Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smieszni ludzie hehhehehe

Katolicy są przezabawni :D - Siedzą na czatach i nawracają ludzi !! hahaha

Polecane posty

Gość infantylna Carrie
toto-to - ja wiem bardzo duzo o swiadkach jehowy - rodzina ze strony mojej matki przez lata zyla w tej wierze. hipokryzja, nienawisc, brak tolerancji, wrecz obsesyjne zawierzanie doslownie rozumianym tekstom z bilbiii (np jak tam ten koniec swiata? juz kilkadziesiat razy chyba mial nastapic) klapki na oczach, brak empatii jakiejkolwiek. oto z czym sie spotykali. nie wszyscy ludzie religijni sa zli mam tego swiadomosc. ale nie zapominajmy, ze wszelkie instytucje religijne, wszelcy przywodcy religijni swoja dzialanosc opieraja nad potrzeba kontroli nad umyslami. koscioly powstaly dlatego, zeby wytlumaczyc niezrozumiale wtedy zjawiska przyrody i zeby utrzymac w ryzach spolecznosci. sprytniejsi po prostu zyli z wladzy nad sumieniami slabszych. i tak juz sie to potoczylo, bo ogromna czesc ludzi potrzebuje jakiejs mysli przewodniej, jakiejs nadziei w zyciu, zeby az tak nie bac sie smierci i zeby widziec jakis wiekszy sens w swoich dzialaniach. pytanie do religijnych - dlaczego boze narodzenie odbywa sie akurat w tym okresie w ktorym sie odbywa?

Gość infantylna Carrie
do ROR - wlasnie tez mnie to smieszy - ja nie mam prawa wyrazac swoich opinii bo obraze ich uczucia. dlaczego niby oni moga glosci swoje brednie? obraza to moj swiatopoglad i moje uczucia! :) na szczescie wsrod ludzi z mojego pokolenia z tego co widze (chyba obracam sie w srodowiskach grzesznikow) nie ma prawie zadnych religinjych oszolomow. jesli juz sie zdarzy osoba wierzaca w jakas "higher power" to jest zarazem stuprocentowo antykoscielna. jest wiec nadzieja na poprawe w tym naszym pieknym kraju.

poszanowanie naszych uczyć religijnych mamy zapisane w prawie,niezależnie od wyznawanej wiary!Dla mnie problemem jest,gdy kłamie się rzucajac obelgi pod adresem wiary o której się nie ma pojęcia

Gość infantylna Carrie
no to nie ma problemu - bo ja pojecie mam i mam prawo obiektywnie ocenic i wyrazic swoja opinie oparta na faktach, lekturach i doswiadczeniach:) wolnosc slowa tez jest chyba zagwarantowana, prawda? problem z religinymi osobami jest taki ze wszystko jest dla nich obraza - czyli np nie zgadzanie sie z ich swiatopogladem. obraza byloby jakbym krzysz spalila, albo wizerunek jezusa czy kogostam wrzucial do gnojowki. ale tego nie robie, wiec nie dramatyzujcie. poza tym co do obrazy - moze spojrzcie na przedstawicieli Waszej religii jak osmieszaja tak wazne dla Was wartosci.

moja religia jest zdrowy rozsadek - dobrze ze konstytucja mi to gwarantuje;-)))) mi tam jest obojetne czy ktos jest katolikiem czy rozluznia fo origami czy tez joga - spoko wazne ze ma frajde. ale moja cierpliwosc sie konczy w momemncie gdy do mojego domu przychodzi - bez zapowiedzi - dorosly mezczyzna w czarnej sukience i nie dosc ze zabiera moj cenny czas to jeszcze zdarza sie ze jest nieuprzejmy! kiedys zapytalam grzecznie o co chodzi bo nie uslyszlaam a on mi duszpasterzach zaczal cos mowic - wiec pocdziekowalam bo nie lubie akwizycji a on sie zrobil niegrzeczny w stosunku do mnie. Irytuje mnie bo to powtarzajaca sie sytuacja. ja tez mam swoja religie i nie nachodze innych ludzi w domach z tego powodu - to sie nazywa tolerancja;-)

