Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfrustrowana studentkka

Jak oni to robią?

Polecane posty

Jak to jest ze ludzie ciegną po 2 ,3 kierunki dziennie i sobie daja radę??? znam parunastu takich ludzi... jeden koleś studiuje dziennie jednoczesnie prawo politologię i dziennikarstwo i daje rade (politologia 4 rok prawo 3 rok i dziennikarstwo 1) inna kolezanka tez 3 jednoczesnie kierunki dziennie :politologie finanse i rachunkowosc i ekonomię jescze inna dziennie socjologię ekonomię jednoczesnie i pracuje w ksiegowosci (wszystkie te osoby studiuja na panstwowym uniwersku) jeszcze inny dwa kierunki na polibudzie dziennie skonczyl A ja? Studiuje zaocznie filologie angielska na uniwerku i ciagle mam jakies poprawki pracuje ale tylko 4 godziny dziennie reszte spedzam na nauce i roznych bzdurach,ledwo daje rade tak baprawde.I tak sie zastanawiam czy to ja jestem taka malo inteligentna czy oni tacy mądrzy? Jak oni wogóle to robią??? Jak myslicie? az sie glupio pytac ale serio zazdroszcze im

mój ojciec w dzieciństwie gwałcił mnie oralnie

Gość paschalina
hmmm... normalnie, są zorganizowani bo nie mają wyjścia, muszą się ogarniać. Ty masz dużo czasu i dlatego go marnujesz. zapisz się do jakiegoś wolontariatu, znajdź drugą pracę albo idź na jakiś kurs i zobaczysz, że naprawdę można.

ja mysle ze to kwestia dyscypliny i samoorganizacji, poza tym to co napisalas to bardzo podobne, w gruncie rzeczy, zblizone do siebie kierunki

Gość jaki znowu wampir?
bzdetne kierunki i uczelnie. Chciałabyś prawnika co studiował dziennikarstwo i handel zagraniczny? bo ja bym nie chciał takiego łacha nawet za darmo. Zdobywanie wiedzy wymaga bardzo dużego zaangażowania.

paschalina ale ja wlasnie wogole nie mam czasu..Przeciez ledwo co daje rade na studiach.Gdybym sie zapisala do drugiej pracy to juz na bank bym je zawaliła...Dla mnie tacy ludzie to fenomen jakis przeciez na każdych studiach jest tyle materiału do ogarniecia.Musza miec tak z e jak cos raz przeczytaja to od razu pamietaja.Ja musze cos przynajmniej 4 razy przeczytac i przepisac by zapamietac

Gość smętarz dla zwierzaków
ostatnio bzykałam chomika :)

Gość kiss-me-baby
chętnie Ci pomogę :)

jaki znowu wampir pewnie masz troche racji ale z drugiej strony to moze wlasnie niektorym klientom bedzie imponowalo ze ich prawnik skonczyl jeszcze hamdel zagraniczy..no nie wiem o prace tacy ludzie to sie martwic na pewno nie musza

Gość jaki znowu wampir?
Jest takie powiedzenie że sukces to 5% talentu i 90% ciężkiej pracy (pozostałe 5% to szczęście). Nie wierzę w to że marnując czas na dodatkowe 2 kierunki można być w którymś z nich dobrym. Oczywiście istnieją ludzie genialni ale jest ich szczątkowa ilość.

z tego co piszesz to nie sa jakies ciezkie kierunki - wedlug mojego kryterium - jakby studiowali np. medycyne i architekture to rzeczywiscie uklon - a te wszystkie humanistyczne maja szuczny podzial na podkategorie

Gość iyufbjnk
bez problemu tak mozna. czzesto jest tak ze jak sie studiuje dwa kierunki podobne to z niektorych przedmiotow wykladowcy przepisuja oceny. ja sama studiuje dziennie i pracuje. moj tydzien wyglada tak ze wsta o 6.40 ide na zajecia na 8 do 14 powiedzmy albo dluzej (zalezy od planu zajec) po tem od 15 do 21 do pracy. w soboty tez pracuje , czesto nawet od 11 do 20 i tyylko niedziele mam wolne. a moj chlopak pracuje - wstaje o 5 wraca po 20 i w weekendy ma zjazdy- od 9 do 18 przewaznie. mozna? mozna.

Gość woooow niezle
to kiedy ty sie uczysz? Ja studiuje zaocznie a nauka mi zajmuje srednio 4 godziny dziennie Codziennie.A ty widz e nie uwzglednilas czasu nauki przeciez studia to nie tylko chodzenie na nie to przedewszystkim praca własna

Gość woooow niezle
przeciez studia to mnostwo zadan domowych kolokwiow opracowań z zajeć ciagle trzeba w kolko czytac jakies ksiazki itp wiec wlasnie mam pytanie do tych osob co tak studiuja jak to robicie? Pamietacie wszystko z zajec czy jak

Gość upuuuuuuuuuuuuuuuup
up

Gość upuuuuuuuuuuuuuuuup
up

Gość gość
up

Gość gość
Też nie wiem jak ludzie to robią. Albo jak są w stanie po studiach iść na następne a w tym czasie jeszcze do pracy i oprócz tego podnosić dodatkowo swe kwalifikacje przez zaliczanie dajmy na to jakichś kursów czy zdawanie egzaminów do językowych certyfikatów...w dodatku niekoniecznie w związku z jednym językiem. To wszystko jest jakieś k***a porąbane.A często jeszcze ludzie mają potem średnie bardzo albo byle jakie zarobki w różnych korporacjach. Zaraz tu przyjdzie pewnie jakiś fiutek i zacznie pisać,że ludzie to by tylko narzekali i nic nie robili ale nasza rzeczywistość jest gospodarczo po prostu chora.W krajach wysoko rozwiniętych wcale nie trzeba się tak napinać i poświęcać żeby choć przyzwoicie zarabiać.A choy z tym wszystkim.Jaką trzeba mieć do tego siłę i motywację?

Gość gość
Jak oni wyglądają? Tak szczerze?