Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Nagłe marudzenie i senność. MARTWIE SIĘ !!

Polecane posty

Mój syn ma 6,5 m-ca. Fakt, że wybijają mu się na raz 3zęby, ale nie wiem czy to jest powodem. Mały dziś wstał z płaczem co rzadko mu się zdarza. Zwykle jest wesoły i energiczny, a dziś taki marudny i śpiący bardziej niż zwykle. Spał godzine po wstaniu przez 2h... niedawno się obudził, a znów chyba poszedłby spać. Nic się nie wydarzyło, żadna zmiana nie nastąpiła. Nie jest chory... O CO CHODZI? Jak mąż go rozśmiesza to śmieje się i niby jest ok, ale pozostawiony sam odrazu wygląda jakby nie spał od 2 dni :o

Up

sama sobie odpowiedziałaś-zęby niestyty nie dziw się bo to wielki ból dla dziecka, szczególnie jak idzie kilka na raz, dak mu np nurofen jak bedzie bardzo marudny lub bedzie gorączkował

No właśnie żadnych dodatkowych objawów. Może to, że nie bardzo ma apetyt na jedzenie z łyżki czyli kaszka itp, ale cycka je. Martwie się, teraz zasnął i śpi. Zwykle o tej godzinie nie spał :( od ząbków może być także senność? Bardzo się ślini i wkłada ręce do buzi, ale te 3ząbki co wyszły na raz są już przebite więc to już chyba nie boli :/ sama nie wiem....

Gość szproket
moze to faktycznie zabki. obserwuj go i jesli nic sie nie zmieni to idz jutro do lekarza.ja pewnie pojechalabym od razu zeby sprawdzili,ale ja jestem panikara

No i mamy jeszcze stan podgorączkowy 37,9. Poza tym wszystko ok, zjadł normalnie i pije też normalnie. Czy marudzenie, stan podgorączkowy i większa senność moze być od zębów? Nie chciałabym iść do lekarza, bo jak 3m-ce temu poszłam z pierdołą to mały złapał na miejscu jakiegoś wirusa i przez tydzień był chory, bo dużo chorych dzieci w naszej przychodni :(

Gość już prawie PEDIATRA
Ząbkowaniu mogą towarzyszyć dodatkowe objawy katar, luźne stolce, a nawet podwyższona temperatura ciała. Wyrzynanie się ząbka może być dla dziecka bolesne, stąd jego gorsze samopoczucie, czasem senność, brak apetytu i marudzenie. Także nie martw się :) obserwuj malucha i czekaj aż objawy miną :)

Gość Sabrima
A może on śpi bo się nudzi. Jak pisałas jak mąż go rozsmiesza to się śmieje