Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

panstwobelka

czy ciąża jest możliwa w tym przypadku? prosze o pomoc! pilne!

Polecane posty

tydzień temu skończyłam brać tabletki aby po ok miesiącu czy dwóch przejść na nowe. W tym czasie zabezpieczaliśmy się prezerwatywą, dziś prezerwatywa się zsuneła;/ czy to możliwe żeby w tydzień po braniu tabletek wszystko się unormowało i ciąża była możliwa? Wg. kalendarza w tym momencie mam dni niepłodne gdyż jestem po okresie. Proszę o odp!

mało prawdopodobne ale jak odpukać w niemalowane zaszłabyś w ciążę to spodziewaj się bliźniąt, a nawet trojaczków i więcej :P

Gość ChlopekRoztropek
Jest mozliwe, w koncu odstawilas tabletki. Na stronie wpadki znajdziesz sporo informacji o antykoncepcji.

Gość Dziwny wynik
Witam ! 22.03 powinnam miec okres, jednak go nie ma... Wczoraj w aptece kupiłam dwa testy ( pre-test i quick vue ) . Farmaceutka mówiła,że na quick vue od kilku dni skarzą się dziewcyzny i gdy mi go podawała, upadł ... Jednak od razu po kupieniu , gdzies ok. 18 zrobiłam pre-test i wyszedł negatyw ( był to 12 dzien od ostatniego stosunku ) ... dzisiaj rano na pierwszy mocz zrobilam ten quick i wyszela jedna gruba krecha, a druga tak malo widoczna ,ze tylko pod swiatlo ... co myslicie ? Przepraszam,że tu ale bardzo się martwie

Gość gratullacje!!
gratuluje 2 kreski to ciąża

Gość gratullacje!!
u mnie też była słabo widoczna

Gość Dziwny wynik
dziękuję

Nie to, że sie jakoś dobrze znam na testach, ale pare już zrobiłam;/ I pod światło to może być taki cień tylko tej kreski, tego miejsca, które powinno się zabarwić, wg. mnie. Więc jezeli jutro z rana byś powtórzyła test, najlepiej z porannego moczu bo jest tam wiecej hcg, to jezeli jestes w ciązy i ten pasek-cień to druga kreska to jutro wyszłaby Ci już ciemniejsza i bardziej widoczna, bo z każdym dniem hcg w moczu jest wiecej.

Gość Dziwny wynik
No to właśnie taki zarys przypomina .... Trzeba sie porządnie przyjrzeć i poobracac w palcach pod światłem,żeby to zobaczyć .... wczoraj z pre-testu wyszledl negatyw, a dzisiaj z quick ten pozytywny niby ... a czy moze miec jakis wplyw, ze dosc szybko wzielam w rece ten test i po prostu przenioslam na szafke z podlogi ?

Nie wydaje mi się, żeby to miało taki wpływ. Jeżeli wynik odczytałaś po podanym na ulotce czasie, nie pózniej to powinien być wiarygodny. Dla pewności radziłabym kupić jeszcze raz ten sam quick i powtórzyć go z rana, jak nie jutro to pojutrze jeszcze lepiej i bedzie pewniejszy.

Gość jesli jestes w ciazy to powinn
y, wyjsc dwie kreski....

Gość Dziwny wynik
No ale tamta była taka delikatna, prawie niewidoczna ! Kupię jutro ... ale dostanę go dopiero o 19 więc zrobię we wtorek ... czy może lepiej jutro cały dzień nie sikac i zrobić już jutro :( ? Odczytałam po ok 2 minutach , no i wzielam ten test do reki i zaczelam sie tam dopatrywac czy aby na pewno niczego nie ma ... no i ten glupi zarys jest. Ale ta framceutka mowila,ze te quick sa jakies ostatnio klamliwe... wiec moze pre-test ?

One chyba wszytskie sa tak samo czułe, od 25 pokazują ciąże. Zrób go we wtorek, bedzie bardziej wiarygodny i bedziesz mogła normalnie jutro sikać :) Możesz zapytać w aptece czy nie mają bardziej czułych testów, wiem że są takie od 10. Ale jaki nie kupisz, jezeli jest ciąża, to po terminie miesiączki powinien powiedzieć już prawdę. A już napewno jeżeli była to kreska, nie cień to bedzie ciemniejsza. Jest jescze coś takiego jak test z krwi na obecnośc hcg i wykrywa wcześniej niż testy sikane. Jeżeli chcesz się już upewnić na 100% to jest jeszcze taka możliwość. Kosztuje różnie od 25 do 40 zł w lobaratorium w przychodni, wyniki po paru godzinach.

Gość Dziwny wynik
Ta farmaceutka mowila,ze przyszla do niej wczoraj dziewczyna i poweidziałaże ten quick jakieś bzdury pokazuje,ze nie umie go odcyztać ... ja sama nie wiem co myslec... przeciez to byl moj pierwszy raz, on nie skonczyl we mnie, to byl ostatni dzien plodnych albo juz w ogole nie plodny ... szanse na ta ciaze sa takie małe ! TAKIE MALENKIE ! Jeszcze ten test mi zle poakzal... jutro kupimy ten pre-test ..

Gość Dziwny wynik
Jejciu ...