Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anusiak26

Skakanka czy rower - jakie ćwiczenia na biust?

Polecane posty

Tak jak w temacie... Chcę wyszczuplić nogi i pozbyc sie cellulitu - co będzie lepsze? A jakie ćwiczenia na biust? Schudłam już 10kg i moje piersi wygladają gorzej Można jakoś ćwiczyć, żeby piersi nie sflaczały??

Można, a nawet obowiązkowo trzeba zadbać o stanik w odpowiednim rozmiarze. Jesteś pewna, że taki masz? Jakie nosisz rozmiary na ile pod biustem (ciasno mierzysz) i ile w biuście?

Stanik mam odpowiedni, nigdzie nie uwiera, nie za ciasny, biust się nie wylewa... A te ciężarki to mogą być takie po pół kg każdy?

Gość o temat prawie dla mnie
ja mam twistera z linkami. To powinno pomóc - wymachuję sobie rękoma w przód i w tył . Mięśnie na rękach bolą więc i na cycki pomaga

Gość heeeehhhhe
po pół kilograma to chyba dla 5 letniego dziecka :D

Gość Cesarzowa X
W zasadzie każda gimnastyka jest wskazana, chociaż kilka minut dziennie.:) Co do biustu to nie mam z tym probemu ale myslę, że odpowiednie hasło w google powinno dac Ci opdowedź :)

prostujac jedna wypowiedz- to ze bola rece nie znaczy ze pracuja miesnie klatki:)) a wlasciwie nie pracuja:) zadnych nowosci chyba nie powiem sugerujac pompki- klasyczne meskie, ze stopami opartymi na stepie (tudziez krzesle)- tu mozna komplkowac i naprzemiennie unosic nogi, mozna tez robic to w oparciu o hantle na zasadzie pompka- jedna hantla do gory, druga hantla do gory, pompka, itd.... jezeli chodzi o pompki to mozna wymyslac naprawde tyle sposobow ich wykonywania ze szok.. ponadto wyciskanie sztangi, wyciskanie hantli (tutaj plus jest taki, ze lokciami mozna zejsc nizej- wiec i klatka lepiej pracuje), rozpietki hantlami (zobacz sobie na filmiki w internecie jak to robic), nie wiem czy na silownie mozesz chodzic czy nie, bo sa jeszcze cwiczenia, ktore wykonuje sie na Bramie z linkami wyciagu... pytanie skakanka czy rower- najlepiej i skakanka i rower:))) a jezeli chodzi o rower- jezeli mowisz o stacjonarnym- swietne efekty (doswiadczam na sobie) daje jezdzenia na opcji 'hill plus' czyli z podjazdami 'pod gorke' na najwyzszym poziomie trudnosci- naprzemiennie jadac na siedzaco przez minute i na stojaco przez minute (na stojaco w momentach podjazdow)- pojedziesz tak 25minut i leje sie z ciebie pot masakrycznie. Nogi miekna:)) i wyszczupla uda! na nogi polecilabym wiecej cwiczen, ale musisz powiedziec co masz do dyspozycji

Dziękuję za ostatnią wypowiedź :) Cóż mam do dyspozycji... Rower, skakankę, callanetics na płycie i pełno zapału :) Brak kasy, małe dziecko, więc siłownia odpada. Hantle to mogę kupić, tylko jaka waga? Mogłabym też na szybkie marsze chodzić, jeśli pomogą mi wyszczuplić nogi.

hmmm waga hantli- zalezy od sily.... trudno mi powiedziec przez internet- najlepsze by byly hantle w ktorych masz kilka obciaznikow ktore mozesz zakladac.... sztanga cie nie potrzebna jezeli mialabys hantle- tylko musialabys miec cos co zastapi ci laweczke...

bo wiesz ja np do klatki uzywam hantli wzglednie 10-12kg na rozpietki, 14kg na wyciskanie, ALE to juz jest kwestia taka, ze mam sile dosyc spora. a jak juz bys miala hantle to moglabys wypracowac z nimi ladne ramiona i barki. Ale generalnie skracajac sie- pompki tez sa dobre- nienawidze ich ale je robie, bo wiem ze to najlepsze mozliwe cwiczenie...

a i jeszcze cos- hantle- bedziesz mogla ich uzywac do cwiczen kazdej jednej partii ciala- nawet brzucha! takze warto zainwestowac