Gość infantylna Carrie
btw - ladnie krzyz napisalam :) mam nadzieje ze nie potraktujecie tego jako obraze :)

a ja tam niespecjalnie jestem ciekawa opowiesci o nazarecie i narodzinach jezuska wiec szlak mnie trafia jak bez zapowiedzi nachodza mnie w domu marnujac moj cenny czas sutannicy;-)

Gość infantylna Carrie
jak obrazy :) ROR - moze powinnas wlasnie chodzic po domach i szerzyc ten zdrowy rozsadek - przydaloby sie :)

nie rozumie.....kto marnuje cenny czas!czyżby chodziło o Świadków Jehowy?

w moim przypdaku mialam - na mysli doroslych mezczyzn w czarnych sukienkach ktorzy - bez zapowiedzi - przychodza co jakis czas (kilka m-cy) do mnie do domu i chca ze mna rozmawiac o pasterstwie dusz czy jakichs innych krasnalach;-)) nie lubie takiej nachalnej akwizycji - rowniez switopog;ladowej - wiec uprzejmie panu w sutannie podziekowalam a on zrobil sie nieprzyjemny w stosunku do mnie- mniejsza o to co powiedzal - powiedzialam ze jak nie odejdzie od moich drzwi to zmusi mnie zebym zadzwonila po ochrone - to go ostudzilo od nawracania;-))) a raczej zawracania glowy spokojnym ludziom w domu

Gość infantylna Carrie
ROR chyba chodzi o ksiezy chodzacych po koledzie - bo przeciez swiadkowie jehowy w sutannach nie chodza.

mowie co widze - doroslego mezczyzne w czarnej kiecy - dla mnie to sutannik a moze on i prymasem/ksiedzem albo pralatem jest, mi tam rybka - jak to sie mowi;-))

tak, macie racje - jeden, innny - troche grzeczniejszy - wspomnial kiedys o koledzie - co tow ogole jest? w pierwszym momemnicie pomyslalam o tych wlasnie katolickich przyspiewkach i balam sie ze mnie na korytarzu sprowokuje w koszulce nocnej do spiewu;-))))))))

kościół traci swoją wladze nad ludzmi!widać to na każdym kroku.Ludzie mają dosyć tego zakłamania.Mówi taki z ambony \,próbuje nauczać o moralności ba,nawet rozgrzesza![kto dał mu te prawo!]?a sam robi takie rzeczy że nie jeden zwykły śmiertelnik by się czegoś takiego nie ddopuścił.

no wiesz skoro sa ludzie ktorzy lubia sobie pojsc na godzine i sluchac takich smiesznych opowiadan to why not?;-)) jak to sie mowi jest popyt to i podaz sie nzjadzie;-)) mnie tam koscioly ktorych jest masakryvcznie duzo i prawie na kazdym osiedlu w polsce ani grzeja ani ziebia dopoki cos tam w srosku sobie swoje czary-mary odprwawiaja;-))

Gość infantylna Carrie
kosciol powinien byc OPODATKOWANY. koniec kropka. czemu ludzie zarabiajacy brutto jakies 1500 liche oddaja podatek na panstwo, a ci juz nawet nie chce ich niecenzuralnie okreslic plawia sie w luksusach? tego chyba w biblii bozia i jezusek nie gwarantowali? biedni maja niby miec w niebie pierwszenstwo?? z czego kosciol zyje poza taca? z uslug ktore nie sa opodatkowane prawda? chrzty komunie sluby pogrzeby i inne takie atrakcje? plus podatek od nas na kosciol i zwiazki wyznaniowe????

