Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina-wjjym2222222mckbkg

Jak zrobić krem z brokułów?

Polecane posty

Gość karolina-wjjym2222222mckbkg

jw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karolina-wjjym2222222mckbkg
up up up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karolina-wjjym2222222mckbkg
mógłby ktoś napisać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość piankowe ciasteczko
Składniki ok. 1 kg brokułów świeżych lub mrożonych 1,5 litra bulionu (drobiowego lub warzywnego) łyżka masła 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku pół szklanki mleka groszek ptysiowy lub grzanki parmezan do posypania Wersja do druku Wyślij przepis skomentuj zupa krem z brokułów - pychotka Zagotować 1,5 litra wody i dodać 3 kostki rosołowe drobiowe lub warzywne. Chwilkę pogotować, po czym odstawić tak przygotowany bulion. Brokuły porozdzielać, pokroić w cienkie plasterki. Czosnek obrać, posiekać na drobno. Na dnie garnczka rozpuścić masło i lekko zeszklić czosnek. Dodajemy pokrojone brokuły i chwilkę je przesmażamy ciągle mieszając. Całość zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu ok 15 - 20 minut do czasu aż brokuły całkowicie zmiękną. Odstawiamy zupę, aby nie była bardzo gorąca. Następnie całość miksujemy blenderem. Powstały krem doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dolewamy ok. pół szklanki podgrzanego lekko mleka tak, aby nasza zupa uzyskała "blady" zielony kolor. Na talerze wlewamy nasz krem, wsypujemy groszek ptysiowy lub gotowe grzanki. Całość posypujemy startym parmezanem. I gotowe! Smacznego!!! Oczywiście zamiast bulionu z kostek rosołowych, możemy wykorzystać rosół własnej roboty, ale z kostek jest szybciej. Zamiast mleka można użyć śmietany, ale mleko nadaje lepszy smak. Bulionu ma być tyle wlane aby przykrył brokuły na ok. 2 cm - nie więcej. Zupka też jest dobra następnego dnia, ale uwaga - przez noc w lodówce bardzo gęstnieje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karolina-wjjym2222222mckbkg
A jak tym tort przelozyc???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eeeeeeee????????
Kostki do wywalenia (po uj ta chemia), reszta OK. A krem brokułowy to tortu to chyba jakieś jaja :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×