Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopatra nowa

Co sie stanie niemowlakowi jesli....

Polecane posty

Gość kleopatra nowa

Zmienie mu ,mleko z Bebilon 1 na Bebiko 1?! Na poczatku dawałam mu Nan Pro1 ale były po nim zielone kupy, pozniej kupiłam Bebilon i było ok, a wczoraj kolezanka podrzuciała mi 3 całe opakowania Bebiko 1, szkoda wyrzucic, czy moge normalnie malemu podac? Nic mu nie bedzie? PROSZE O POMOC!!!!

Gość deszczowa piosenka :)
Raczej nic nie będzie, ale po co zmieniać? Jeżeli dziecku służy Bebilon to nie ma sensu zmieniać "na chwilę" na inne...

Gość martyaa
Musisz stopniowo zwiększać porcje nowego mleka, czyli np. 3 miarki Bebilonu i 1 miarkę Bebiko, następne karmienie 2 miarki Bebilonu i 2 Bebiko itd. aż całkiem przejdziesz na Bebiko. Ja też dosyć szybko przeszłam na Bebiko, po pierwsze - cena, po drugie porównaj skład i jest niemal identyczny (propocje).

Gość martyaa
To nie musi być na chwilę, jeśli będzie fajnie tolerowało Bebiko, autorka może przejść na nie całkowicie. Jest o połowę tańsze i nie jest gorszej jakości. Ja sobie chwalę Bebiko, moje maluchy piją teraz Junior z kleikiem ryżowym i po przetestowaniu Bebilonu, Nan, Nestle i Gerbera uważam, że Bebiko jest najlepiej tolerowane.

Gość kleopatra nowa
O cholera a ja zrobiłam mu juz z rana Bebiko bez zadnego mieszania i wlasnie tez sprawdzałam sklad jest identyczny!!!!!! To niby czym roznia sie te mleka opakowaniem???????

firma i cena :) troche inny skład ma nan np duzo wiecej zelaza (stad zielonkawe kupki moga byc) i nie wiem jak ten gerber bo to nowosc i nie próbowałam ale bebiko i bebilon to praktycznie to samo

Gość martyaa
Bebilon ma w składzie jeszcze Immunofortis i nukleotydy, reszta jest jednak identyczna i produkuje je ta sama firma. Pamiętaj, że w Bebilonie płacisz też za opakowanie. Jak maluch będzie tolerował to spokojnie przejdź na Bebiko. Następne karmienie - nie dawaj w całości Bebiko, jednak stopniowo zmieniaj.

osobiscie to z tych dwóch bebiko i bebilon zdecydowanie wole bebiko po bebilonie córa miała zatwardzenia jak cholera :D no ale to 4 lata temu było moze cos zmienili w składzie ale ja jestem zrazona i synowi nigdy bebilonu nie dam

Gość kleopatra nowa
No własnie cena tez jest Bebilon kosztuje za duza puszke 38zł a bebiko za opakowanie 11zł. Czyli zobacze jak bedzie tolerował bebiko i zostane przy tym mleku. Ale ja karmie na poł, w dzien mleko mm, a na noc piers jednak chce juz zrezygnowac z piersi bo sa w stanie derastycznym:( Wogole wczoraj bylam na imprezie u znajomych i zapaiłam papierosa wiec juz napewno dzis nie dam jej piersi.