Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smrodek

REVLON Colorstay

Polecane posty

do posiadaczek chwalicie sobie ten produkt?? pyt kieruje glownie do osob z cerą mieszaną/tłustą naczynkową jaka jest Wasza opinia?

Gość ja, 25 lat
Ja dużo czytałam na temat tego produktu i wszędzie piszą, że jest bardzo dobry, ale nie nadaje się na lato, gdy jest gorąco.

Gość karrikari
Tak! Ja bardzo chwalę :) Kupowałam przez parę lat, potem przerzuciłam się na Eris i teraz wróciłam do Revlona- bo jednak nic go nie zastąpi :)

Gość karrikari
Jesli chodzi o upalne dni to ja w ogóle nie używam normalnego podkładu, tylko podkład mineralny sypki od artdeco.

Gość mam cere tłusta
w kierunku do BARDZO tłustej:) używam tego podkładu od chyba roku i nie szukam już niczego innego :) świetnie matuje, dobrze kryje (ale uwaga, trzeba się nauczyc go nakładac tak aby efekt był fajny) . Pamiętam, że po pierwszym użyciu byłam mega zawiedziona, a teraz bez niego sie nie rozstaje:) jest bardzo trwały, producent zapewnia, że wytrzymuje na twarzy 16 godz, i moim zdaniem to prawda. Acha, warto wspomnieć, że jest to cięzki podkład i polecam go bardziej na zimę, jesien czy wczesna wiosne. 30 stopniowego upału nie wytrzymie, zreszta tego nie mozemy oczekiwac od zadnego podkladu:)

Gość mam cere tłusta
nie nadaje sie na lato poniewaz jest to ciezki podkład, dobrze kryjacy. i pod wplywem wysokiej tem zwyczajnie "zejdzie" z naszej twarzy. powstana smugi itp. Na lato wybieramy podkłady lżejsze, a najlepiej to wogóle zrezygonowac z podkładów i zainwestować np w krem tonujący i matujący puder.

Gość karrikari
Moim zdaniem używanie podkładu jak jest ciepło to w ogóle nonsens...

jesli nei masz cery naczynkowej to sie nei dziwie ;) ja mam pol twarzy w naczynkach i tylko na plaze wychodze bez podkladu

Revlon Colorstay to naprawde swietny podklad, jest bardzo wydajny, swietnie matuje, dobrze kryje i trzyma sie na buźce cały dzien. ja przetestowalam naprawde wieeeeele podkladow tych z nizszej, sredniej i wyzszej polki i moge powiedziec, ze Revlon jest zajebisty:) zreszta nawet taki mam nick ;)

wlasnie widze ;P rozumiem, ze to z zachwytu ;P no dobrze, dziś go zakupię :) w douglasie kosztuje bodajze 69 zł i jedyne czego sie boje to to, ze w tym ich oswietleniu nie dobiore dobrego odcienia ;/

ale gama kolorystyczna jest naprawde duza, choc nie powiem..to swiatlo w douglasie zmyla, ale ja bym Ci nie radzila kupowac w douglasie, tam jest najdrozej, w Rossmanie mozna kupic za 49zl w promocji, ewentualnie poza promocja z 59. aha i jedna sprwa - to ze dla mnie on jest super, nie oznacza ze dla Ciebie tez tak bedzie, z tym podkladem to jest wlasciwie tak - albo sie go kocha albo nienawidzi. no i oczywiscie jak sie przesadzi z iloscia - mozna sobie stworzyc niezla maske. radze nakladac go pędzlem.

Gość Tonałóg.
kupilam go ale dla mnie nie jest taki idealny:p a mam zaksorniki siwecaca strefe T czasem suche policzki i naczynka podkreslal skorki wali jak farba do scian:p naprawde;p zastyga kolor wogole mi nie przypasowal mimo ze wydawla sie idalny to na buzciemnial:/ kupilam oryginal na rosmanie;] nie na allegro wole astora tego z pedzlem;] dla mnie jest idealny lekko matuje tlyko nos;]

znaleźć podklad idealny to metoda prob i bledow, raczej nie zdarza sie tak ze kupic pierwszy czy drugi w zyciu podklad i od razu jest idealny. ja w swoim zyciu mialam ich ogrom i moge polecic Revlon Colorstay, Estee lauder double wear (ale on juz jest 3 razy drozszy) , astor z pedzlem tez jest dobry ale kolory za ciemne i zbyt sztuczne. kazda ma inna cere, inne potrzeby i i naczej sobie "wyobraza" nowy zakup.

w rossmannie go nei widzialam nigdy... a astora z pedzlem musze obczaic ;p dobrze maskuje naczynka??

