Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agness25

czy to prawda że po ślubie cywilnym łatwiej wziąść rozwód?

Polecane posty

Gość Agness25

bo taka opinia powszechnie panuje a jak jest w praktyce? Zastanawiam się właśnie czy wziąść najpierw ślub cywilny a po kilku/kilkunastu miesiącach kościelny ( chcemy z narzeczonym zamieszkać już razem bez gadania rodziny). Czy w razie niepowodzenia łatwiej jest uzyskać rozwód po ślubie cywilnym?

Gość wwwwer
WZIAĆ!!!!

Gość wwwwer
MASZ NASRANE WE LBIE, SLUB TO SLUB, TYLE ZE KOSCIELNY NIE ANULUJESZ CHYBA ZE Z BARDZO WZNYCH RPZYCZYN

Gość nie ma to nic do rzeczy
to, czy rozwód będzie łatwy czy trudny zależy przede wszystkim od relacji między małżonkami, ich zgody co do tego rozwodu i umiejętności porozumienia się w innych kwestiach (majątek, dzieci itp.)

Gość ertyuio
wziąć analfabetko

Gość WZIĄĆ !!!!!!!!!
nie "wziąść". To po pierwsze. A po drugie, to rozwód można uzyskać tylko cywilny, w Kościele rozwodów nie ma. Można ew. wystąpić o zbadanie ważności małżeństwa. Ale, skoro już się zastanawiasz nad rozwodem, to po ślub? Dla kiecki i prezentów? No i w ogóle lepiej nie myśleć o ślubie kościelnym z takim założeniem, ze może się nie udać.

po jaka cholere chcecie brac slub skoro juz planujecie rozwod?????? po cywilnym dostajesz rozwod. po koscielnym mozna dostac rozwod 'cywilny', czyli w swietle prawa nie bedziecie malzenstwem. a jesli chodzi o koscielny to mozna go uniewaznic, nie ma mozliwosci rozwodu koscielnego

Gość Agness25
no tak wziąć :/ ale byk no właśnie po co? czasem też się zastanawiam. Chyba dlatego że chcę się wynieść z domu rodzinnego w którym mówiąc najdelikatniej nie jest kolorowo. Jest jednak strach że znów mnie zdradzi i będzie po małżeństwie

Gość nie wychodz za niego
i po prostu zamieszkajcie razem. jak zamieszkacie razem to dopiero go poznasz. rodzine olej bo rodzina z nim nie bedzie zyc ani sie rozwodzic, wiec rob jak jest najlepiej dla Ciebie. Poza tym slub cywilny to tez wydatek bo i obiad i kiecka itd. Olej to.

piszesz "znow mnie zdradzi", a wiec zdradzi Cie wczesniej czy pozniej. skoro raz zdradzil to powtorzy.

Gość Agness25
wiesz to było kiedyś ( jakieś 2-3 lata temu) żyje nadzieją że to się już nie powtórzy ( choć podobnych indydentów troche już było w ciągu tych kilku lat). W domu źle, z nim nie wiadomo jak będzie ( choć się zaklina i obiecuje) - do dupy jednym słowem :(

Gość powszechne jest przekonanie
że nie ma rozwodów kościelnych: naturalnie nie ma różnicy między stwierdzeniem nieważności a rozwodem poza tą, że Kościół nadal może się szczycić, że stoi na straży rodziny i udziela wyłącznie trwałych małżeństw. To tak, jakby któryś lekarz twierdził, że leczy 100% pacjentów chorych na raka, a jeśli ktoś umarł, to ex post dopiero stwierdza, że to wcale nie był żaden rak. Zdradza? Bije? Przychodzi pijany? - nie mów tego starając się o ro.. ups przepraszam, o stwierdzenie nieważności małżeństwa kościelnego: powiedz raczej, że przysięgając przed Bogiem myślałaś sobie o szwagrze. Ktoś Ci udowodni, że tak nie było? A ro..., ups przepraszam, stwierdzenie nieważności małżeństwa masz załatwione.

zamieszkaj na razie bez slubu, po cholere ci ten slub i tyle.

Gość pascalina
to się usamodzielnij, idź do roboty i wyprowadź się z domu. do tego nie trzeba ślubu, a na 100% lepiej to wygląda niż marnowanie życia z facetem, który Cię nie szanuje...

Gość Agness25
ależ ja pracuje ( kończe własnie studia i pracuje) może nie zarabiam kokosów ale jakoś sobie radze. Nie, nie bije, nie pije ( choć czasem się zdarza i wtedy też się z nim kłóce bo jak jest pijany to zawsze kłamie gdzie jest i o której ma zamiar wrócic do domu). Jest dla mnie miły, uczynny,opiekuńczy, zaradny ( finansowo tez mi dużo pomaga) i ogólnie mówi że jest mnie pewien i chce byc tylko ze mną tylko że... no miał w przeszłości pare wtop z innymi pannami. niby wybaczyłam ale ciągle o tym myśle. Nie wiem czy da się tak żyć, czy można zapomieć w końcu o nielojalności partnera ( jakieś 2-3 lata temu, teraz jest ok..chyba) Nie moge odejść z domu bez ślubu bo by mnie chyba matka powiesiła i cała rodzinka razem z nią ( a sama od ojca nieroba awanturnika to nie odejdzie). I tak źle i tak niedobrze