Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama _ dwulatka _

Jak skupic uwagę u dwulatka? Jakie zabawy ?

Polecane posty

Gość Mama _ dwulatka _

Jak spedzacie czas zabawy w domu z dwulatkiem? Mój synek bardzo którko czymkolwiek się zajmuje wszystko an 2 minutki.....Bajek tez bardzo nie cche ogladać? Jak jest u wAs mamy?

Gość taka jaedna 444888
2 minutki? a to debil jakis jest? wychowalas jakiegos popierdolenca to teraz masz

Gość mój obecnie mieczka, łyżka
i garść płatków kukurydzianych :D ....na tym najdłużej potrafi się skupić, daję mu różne chrupki, kroje do tego owoce, miesza, rozsypuje a i trochę poje przy okazji.... pół godziny z głowy go mam w każdym razie :D a no i na malowaniu... ale to jest "brudna robota" :D

Gość Mama _ dwulatka _
poprosze o normalne komentzarze.....;o

Gość wiosna wiosnaaaa
trzeba go czymś zainteresować:-) wspólne malowanie kredkami śpiewanie piosenek wspólne układanie klocków/puzli czytanie ( nie oglądanie) bajek jak robisz coś w kuchni pozwól mu rozbić jajko na jajecznice, pomieszać, dosypać, podać itp robisz pranie, pozwól dziecku coś wrzucić do pralni, pozwól mu nacisnąć guziczek i włączyć pralkę-niech się uczy i ma przy okazji z tego zabawę mój dwu letni syn uwielbia zabawę w gotowanie, wyciąga 2 garnki, prosi o szpatułki i łyżki, targa to do pokoju, do garnków wrzuca klocki i bawi się w gotowanie, co chwila pyta się co jeszcze ma dodać, miesza, mówi że mu kipi, daje łychę do spróbowania czy dobre itd :-D ogólnie to potrafi tak się bawić ponad godzinę jak nie dłużej, potem oczywiście jest wspólne jedzenie-wszyscy mamy niezłą zabawę:-D fajna jest też zabawa w pływanie ( poduszki albo karton służą za okręty)

Gość mój obecnie miseczka, łyżka
no i oczywiście zabawa portfelem i kartami (oczywiście stary portfel+stare karty i dokumenty) :D