Douglasa zupełnie odradzam. Radzę w Douglasie dobrać odpowiedni odcień i wziąć próbkę do domu (dadzą na milion procent) i kiedy odcień będzie dobrany radziłabym zamówić ten podkład na allegro. W Douglasie 70 zł, a na Allegro z kosztami przesyłki- około 40 zł. Nie ma sensu przepłacać, zwłaszcza, że na all mają oryginalne podkłady od producenta. Gama kolorystyczna bardzo bogata, ja z odcieniem nie do końca trafiłam, bo 180 okazał się dla mnie trochę za jasny, minimalne, ale jednak. Co do samego podkładu, to kryje dobrze, ale matuje już dość średnio. Dla mnie był trochę za ciężki, ale na pewno jeszcze do niego wrócę, bo to jeden z lepszych podkładów. Polecam również Toleriane z LRP i Dermablend z Vichy- radzę przetestować, bo również dobrze kryją i są podobne do Colorstay, z czego Toleriane kryje bardziej

Gość Tonałóg.
no dokladnie kazdy inaczej ale naczytalam sie zachwytow i to ie dla mnie oddalam kolezance ale ja przesuszyl na wior totalnie wiec oddala go dalej;] a u mnie astor 001 stapia sie tak ze skorą ze nie widac zebym wogole miala podlklad;p ale odrywam pedzel i robie to palcami bo obrzydza mnie ten pedzel ;p bakterie itd... podoba mi sie wnim tez ze mozna go dawkowac na codzien male kropelki i buzia wyglada super a na wieczor grubsza warstwa idealne krycie i fajny efekt;] noi tubka wystarcza mi na rok:)

ja mam dosc ciemna karnacje wiec ok - ale musze miec brazowe odcienie, nie jakies brzoskwiniowe, czy rozowe....

i jedna podstawowa zasada - jesli nie dbasz o cere (mam na mysli peeling przynajmniej co 2 dzien) to kazdy podklad matujacy podresli Ci suche skórki. ja nie wiem, ale w moim przypadku za wiele do ukrycia nie ma wiec wystarcza mi odrobina Revlona i wszystko cera jest ujednolicona, wszystko co ma byc zakryte - jest. tak czy siak warto spróbowac. moim zdaniem jesli chodzi o cene podkladów miedzy 40-80zł ten jest zdecydowanie najlepszy.

astor dobrze kryje, to fakt, ale ja sie po nim zaczynam szybko "swiecic" najjasniejszy odcien to 001 który dla mnie jest zbyt ciemny, ale nie powiem, ze to zly podklad. a ten pedzelek to zupelna porazka.

Gość Tonałóg.
no astor tez zastyga:p i ja mam na policzku taka blizne i dookola niej naczynka pajaka;p wiec w tym miejscu dokladam druga warstwe jak pierwsza wyschnie i nic nie widac dla mnei jedyny podklad ktorym umiem zrobic sobie porcelanowa buzie;] ale to zalezy od cery zawsze ;] moja kolezanka uzywa AA za 12zl i jest dla niej idealny mimo ze uzywala drozszych ciezko znalesc ideał;]

dla mnie najlepszy podkład prócz esttee lauder double wear chociaż estte nie nadaje się do stosowania codziennego.Ładnie matuje ,kryje i daje pudrowe wykonczenie

w rossmanie rok temu zaplacilam cos ok 50zł, a moze i mniej, nie pamietam dokladnie. a z allegro tez troszke ciezka sprawa czesto trafiaja sie podróbki, zwlaszcza podkladów w słoiczkach.

Gość Sweet papaya
Revlonek - peeling conajemniej co 2 dzien?:O To jest za duzo. 2 razy w tygodniu to max

Gość Tonałóg.
45 ostatnio byl za 35 w rosmanie w promocji moze dalej jest bo bylo chyba 20% na kazdy podklad astora robie pilingi buzie mam jak 16 latka;] ale colorstay mnie suszy

w rossmanie rok temu zaplacilam cos ok 50zł, a moze i mniej, nie pamietam dokladnie. a z allegro tez troszke ciezka sprawa czesto trafiaja sie podróbki, zwlaszcza podkladów w słoiczkach.

Gość Sweet papaya
Revlonek peeling CONAJMNIEJ co 2 dzien to jest absolutna smierc dla skory! Peeling max 2 razy w tygodniu!

Gość Sweet papaya
Sorry, zdublowalam odpowiedz, ale wezcie sobie moja rade do serca

peeling robie 1/tydzien - niesety jedynie enzymatyczny (naczynka :() ogolnie to zalezaloby mi na podkladzie z mineralami... badz co badz mniej chemii do tej pory uzywalam sephory i rimmela, ale wycofali moj odcien ;[