Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sgdhg

jak to jest z nadgodzinami.kiedy mozna odmowic itp...

Polecane posty

Gość sgdhg

kiedy sa godziny zaplanowane.czym roznia sie godziny nadliczbowe od zaplanowanych. czy w 40godzinnym wymiarze pracy mozna pracowac po 12 godzin.pracodawca moze wymagac sobót niedziel... czy wg kodeksu pracy mozna odmowic. czy np w danym dniu pracy moze powiedziec ze mamy zostac dluzej? prosze o odpowiedz

Gość teoretycznie można mieć
w miesiącu 32(chyba tyle nie jestem pewny) godziny nadliczbowe ważne by na umowie był 8 godz dzień pracy a nie nielimitowany czas pracy pierwsze 2h po ośmiu to stawka plus 50 procent dalsze plus 100 soboty od razu stawka plus 100 procent

Gość mogę mylić się, ale
''pierwsze 2h po ośmiu to stawka plus 50 procent dalsze plus 100'' wydawało mi się, że w tygodniu zawsze są 50% a w sobotę i niedzielę + te w porze nocnej 100%

Gość sgdhg
a czy mozna odmowic pracy w godzinach nadliczbowych. tj powyzej 8 godzin lub w weekend jezeli moj czas pracy jest od poniedzialku do piatku.. no i czym sie roznia nadliczbowki od zaplanowanego czasu pracy

Gość teoretycznie można mieć
ee no tak, rzeczywiście tak jak podajesz jest w prawie pracy, to u mnie układ zbiorowy daje lepiej.

Gość sgdhg
up