Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna chłopaka 26

Czy On jest skąpcem?

Polecane posty

niby za wszystko płaci więcej ode mnie, i za mieszkanie które wynajmujemy płaci więcej bo więcej zarabia i za zakupy płaci więcej i częściej je robi, nigdy nie upomniałam się o nic bo sam często wszystko załatwia, sprząta do tego opiekuje się , naprawdę ok. A z drugiej strony jak np. pada hasło kupno domu w żartach nawet to potrafi rzucić 'okey ale składamy się po połowie". Wiem, że niby w żartach ale czy on ma d mnie pretensje że mniej płacę bo mniej zarabiam? nie jestem od niego uzależniona bo sam naciskał na taki standard mieszkania, ja bym sobie sama bez problemu ze swoją kasą poradziła i opłaciła mniejsze mieszkanie czy mogłabym nawet mieszkać z rodzicami bo mieszkają niedaleko a dom stoi pusty więc zamieszkałam z nim tu bo on naciskał na droższe mieszkanie i sam za nie więcej chciał płacić mówiąc, że będę płaciła tyle ile chciała albo że zapłacę więcej jak będę więcej zarabiała. Przewrażliwiona jestem?

a dlaczego nie mielibyście się złożyć po połowie... to sprawiedliwy układ

no tak sprawiedliwie niby. Ale czasem jak o czymś rozmawiamy i mówimy o jakichś wakacjach czy wycieczce drogiej, mówię mu że przełózmy bo nie mam kasy, muszę uzbierać to on zawsze mówi 'pożyczę ci potem mi oddasz' . Tak jakbyśmy byli sobie całkiem obcy a jesteśmy razem 4 lata i mamy plany na przyszłość. Tzn zawsze chcę płacić za siebie, i staram sie płacić na tyle ile zarabiam choć ja nie potrzebuję takiego wysokiego standardu życia jak on ale jak rzuca takim tekstem że mi pożyczy i mu oddam to czuję sie jakbyśmy byli sobie obcy :o

to powiedz mu że Cie nie stać i jak chce, może jechać sam... a pożyczać nie będziesz, bo nie lubisz mieć długów... i sprawdź co ci wtedy powie...

Gość Melody :D
a ja mysle ze masz dobrze a chcesz jeszcze lepiej, i nie jest skapy a dom to nie waciki ktore od tak mozna kupic

Gość zczscasc
o kurde ja mam identycznie prawei, i tez nie moge go rozgryzc, musze spadac ale jutro jak topik bedzie jeszcze zywy to cos napisze, jak nie bedzie to tez napisze:)

Gość karolinka :::::::;karolinka69.
a dla mnie to troszkę dziwne....bo niby po polowie to uklad sprawidliwy...ale dla przyjaciol. a nie dla ludzi ktorych łaczy dodatkowo uczucie. W moim zwiazku raz place ja raz on....ale nawet na to nie zwracamy uwagi bo to jest ...nasze....a nie podzial ja i ty.... jak ja nie mam pieniedzy to moj narzeczony funduje mi bo chce zebym byla szczesliwa....a ja sie rewanzuje bo chce zeby on byl szczesliwy... Czujemy sie za siebie odpowiedzialni Karolina