke i nie wiem co dalej, chcialabym ja przyrzqadzic tak aby była chrupka, może coś poradzicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skoro
nikt nie pomoże :( :( :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skoro
upupupupupupupupupupupu :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skoro
do dupy z takim forum jak nikt nie pomoże

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do dupy z takim f
no nikt nie umie robić golonki. Zwłaszcza jak pytasz w sobotę o 12:30 (wszystkie kafeteryjne kucharki właśnie robią golonkę dla swoich rodzin a nie siedzą na kafe) Ja sama chętnie bym się dowiedziała. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66
Nigdy nie robię golonki,dla mnie jest za tłusta, ale jeśli bym już musiała pewnie bym ją namarynowała i upiekła w rondlu lub rękawie.Jedyne co robię z golonki to "zimne nóżki"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66
Nigdy nie robię golonki,dla mnie jest za tłusta, ale jeśli bym już musiała pewnie bym ją namarynowała i upiekła w rondlu lub rękawie.Jedyne co robię z golonki to "zimne nóżki"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dona9898
naprawde dobra i sprawdzona kilka razy nawet dziecku smakowała "pomysł na"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość allicemnbb
Pomysł na szajs chyba... Podgotuj golonkę (no nie powiem ile, tak z godzinkę dla średniego kawałka) w wodzie z przyprawami, wyjmij. Zrób mieszankę z ok. 1/3 szklanki piwa (resztę wypijasz :P), dobrej łyżeczki miodu, trochę soli i sporo pieprzu, jak lubicie to zioła (majeranek świetnie pasuje) i pędzelkiem posmaruj golonkę ułożoną w brytfance. Wstaw do nagrzanego piekarnika, resztą mieszanki i wytapiającym się tłuszczykiem smaruj co jakiś czas, piecz do miękkości (albo jak masz termometr do mięs to do czasu aż pokaże, że mięso OK). Jak pod koniec pieczenia skórka nie będzie wystarczająco chrupka to nastaw na chwilę piekarnik na samo grilowanie (czy pieczenie góry, zależnie jak możesz) . Podawać, jeść :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bardzo proszę!!!!
tonę cholesterolu , i zapchane żyły, zawalik i tłustą dupę!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość suchharecc
bardzo proszę!!!!, dla dobrze zrobionej golonki zaryzykuję, i jeszcze zimną wódeczką popiję (akoholizm murowany znaczy) :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
bosz, dziecku baba daje nie dosc ze golonke, to jeszcze usyfiona chemicznym pomyslem na :o a na deser pewnie jakies chemiczne slodycze z reklam w telewizji i rosnie na mlode pokolenie ... zdrowe inaczej :P oraz szczuple i sprawne fizycznie inaczej :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bardzo proszę!!!!
No może nie od razu alkoholizm ale zawalik murowany i pupa puszysta i brzusio ogromny.Smacznego!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×