Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Elwirkaa1

Nawigacja

Polecane posty

Go艣膰 Elwirkaa1

Ja my艣l臋 o nawigacji, czyta艂em o tym kierunku sporo na stronie Akademii Morskiej w Szczecinie i wydaje mi si臋, 偶e to jest co艣 dla mnie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Marian z napiera艂owa
Nie dla mnie,ja na statek si臋 nie nadaj臋 bo za wysoki jestem.A w porcie nie chc臋 pracowa膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zainteresowana nawigacj膮
Mogliby艣cie napisa膰 co艣 wi臋cej o nawigacji na Akademii morskiej w Szczecinie? Zastanawiam si臋 nad z艂o偶eniem tam papier贸w. Du偶e maj膮 wymagania? Jest na forum kto艣, kto tam studiuje i m贸g艂by mi napisa膰, jakie mniej wi臋cej mia艂 wyniki z matury?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 najlepiej b臋dzie
jak poczytasz sobie ich stron臋 internetow膮, tam znajdzie wszystkie potrzebne informacje

Udost臋pnij ten post

O faktycznie, maj膮 bardzo dobrze zrobion膮 stron臋 internetow膮. Du偶o przydatnych informacji na przysz艂ych student贸w. Szczeg贸lnie podoba艂 mi si臋 wirtualny spacer po uczelni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 IMO13801
A chcesz p艂ywa膰?

Udost臋pnij ten post

Chcia艂abym p艂ywa膰, ale chyba nie przez ca艂e 偶ycie. Zaraz po studiach by艂oby super - ciekawa praca taka na morzu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vandal123
zreszta nawet jak ktos nie chce plywac po ukonczeniu akademii morskiej, to prace mozna znalezc na ladzie, w portach i to nie tylko morskich.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sassani
艢mieszne, ale widz臋 偶e raczej dziewczyny s膮 zainteresowane trym kierunkiem :) Ja te偶 my艣l臋 o nawigacji i ze wzgl臋du na dobre opinie jakie s艂ysza艂am o szkole jaki i bliska lokalizacj臋 my艣l臋, 偶e p贸jd臋 w艂a艣nie na Akademi臋 Morsk膮 w Szczecinie.....ale co do p艂ywania to raczej zostan臋 na l膮dzie, i tak po tym kierunku z tego co wiem to raczej na l膮dzie si臋 pracuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ryw564ty6
imo13801 a ty p艂ywasz?

Udost臋pnij ten post

nawigacja dobra sprawa :) niekoniecznie na statkach ,ale jesli lubisz wode....:)

Udost臋pnij ten post

No w艂a艣nie @imo napisz, czy p艂ywasz, a je艣li tak jak to jest? Ile jest si臋 czasu na morzu, ile potem jest wolnego, jak si臋 znosi ci膮g艂e bycie na wodzie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GiuseppeS
No i tak padaj膮 kolejne posty bardzo na temat. Nawigacja fajna sprawa, musisz si臋 tylko przyzwyczai膰 do specyficznego trybu pracy. Czyli czasem pare miesi臋cy na wodzie. Bo tak to wszystko jest 艣wietne, od pensji po benefity socjalne i zwiedzanie 艣wiata.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olso艂
Wykaza艂em si臋 niez艂膮 ignorancj膮....nawet nie wiedzia艂em, 偶e jest taki kierunek. Wiedzia艂em, 偶e na pewno wszyscy Ci nawigatorzy musz膮 si臋 gdzie艣 uczy膰, ale nie wiedzia艂em, 偶e jest to samodzielny kierunek. Im wi臋cej o nim czytam zastanawiam si臋, czy na niego nie p贸j艣膰.

