Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maciek244

absencja seksualna przed ślubem

Polecane posty

Gość maciek244

witam co myślicie o zachowaniu czystości do ślubu?

Gość oooooo ranyyyyy.l
Jesli to będzie ABSENCJA, to czystosc gwarantowana :-D

gdybym wtedy wiedziala, to co dzisiaj... na pewno tak, coz bylo minelo, czasy tez sie zmieniaja, swiat pedzi , niestety ludzie gubia po drodze wazne idealy, tradycje , zwyczaje.....

A ja uważam, że skoro dwoje ludzie sie kochaja to nie powinno ich nic ograniczac, przysiega malzenska nie ma dla mnei duzego znaczenia. Żyje w nie sformalizowanym zwiazku, pelnym milosci, szacunku i zrozumienia i nie załuje swojej decyzji, seks jest dla ludzi i nalezy czerpac przyjemnosc z zycia :)

jeśli ślub cywilny to ma państwowe pozwolenie na prywatne pierdolenie, a ślub kościelny, kościelne pozwolenie na prywatne pierdolenie, to sobie oszołomie czekaj.

Gość maciek244
nie jestem oszołomem, a czystość przedślubna jest nadal istotna, pomimo że jest XXI bo postęp nie znaczy rozpusta,

Gość Damski Krawiec
Maciek! łączenie się "na całe życie" z kobieta, z którą nigdy nie współzyłeś - to jak gra w "Rosyjską Ruletkę" Może wam się udać i będzie wam dobrze razem w małżeńskim łożu, ale szansa na spieprzenie sobie życia jest zbyt duża. A tradycja "czystości" to Bliski Wschód setki lat temu. Gdy rodzina kupowała synowi nastoletnią panne za kilka Wielbłądów - miała prawo żądać, żeby "towar" był z nienaruszoną plombą. Inne czasy, inne obyczaje, a życie jedno. Niedopasowanie temperamentów, potrzeb, oczekiwań, czy choćby... rozmiarów i macie oboje przesrane życie intymne.

Gość dokładnie tak
brawo Damski Krawiec za tą wypowiedź!!!

kolezanka zaluje, mimo ze jej malzenstwo jest udane i trwa juz wiele lat. Seks tez jest w porzadku. Jednak...nie ma porownania. I twierdzi, ze ja to meczy, kusi... I ze dzis, nie czekalaby na rozpoczecie wspolzycia do slubu...

Gość jak to cie
Wiesz, co powiedzial ksiadz na religii u mnie w szkole sredniej? Ze seks przed slubem wg. nauk kosciola to grzech, ale...jesli to Twoj pierwszy i jedyny partner, z ktorym planujesz przyszlosc i slub, to powinniscie sprawdzic sie w kazdej sytuacji (seks tez), bo czesto ludzie potem chca uniewaznac malzenstwa, bo po slubie okazuje sie, ze nie dopasowali sie seksualnie...

Dla mnie jest to niezmiernie ważne. Dlaczego,ponieważ ,tą wyjątkową chwilą można cieszyć się z wyjątkową osobą.Wtedy jest się w pełni pewnym że seks to nie seks ,a kochanie się ,wzajemne współżycie i zgodność dwóch ciał i dwóch dusz. Uważam że jest to sfera przeznaczona dla osób juz po sakramentalnym tak,co nie znaczy że nie nalezy odkrywać wcześniej swojej cielesności,tylko ,nalezy odkrywać ją w czysty sposób. Polecam książke Jana Pawła II ,a wtedy jeszcze bpa.Karola Wojtyły"Miłosć i odpowiedzialnosć". Dla mnie seks jest w pewnym stopniu odpowiedzialnością.

Gość UCZCIWYSPRZEDAWCA
Zawsze można skorzystać z naszych lalek jeśli chce się fajnie spędzać czas i nie mieć chorób wenerycznych przez sex z byle kim www.beautifuldolls.100sklepow.pl

powinni ze soba zamieszkać i sprawdzić się nie w seksie ale w życiowych sytuacjach.Seks w małżeństwie ma być budulcem związku. Ja właśnie na coś tak pięknego czekam.

czy jak dosatlem wytrysku, a dziewczyna siedziala na mnei w bielznie to jest mozliwsic zjscia w ciaze?

jeżeli dotknąleś jej pochwy przez majtki tak..przez spodnie raczej nie ma takiej opcji.. Plemniki sa żywotne.Dlatego między innymi warto czekać...Dobrze robicie że nie zaczęliście już pełnej inicjacji..

Gość zgadzam sieeeeeeeeeeee
Powinno sie ze soba zamieszkac i sprawdzic sie w zyciowych sytuacjach, ale w seksie tez....