Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandercia

ciasto

Polecane posty

Gość sandercia

Hej:) Biore ślub w tym roku w czerwcu i mam do Was pytanie zwiazane z ciastem na weselu. Wiem, że je się go BARDZO mało, albo i w ogóle, ale jednak na stole musi być:) Ile ciasta potrzeba zamówić na jedną osobę? Słyszałam gdzieś, że 10 dkg, inni z kolei mówią, że to za mało... Poradźcie:) Ślub i wesele tuż tuż i trzeba już zamawiać:)

Gość sandercia
Proszę pomożcie, bo to juz taka chwila, ze musze zamawiać wszystko

Gość sandercia
cz blacha ciasta na łebka starczy?

Gość sand_ercia
Taki temat i podszyw? hehe:) Ja pytam poważnie o to ciasto

Gość sandercia
Taki temat i podszyw? hehe Ja pytam poważnie:)

Gość sandercia

Gość sandercia

Gość ja na weselu
miałam sto osób, zamawiałam 35 kg ciasta i tort 12 kg i powiem tak, tort poszedł calutki, iasto rozdawaliśmy na lewo i prawo każdemu z gości, kucharkom, orkiestrze a i tak nam dużo zostało, teraz zamówiła bym około 15-18 kg

Gość sand_ercia
ojoj dzienki wielkie. czyli mowisz ze z 18kg by styknelo. to moze ja zamowie mniej bo umnie to raczej ciast sie az tak nie jada . a ile ronych rodzajow .myslalam ,ze tak 2-3: jablecznik, cos z makiem , i moze sernik na zimno?

Gość ja na weselu
ja miałam dwa kremowe, jeden z jabłkami, mako-sernik, zupełnie bez dodatków i takie ozdobne ptysie w kształcie łabędzi. ptysie poszły wszystkie, sernik tak samo, najwięcej zostało kremowych i tego bez dodatków, skąd jesteś? bo ciasto i tort mieliśmy naprawdę pyszne i niedrogie, w dodatki w cukierni fajnie nam popakowali w pudełeczka dla gości

Gość ja na weselu
i jak jeszcze mogę coś doradzić to najwięcej idzie białego winogrona i pepsi, za to ananasa wcale

Widzę, że mi się trochę podszywów narobiło:) Czyli jak u mnie będzie ok. 200 osób to najlepiej byłoby zamówić ok. 35 kg ciasta no i tort może 20 kg lub 25 kg?

Gość ja na weselu
szkoda ja z okolic kielc. podszywy na kafe to standard. bądź dumna , że masz swojego:) z resztą wydaje mi się , że w cukierni ci doradzą. zawsze lepiej te 3 kg więcej niż mniej

Gość ja na weselu
ale według mnie starczy 23kg ciasta i tort tak może nie całe 20 kg. ja miałam 12 kg ale jeszcze na poprawinach był rozdawany tort,

Niby liczy sie blacha na 10 osob, ale nie wiem o jakies wielkosci blache chodzi. Ja na 50-60 (jeszcze nie potwierdzina lista) osob zamawiam 7-8 blach ciasta. U mnie w rodzinie ciasto na pewno sie nie zmarnuje :D Poza tym mamy obiad w niedziele dla kilku osob i jak zostanie duzo to popakujemy jeszcze w pudelka i damy rodzinie.

Gość przyszlaslubującaz kielc
Ja na weselu - napisz mi proszę, skąd brałaś ciasta? Wlasnie jestem na etapie poszukiwania cukierni

Gość U mnie na weselu poszło
wszystko ciasto, a mało wędlin, nie było żądnego ciasta z masami. Najlepiej sprawdzają się serniki, jabłeczniki,makowce itp.