zgadzam sie z opodatkowaniem, ale to ludzie kreuja szara strefe w kosciele - bo pzrciez ta jawna dzialalnosc gospodarcza jest nierejestrowana i wszyscy przymykaja na to oko. mniejsza o ludzio - moze sa naiwni, ale jak ci sutannicy daja sobie rade z wlasnym sumienie, moze medytuja i joge uprawiaja?:-))) co innego mowia tym niby-wiernym a co innego robia - tu o tym ze bieda uszlachetnie a tu ze pogrzeb to tysiaka kosztuje;-))) ale jedno musze im przyznac maja smykalke do interesow;-)))

no tak ci ktorzy pracuja w pl - niestety musza;// i to jest prawdziwa tragedia - tak samo jak przy deficycie budzetowym z podatkom dofinansowuja taki wielgasny kolejny kosciol na poludniu wawy!

Gość infantylna Carrie
ale jak ci sutannicy daja sobie rade z wlasnym sumienie, moze medytuja i joge uprawiaja? wlasnie caly absurd tej sytuacji polega na tym, ze ci ludzie, jak podejrzewam to biznesmeni bez sumienia, a wiary jakiejkolwiek u nich szukaj ze swieca. ale naiwni sie nabieraja i sie interes kreci. nie zapomne kiedy za gowniarza bylam na rekolekcjach i ksiadz powiedzial nam ze jesli nie przyniesiemy swojego kieszonkowego na tace to nie pojdziemy do nieba :D

Gość infantylna Carrie
no i oczywiscie proboszcz w miescie z ktorego pochodze ma kochanke o ktorej wszyscy wiedza, ale na mszyjki biegaja bez zajakniecia.

ja tem sie boje tej calej czarnej magi i trzymam od tego z daleka;-) gorzej ze to oni do mnie przychodza - metaoforycznie i doslownie;/ dziwie sie ludziom ze nie boja sie dzieci do nich wysylac - zwlaszcza ze maja tez czeste przypadki pedofili ktora tuszowal papiez ten...wojtyla

Gość infantylna Carrie
toto-to tak z ciekawosci zapytam - jestes wierzacy/a?

powiem szczerze że już sama nie wiem{piszę o czystej wierze w Boga zapisanej w Biblii.Nie wiem co myśleć o istnieniu Boga!Kościól katolicki był dlaa mnie zawsze śmieszny,musialam kiedyś tam chodzić bo "mamusia kazała"

nie wiem czy carry bylo szkoda ale mi zdecydowanie - zeby do jakiegos voo-doo doplacac - to juz nie wiem czy smieszne czy zalosne;-)( a co odezwal sie glos obrazy uczuc religijnych?;-))))

Gość infantylna Carrie
misiowa dolina - oczywiscie ze szkoda mi zarobionej przeze mnie kasy na konkubine jakiegos proboszcza :D jak chce oddac komus kase, to wole akcje charytatywne, a nie dofinansowanie BMW pana w sutannie. poza tym rozsmieszylas mnie, bo klechy sa pierwsi do gromadzenia cudzej kasy. wiesz w ogole skad sie wzial celibat?????

Ja generalnie szanuje czyjeś polądy nietylko religijne,w nie których kwestiach częst lubie wyrażąć swoje zdanie czasami może być to odebrane jako OBRAZA

Celibat ogłosił Watykan,aby nie utrzymywać księży żon i eentualnych dzieci

Gość infantylna Carrie
dokladnie dlatego - zeby dzieci nie dziedziczyly majatku, tylko zeby kosciol mogl zagarniac wszystko. wiecej i wiecej. jesli chodzi o ludzi religijnych to jest jedna grupa do ktorej mam prawdziwy szacunek - bo nie wkladam wszystkich do jednego wora. do tych ktorzy jada do panstw trzeciego swiata, pomagaja sierotom, buduja szkoly, placowki opiekuncze, zyja tam i oddaja serce i zycie osobom, ktore nie maja szans na godne zycie. oni przynajmniej prawdziwie reprezentuja wartosci religii. a nie rozbijaja sie w bmw z kochankami za kase podatnikow.