Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość estelli

Pomocy

Polecane posty

Gość estelli

Witam dziewczyny mam straszliwy problem mam 29 lat i nie byłam u Ginekologa Jestem meżatką od 4 lat wspólzyjemy nieregularnie wiec na razie tym sie nie przejmowałam jestem puszysta i mam prawdopodobnie niedoczynnosc tarczycy nieleczone .No ale zegar tyka i już bym chciała mieć bobaska ale wstydze sie i boje dostac bure od lekarza .Powiedzcie jak mam sie zachowac u ginekologa jak to bedzie wygladało bo ja nic nie wiem .Pomożcie pozdrawiam.

Gość to moszzz
no to lepeij idz niema sie czego wstydzic jak tak bedziesz robic to nigdy nie bedziesz miala dziecka:/

Gość sakramentalne NIE
nie przejmuj się, tylko idź do lekarza, gdybyś była z Warszawy to mogłabym ci polecic miła i delikatna lekarkę

Gość sakramentalne NIE
Lekarz pewnie zapyta też kiedy była ostatnia mieś./dokładna data pierwszego dnia okresu/,regularnoś cykli,datę pierwszej miesiączki i takie tam.Potem każe się rozebrać za parawanem i położyć na fotelu gin.Po bokach fotela będą takie dwie metalowe wypustki na nogi-generalnie pozycja jak do rodzenia.Zeby oglądnąć szyjkę macicy trzeba włożyć taki rozwierak.Nie jest to przyjemne,lepiej starać się rozlużnić mięśnie, ale nie bolesne. Jeżeli będzie potrzeba skieruje cie na jakieś dodatkowe badania