Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brawo!!!

Jestem w ciąży, nie lubię ruchów dziecka

Polecane posty

Gość brawo!!!

Witam, jestem w ciąży. Od niedawna czuję wyraźniejsze ruchy dziecka. Nie sprawiają mi one żadnej przyjemności. Dziwnie się czuję, jakbym miała coś obcego w brzuchu. Boję się, że nie będę potrafiła się cieszyć z tego, że mały kopie. Czy któraś z was też ma takie odczucia ?

Gość forumowiczka8790..
nie :O jestesmy normalne w odróznieniu od ciebie:O

Gość brawo!!!
No cóż, widocznie dla ciebie jestem nienormalna. Ja sama się z tym źle czuję. Nie wiem dlaczego tak mam.

Gość ja bylam w ciazy 2 razy
i w obu ciazach nienawidzilam tych ruchow przyprawialy mnie o obrzydzenie :/ taki typ nie wiem co jest takeigo super w ruchach dzieciaka w brzuchu ze tak wiele kobiet sie tak nad tym rozckliwia dla mnei to jest ochyda

Gość hnhhhjh
jakies dziwne jestescie:O

Gość Hawa2000
to idz do psychiatry bo z toba jest cos nie tak. kazda normalna kobieta nie moze sie doczekac ruchow a kiedy sie pojawia cieszy sie bardzo.

Gość brawo!!!
Nie wiem, zamiast dziecka, czuję się jakbym w brzuchu miała węża. Strasznie nieprzyjemnie uczucie.

Gość jf'JF/LDSF
nie no, co za kretynki :O

Gość te na początku były miłe
te na samym końcu ciąży to koszmar. Nieraz jęczę z bólu i łzy same ciekną jak maluszek ładuje po żebrach, albo żołądku. Ale mimo wszystko cieszę się że się rusza. To znaczy że wszystko jest dobrze z dzieckiem i mnie uspakaja. W poprzedniej ciąży nie czułam ruchów. Nikt mi nie wierzył. Nie wiem czemu tak miałam. Łożysko podobno jakoś tak osadzone i dziecko malutkie. Nic nie czułam. Bałam się strasznie. Najchętniej całymi dniami bym siedziała podpięta do KTG. więc teraz ogromnie się cieszę z tych ruchów nawet jeśli są bolesne.

Gość klo klo klo
mi ruchow po porodach (mam dwojke dzieci) wrecz brakowało, jak dla mnie to było miłe odczucie choc czasem bolesne (zwłaszcza pod koniec ciazy)

Gość osobiscieniewzruszona
A tu jak zwykle matki - Polski-ciężkie kretynki - uważają, że jak coś jest inne znaczy nienormalne :-0 Aż ręce opadają nie wiem, co jest przyjemnego w ruchach dziecka, zwłaszcza jak włoży nogę między żebra i pcha

O właśnie. Te na samym początku ciąży były miły i urocze, ale teraz nie odczuwam żadnej przyjemności wręcz przeciwnie czuję dyskomfort i ból.

Powód do radości, że kopie cię po żebrach? Dla mnie żaden to powód do radości.

Gość brawo!!!
Dziękuję, że są kobiety które mnie rozumieją. Wiedziałam, że zostanę tu zjechana przez większość:(

Gość truskawkowa kropka
Sabrima, masz tok rozumowania 15latki:O

Gość do sabrima
masz ty pustaku dziecko? masz? nie? to wypierdalaj:O

Gość klo klo klo
bóle porodowe sa straszne to fakt ale ja własnie sobie myslałam ze kazdy skurcz przybliza mnie do zobaczenia swojego dziecka

Gość truskawkowa kropka
klo klo klo:) i wlasnie tak mysli wiekszosc kobiet :)

Gość szalaalalalalaa
nie są zbyt przyjemne, no ale dziecko się musi ruszać fajnie jest popatrzeć jak się rusza pod skórą ale jak już próbuje się zasnąć a ono tam kopie gdzie się da to już nie jest tak wesoło

do do Sabrima sama wypierdalaj bo to nie miejsce dla gimnazjalistek jesli jednak masz dzieci to aż mi ich szkoda ... :-0

Gość klo klo klo
raczej wiadome jest ze ciaza to nie sama przyjemnosc poczawszy od nudnosci, wymiotow, ja do tego jeszcze miałam rwe kulszowa w obywdu ciazach, ruchy pod koniec tez były bolesne ale jednak jest w tym wszystkim cos co cieszy, cos za cos po prostu:)

ja nie mam dzieci,usunelam 3 ciaze, ciekawe czy kiedys udami sie zajsc? jak myslicie?

tak myslałam :0 bardzo wysoki poziom, baaardzo :-0 🖐️

Dobrze że dzieciak się rusza, to świadczy o tym, że wszystko z nim w porządku, ale nie zmienia to faktu, że nic w tym przyjemnego.

Gość LunaLunaLuna
Sabrima, nie piernicz głupot!W 99,99999 przypadkow ciaz blizniaczych robia cesarke! Bez wzgledu na poloznie płodów! Jestem statystykiem medycznym w szpitalu z duzym oddzialem polozniczym i wiem co pisze!

Gość LunaLunaLuna
Ok,rozumiem ale nie pisz błagam, ze przy ulozeniu głowkowym płodów nie robia cesarki :) Bo wystraszysz inne przyszłe mamy blizniaków:D lekarze zdecydowanie wola cesarke przy ciazach mnogich:)

Gość zapomnialam nicka
fakt ze nie zawsze te ruchy sa przyjemne ale ja czuje sie spokojniejsza gdy mnie kopie. czasem gdy chce isc spac maly ulozy sie w poprzek i ani na jednym, ani na drugim boku nie idzie sie polozyc..ja caly czas moge czuc ruchy malenstwa byc moze dlatego, ze mam ciaze zagrozona i juz tyle razy lezalam w szpitalu ze starch o dziecko jest silniejszy niz bol spowodowany kopniakami

Gość Sabrima
Ok tylko że mi właśnie dlatego kazali się męczyć ale myślę że jednak lepiej było bo po cesarce dłużej dochodziłabym do siebie. Pamiętam jak się czuły te co miały taki zabieg