Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia 7 miesieczniaka

pierwsze siadanie - kiedy?

Polecane posty

kiedy wasze malenstwa zaczely siadac i jak to wygladalo? moj bobas ma 7,5 miesiaca i narazie nie idzie mu siadanie, zaczynam sie matwic

Gość witaj;
mój mały sam siedział posadzony gdy miał 7 miesięcy, a samodzielnie zaczął siadać w wieku 9 miesięcy.

Gość moja ma 8.5 miesiaca
i sama nie siada jeszcze, ale to chyba normalne, kazde dziecko siadze w swoim czasie. nasza jak lezy na skos np w lezaczku to siadzie. albo jak jej sie przytrzyma nozki, ale inaczej to sama nie siada. za to posadzona siedzi stabilnie, przesowa sie na dupce w roznych kierunkach, potrafi si epodeprzec jak traci rownowage lub po cos siega daleko, obraca sie w kolo na tylku. Niestety nie umie podniesc si ena czworaka wiec pewnie dlatego sama nie siada

moj synek podnosi sie na prostych raczkach, pupe podnosi w gore i buja sie do przodu i do tylu na kolankah i prostych raczkach, ale siadanie mu nie w glowie, a jak lezy na pleckah, to zapiera sie lokciami i tyle. wiem,ze kazde dziecko inaczej sie rozwija, ale wnerwiaja mnie juz teksty kolezanek, ze co ich dzieci nie robia w wieku 6 miesiecy i dlatego juz zaczelam sie martwic

moja córa jak miała 5 miesięcy to już sama siadała, teraz ma 9 misie cy i już sama stoi ale jeszcze sama nie chodzi...

Gość będzie siadać jak będzie miał
ochotę

Moja mała ma 5 miesięcy a już się podnosi pomaultku pomalutku ale za to bardzo często :D

Gość moj ma 5 miesiecy
i doprowadzany do siadu - siedzi sam. jeszcze sam sie nie podnosi, ale jak np. mam go na rączkach i siedze to podpiera sie tak nozkami, ze pare razy na ułamek sekundy go puscilam i sam stał:)