Udost臋pnij ten post

No ale nadal nie odpowiedzia艂e艣 na pytania! Hej! Znowu b臋dziesz nas trzyma膰 w niepewno艣ci?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wacpan_jan
z silnym akcentem na zarobki ;) a tak na powa偶nie, to faktycznie mo偶na przy okazji pracy na morzu nie tylko dobrze zarobi膰, ale te偶 zwiedzi膰 p贸艂 艣wiata. a gdy ju偶 znudzi si臋 komu艣 marynarskie 偶ycie i postanowi na sta艂e przycumowa膰 do l膮du to i w portach znajdzie si臋 dobr膮 prac臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olso艂
Nie no oczywi艣cie na zarobki :) Ale nie tylko ta zak艂adka dostarcza du偶ej ilo艣ci informacji na temat szko艂y i mo偶liwo艣ci. Szczerze to jak dot膮d najbardziej ogarni臋ta strona jaka widzia艂em.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wariant43
Stronk臋 maj膮 dobr膮 to fakt. Co do nawigacji to jak j膮 sko艅czysz to z tego co ja zrozumia艂em to wcale nie musisz pracowa膰 na statku, ale jest to interesuj膮ca opcja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zoit
Wiesz moim zdaniem nawigacja nie na statku to kartografia, a taki kierunek te偶 maj膮. Dlatego mi si臋 bardziej podoba Nawigacja jako kierunek. P贸藕niej jako nawigator jest 艂atwiej o prace, bo nawigator贸w nigdy za ma艂o szczeg贸lnie tych dobrych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 simonsimon
A orientujecie si臋 ile mniej wi臋cej trwa kariera na morzu? Nie ma potem problemu ze znalezieniem pracy na l膮dzie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 12xavery
Mo偶esz pracowa膰 na morzu do emerytury, jak chcesz. A z tego, co mi si臋 wydaje, to marynarze przechodz膮 na emerytur臋 w wieku lat 60 ;) Ale my艣l臋, 偶e jak ci si臋 taka praca wcze艣niej znudzi, to bez problemu znajdziesz jakie艣 zaj臋cie na l膮dzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gamon513
Do emerytury albo i d艂u偶ej, bo mi艂o艣膰 do morza akurat nie jest czym艣 co 艂atwo jest odda膰 od tak. Z dnia na dzie艅. Bo trudno b臋dzie zrezygnowa膰 z tego jak pi臋kne jest takie 偶ycie, szczeg贸lnie 偶e morze jak jest ciep艂o i w miar臋 wczesna pora dnia jest, to sprawia 偶e cz艂owiekowi chce si臋 偶y膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 12xavery
podejrzewam, 偶e wszyscy kt贸rzy wybieraj膮 akademi臋 morsk膮 jako swoj膮 uczelni臋 kochaj膮 morze. nie wa偶ne jaka pora roku czy dnia ;) chodzi tylko o to, 偶e nie ka偶dy b臋dzie m贸g艂 p艂ywa膰 ca艂e 偶ycie, ale b臋dzie mia艂 zawsze w zanadrzu drug膮 艣cie偶k臋 kariery - na l膮dzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Xerxs
A czym zajmujesz si臋 wtedy na l膮dzie? Stawiam 偶e co艣 w porcie albo jako艣 powi膮zane. Mo偶e kto艣 jest w stanie mi to wyt艂umaczy膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Xerxs
A czym zajmujesz si臋 wtedy na l膮dzie? Stawiam 偶e co艣 w porcie albo jako艣 powi膮zane. Mo偶e kto艣 jest w stanie mi to wyt艂umaczy膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kartta
Ja ju偶 si臋 zgubi艂am wy m贸wicie og贸lnie o wydziale Nawigacji czy o kierunku Nawigacja czy o obydwu? Ja my艣la艂am, 偶eby i艣膰 w艂膮snie na wydzia艂 Nawigacji, ale na Geodezj臋 i Kartografi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olso艂
Moja droga je偶eli o mnie chodzi to m贸wi艂em og贸lnie o szkole + o kierunku nawigacja. Wybra艂a艣 sobie ca艂kiem interesuj膮cy kierunek :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 IMO13831
Jest jedno "ale" zarobki, to bzdura, a dosta膰 si臋 teraz do pracy wcale nie tak 艂atwo - a od czego艣 trzeba zacz膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gamon513
Akurat w tej dziedzinie o prace nie trudno, tym bardziej po tej uczelni. Bo uznawana jest za jedn膮 z najlepszych w Polsce i wypuszcza co roku wielu specjalist贸w dla kt贸rych praca jest zawsze, w Polsce i za granic膮.

Udost臋pnij ten post