Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak_kupujecie?

Pytanie o wyprawke

Polecane posty

Gość jak_kupujecie?

Witam. Dzieczyny czy w kupujecie dla noworodka rzeczy z przewaga 56 rozm czy raczej stawiacie od razu na 62? Ja mam dylemat wlasnie. Czy wiecej rzeczy zakupic ( na start) w rozm 56 czy od razu 62.

Gość jak_kupujecie?
biore tez pod uwage , ze moje dziecko jest dosc spore. Ponoc niektore dzieci od razu rodza sie z rozmiarami na 62 a 56 to za male. Musi byc przeciez dziecku tez wygodnie.

ja rodzę w czerwcu i mam już całą wyprawkę, na 56 mam tylko kilka rzeczy, większość na 62, bo synek już teraz jest duży, my z mężem jesteśmy wysocy, więc mały raczej też będzie, tym bardziej, że lekarz mówi, że ma długie nogi ;) Jakieś faktaniki czy koszulki jak będą miały za długi rękaw, to zawsze można wywinąć, jak śpiochy mają za długą nogawkę, to można kupić specjalne ściągacze i nimi złapać materiał, żeby się nie zsuwał. Maluszki szybko rosną i nie ma sensu inwestować w najmniejszy rozmiar.

Gość Artystycznie tak
mój maluch urodzony w 38 tygodniu ważył 3700 ponad ale był maly bo mierzył 53 cm- ubranka na 56 przydały nam się na ponad miesiąc czasu w 62 by się "utopił" :)

Gość Artystycznie tak
Hally - o moim synku też mówili że ma długą kość udową i będzie długi... :)

Gość jak_kupujecie?
Hally - dziekuje Ci bardzo za rade.Przekonalas mnie z tymi rozmiarami :) A co do sciagaczy, to ja nigdy nie widzialam takich . Na allegro mozna gdzies dostac?

przewaga 62 mój ma 4 miesiace a juz pomału wyciagam 74 :) dzieci szybko rosna

wiesz co, ja też ich nigdzie nie widziałam, koleżanka takie ma, zapytam gdzie kupiła i jak się to dokładnie nazywa; ona zakłada córce na skarpetkę, żeby się nie ześlizgiwała ze stópki

Na synka kupowałam 62 i było ok, bo urodził się z dł. 56. Myslałam że córka po nim skorzysta od początku, a tu niespodzianka- miała 50 cm. (poród w 38 tyg.).Na szybko musiałam dokupywać mniejsze.

Gość bo tak i już
kupowałam z przewagą 62. Maluch może być duży po urodzeniu i rzeczywiście ubranka na 56 wystarczą na krótko, jesli będzie inaczej to zawsze można dokupić.Ja urodziłam kruszynke i szybko okazało się że mamy deficyt ubranek w tym rozmiarze, dokupilismy pare sztuk i jest git. dodam że maluch ma prawie 5 tygodni i dalej używamy 56 :) Zwrócialbym też uwage na rzeczywisty rozmiar ubranek, bo ja z tych które mam na 62 moge podzielić mniejsze, większe i największe. niektóre ubranka o rozmiarze 56 też wylądowały razem z większymi, a raczej tymi największymi więc rozmiar rozmiarowi nie równy :)