Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kopytkooo

Wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość Kopytkooo

Mam 18 lat, moja miesiączka jest nieregularna i zastanawiam się nad wizytą u ginekologa. Mam jednak opór psychiczny przed taką wizytą, bo parę lat temu przeszłam załamanie nerwowe podczas którego cięłam się. Pozostały blizny na wewnętrznej części ud, o których nie wie nikt. Czy ginekolog może poruszyć ten temat?

Gość ehhhhhe
ginekolog może nie ale mogą to wyciągnąć na pozegnaniu małysza

Gość ....D....
raczej nie .... Zawsze możesz załozyc pączochy ... czarne żeby nie było ich widac...

Gość Marcin84w
w Twoim wieku nieregularne miesiączki to normalka. Do gina idź jednak dla własnego zdrowia,o bliznach mu możesz opowiedzieć.Po to jest lekarz żeby pomógł.

Gość Marcin84w
jak się boisz iść do gina to możesz zajrzeć do mnie to coś wspólnie poradzimy ;)

Gość maxkolanko
ty się o blizny boisz? to pomyśl że ja musiałem pokazać hemoroidy lekarzowi i on tego dotykał.To takie kulki wielkości orzecha włoskiego w okolicy odbytu.Pomyśl jak ja musiałem się krępować wtedy.

Gość Kopytkooo
Współczuję Ci bardzo... naprawdę. Krępuje mnie ten temat i nie wiem jak to rozegrać.

Gość Kopytkooo
A nie sądzę-choć się nie znam- że po paru latach miesiączki może być nieregulana

Gość kilkaminut
wymówek nie szukaj . idź im wcześniej ty lepiej ;) aaa i nie zakładaj "pączoch":P

Gość Kopytkooo
nie pojawia się regularnie.. miesiączka potrafi się spóźnić nawet ponad tydzień.. albo trwa trzy dni i jest mało obfita, albo 5-6 dni i jest obfita.. wtedy często boli mnie brzuch.

Gość hi hi hah ah
pączochy!:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D padłam::D:D:D:D:D:D dzieki za poprawienie humoru;)

A od dawna miesiączkujesz? Skonsultować się z ginekologiem zawsze warto, ale podobno w Twoim wieku jeszcze miesiączka może być nieregularna, więc to pewnie nic groźnego. :)

Gość Kopytkooo
heh, widzisz 'wymówek' nie szukam, bo wcale nie uśmiecha mi się żeby ktoś widział te blizny. o 'pączochach' nawet nie myśle xD

Gość Kopytkooo
miesiączkuję od sześciu lat

Idź :) Lekarz może zapytać skąd te blizny, ale nie powinien jakoś komentować ;)

Gość Kopytkooo
A może uprzedzę lekarza o tym przy rozmowie...?

Gość polarowa skarpeta
zaloz ponczochy i spodnice w gabinecie podciagniesz spodnice, zdejmiesz majtki, na fotel wskoczysz i nie bedziesz sie dodatkowo stresowala, ze ktos bedzie ogladal Twoje blizny przeciez nie musisz sie z tego ginekologowi tlumaczyc...

Gość Kopytkooo
Ja po prostu boję się reakcji. Już wiele przeszłam i naprawdę nie chciałabym się znów tłumaczyć.

Może rzeczywiście lepiej uprzedzić w rozmowie, bo lekarz mimowolnie może coś palnąć z zaskoczenia ;)

Gość polarowa skarpeta
No ludzie! Tlumaczyc sie ginekologowi? Po co? No po co? Ginekolog jest od cipki, a nie od glowy, nie ma to najmniejszego celu. Jezeli nie chcesz zeby sie gapil na blizny, zeby wypytywal czy cokolwiek to po prostu zaloz kryjace ponczochy i nie bedzie sprawy!

Skarpeto chyba nie znasz realiów :) Nie chodzi o to, żeby tłumaczyła się skąd, po co, dlaczego, jak itp. Chodzi raczej o to, żeby uprzedziła lekarza czego się może spodziewać, żeby uniknąć dziwnej reakcji czy komentarza. Na tym świecie mało co jest tak jak powinno.

Gość polarowa skarpeta
Znam realia, nawet nie wiesz, jak bardzo... Przeciez latwiej jest ukryc te blizny niz sie z nich tlumaczyc. I to tlumaczyc komus obcemu.

Gość Kopytkooo
Pończocha ich nie zakryje. Tak czy inaczej będzie wiadomo co to jest i skąd. Przeraża mnie taka perspektywa

Nie wiem czy da się ukryć, jeżeli są wysoko to się nie da. Poza tym autorka chyba nie chce ich ukrywać.

Gość polarowa skarpeta
A, no chyba, ze nie zakryje, to inna sprawa. A gdybys je troche zamalowala - podkladem to twarzy np.? Choc to pewnie niewiele da jezeli blizny sa spore... Ale mimio wszystko, ja wychodze z zalozenia, ze lekarz powinien zajac sie tym z czym do niego przyszlas - problemem z miesiaczka, a nie tym, jak wygladaja Twoje nogi. Nie sadze zeby komentowal to w jakikolwiek sposob.

Gość polarowa skarpeta
A, no chyba, ze nie zakryje, to inna sprawa. A gdybys je troche zamalowala - podkladem to twarzy np.? Choc to pewnie niewiele da jezeli blizny sa spore... Ale mimio wszystko, ja wychodze z zalozenia, ze lekarz powinien zajac sie tym z czym do niego przyszlas - problemem z miesiaczka, a nie tym, jak wygladaja Twoje nogi. Nie sadze zeby komentowal to w jakikolwiek sposob.