Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elwirkaa1

Nawigacja

Polecane posty

Gość Elwirkaa1

Ja myślę o nawigacji, czytałem o tym kierunku sporo na stronie Akademii Morskiej w Szczecinie i wydaje mi się, że to jest coś dla mnie

Gość Marian z napierałowa
Nie dla mnie,ja na statek się nie nadaję bo za wysoki jestem.A w porcie nie chcę pracować!

Gość Zainteresowana nawigacją
Moglibyście napisać coś więcej o nawigacji na Akademii morskiej w Szczecinie? Zastanawiam się nad złożeniem tam papierów. Duże mają wymagania? Jest na forum ktoś, kto tam studiuje i mógłby mi napisać, jakie mniej więcej miał wyniki z matury?

Gość najlepiej będzie
jak poczytasz sobie ich stronę internetową, tam znajdzie wszystkie potrzebne informacje

O faktycznie, mają bardzo dobrze zrobioną stronę internetową. Dużo przydatnych informacji na przyszłych studentów. Szczególnie podobał mi się wirtualny spacer po uczelni.

Gość IMO13801
A chcesz pływać?

Chciałabym pływać, ale chyba nie przez całe życie. Zaraz po studiach byłoby super - ciekawa praca taka na morzu.

Gość vandal123
zreszta nawet jak ktos nie chce plywac po ukonczeniu akademii morskiej, to prace mozna znalezc na ladzie, w portach i to nie tylko morskich.

Gość sassani
Śmieszne, ale widzę że raczej dziewczyny są zainteresowane trym kierunkiem :) Ja też myślę o nawigacji i ze względu na dobre opinie jakie słyszałam o szkole jaki i bliska lokalizację myślę, że pójdę właśnie na Akademię Morską w Szczecinie.....ale co do pływania to raczej zostanę na lądzie, i tak po tym kierunku z tego co wiem to raczej na lądzie się pracuje.

Gość ryw564ty6
imo13801 a ty pływasz?

nawigacja dobra sprawa :) niekoniecznie na statkach ,ale jesli lubisz wode....:)

No właśnie @imo napisz, czy pływasz, a jeśli tak jak to jest? Ile jest się czasu na morzu, ile potem jest wolnego, jak się znosi ciągłe bycie na wodzie?

Gość GiuseppeS
No i tak padają kolejne posty bardzo na temat. Nawigacja fajna sprawa, musisz się tylko przyzwyczaić do specyficznego trybu pracy. Czyli czasem pare miesięcy na wodzie. Bo tak to wszystko jest świetne, od pensji po benefity socjalne i zwiedzanie świata.

Gość olsoł
Wykazałem się niezłą ignorancją....nawet nie wiedziałem, że jest taki kierunek. Wiedziałem, że na pewno wszyscy Ci nawigatorzy muszą się gdzieś uczyć, ale nie wiedziałem, że jest to samodzielny kierunek. Im więcej o nim czytam zastanawiam się, czy na niego nie pójść.

No ale nadal nie odpowiedziałeś na pytania! Hej! Znowu będziesz nas trzymać w niepewności?

Gość wacpan_jan
z silnym akcentem na zarobki ;) a tak na poważnie, to faktycznie można przy okazji pracy na morzu nie tylko dobrze zarobić, ale też zwiedzić pół świata. a gdy już znudzi się komuś marynarskie życie i postanowi na stałe przycumować do lądu to i w portach znajdzie się dobrą pracę.

Gość olsoł
Nie no oczywiście na zarobki :) Ale nie tylko ta zakładka dostarcza dużej ilości informacji na temat szkoły i możliwości. Szczerze to jak dotąd najbardziej ogarnięta strona jaka widziałem.

Gość wariant43
Stronkę mają dobrą to fakt. Co do nawigacji to jak ją skończysz to z tego co ja zrozumiałem to wcale nie musisz pracować na statku, ale jest to interesująca opcja.

Gość Zoit
Wiesz moim zdaniem nawigacja nie na statku to kartografia, a taki kierunek też mają. Dlatego mi się bardziej podoba Nawigacja jako kierunek. Później jako nawigator jest łatwiej o prace, bo nawigatorów nigdy za mało szczególnie tych dobrych.

Gość simonsimon
A orientujecie się ile mniej więcej trwa kariera na morzu? Nie ma potem problemu ze znalezieniem pracy na lądzie?

Gość 12xavery
Możesz pracować na morzu do emerytury, jak chcesz. A z tego, co mi się wydaje, to marynarze przechodzą na emeryturę w wieku lat 60 ;) Ale myślę, że jak ci się taka praca wcześniej znudzi, to bez problemu znajdziesz jakieś zajęcie na lądzie.

Gość Gamon513
Do emerytury albo i dłużej, bo miłość do morza akurat nie jest czymś co łatwo jest oddać od tak. Z dnia na dzień. Bo trudno będzie zrezygnować z tego jak piękne jest takie życie, szczególnie że morze jak jest ciepło i w miarę wczesna pora dnia jest, to sprawia że człowiekowi chce się żyć...

Gość 12xavery
podejrzewam, że wszyscy którzy wybierają akademię morską jako swoją uczelnię kochają morze. nie ważne jaka pora roku czy dnia ;) chodzi tylko o to, że nie każdy będzie mógł pływać całe życie, ale będzie miał zawsze w zanadrzu drugą ścieżkę kariery - na lądzie.

Gość Xerxs
A czym zajmujesz się wtedy na lądzie? Stawiam że coś w porcie albo jakoś powiązane. Może ktoś jest w stanie mi to wytłumaczyć?

Gość Xerxs
A czym zajmujesz się wtedy na lądzie? Stawiam że coś w porcie albo jakoś powiązane. Może ktoś jest w stanie mi to wytłumaczyć?

Gość kartta
Ja już się zgubiłam wy mówicie ogólnie o wydziale Nawigacji czy o kierunku Nawigacja czy o obydwu? Ja myślałam, żeby iść włąsnie na wydział Nawigacji, ale na Geodezję i Kartografię.

Gość olsoł
Moja droga jeżeli o mnie chodzi to mówiłem ogólnie o szkole + o kierunku nawigacja. Wybrałaś sobie całkiem interesujący kierunek :)

Gość IMO13831
Jest jedno "ale" zarobki, to bzdura, a dostać się teraz do pracy wcale nie tak łatwo - a od czegoś trzeba zacząć.

Gość Gamon513
Akurat w tej dziedzinie o prace nie trudno, tym bardziej po tej uczelni. Bo uznawana jest za jedną z najlepszych w Polsce i wypuszcza co roku wielu specjalistów dla których praca jest zawsze, w Polsce i za granicą.