Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zywiec zdroj

Dlaczego dajcie soim dzieciom wode z kranu?

Polecane posty

a ja podkreślę jeszcze raz że wszystko zależy od wody jaka jest w kranie :/ u moich teściów ja sama wody z kranu nie wypiję bo jest obrzydliwa, owszem przegotowaną do kawy albo herbaty to tak ale tak samej nie ma szans i tam faktycznie na źródlanej wodzie robiłam mleko czy herbatki córce jak była malutka a nawet na takiej gotowałam teraz jak pojedziemy to synowi tez na źródlanej będe wszystko robić ale u nas woda w kranie jest świetna sanepid jest nią zachwycony bo to jest woda głębinowa więc praktycznie źródlana wiadomo jak masz syf w kranie to tego dziecku nie dasz ale jak w kranie leci woda źródlana to dlaczego nie?

Gość bombkaa
zal to mi takich szurnietych mamusiek jak ty:O o moje dziecko sie nie martw:D

Gość a co mamy im dawać z rzeki
? studnię też nie każdy ma pod ręką :D sama pije wodę z kranu i dzieci piją, wszyscy jesteśmy zdrowi jak rydze :D więc nie widzę problemu

Gość po pierwsze
Ja udzielam się na innym forum i tam dziewczyna podawała dziecku właśnie zywca( wodę oczywiście) i to dziecko kupki nie mogło zrobić. Termometrem wydłubywali. Dopiero potem wpadli, że to od tej wody. Jak przeszli na kranówę to wszystko w normie. Ja swemu dziecku też daję kranówę. Przeciez przegotowana. Nie rozumiem problemu. Jest dopuszczon a do spożycia przeciez. Badana.

Gość zywiec zdroj
sram morda

Gość eklerkaaa...........
Nie czytałam wszystkiego ale podobno załozycielka tematu daja dziecku żywca :/ to jest NAJGORSZA WODA NA RYNKU !!! musisz wiedzieć że woda mineralna nie może mieć mnie niż 1500 mg minerałów / l na kazdej butelce pisze ile ma, ta która ma mniej a zywiec ma wypłukuje wszystkie mikroelemnty z organizmu a w zamian ich w ogóle nie uzupelnia. Woda z kranu to oczywiscie syf i nikt nie powien jej podawać nieprzegotowanej ale w wód mineralnych polecam piwnieczankęona ma prawie 1800 mg.

Gość zywiec zdroj
mami82- jesli masz taka wode w kranie jak piszesz to ja bym rowniez dziecku dawala. Tu gdzie mieszkam to jest akurat sam syf a pare lat temu byly afery z sanepidem w okolicy;) Dobra uciekam jak wyzej wspomnialam papapa:*

ps nie polecam napojów przechowywanych w plastiku, plastikowe opakowania, podobnie jak i aluminiowe (puszki) reagują z wodą/napojami i też jest to szkodliwe :O Ja jak juz chcę się ekstra wody napić to kupuje w szklanej butelce!

Gość gfj
no właśnie ale jakoś nikt nie zwrócił uwagi na nasze posty

a to też prawda że niestety ale woda w plastiku traci prawie wszystkie swoje właściwości szczególnie w jasnym woda by zachowała swoje właściwości powinna być w ciemnym szkle :)

"do herbatek, picia i mycia mineralka" do mycia - czego? dziecka czy osprzętu? :D

Gość ale sie autorko
napinasz :D z ta woda. Co t kgo obchodzi jaka ty wde dzieciakowi dajesz? Ja mam to gdzies. A juz w ogole gotowanie wody miner uwazam za szczyt glupoty. Dobrze ci ktos napisal ze jestes przewrazliwiona i tyle. Wychowasz jakiego chuchraka .

Gość onaaaaaaaaaaaaaaa8888
ale niestety dzieciom nie mozna podawac wszystkim wod ze zgledu na ich stopien mineralizacji. Mowimy tutaj o nierozwinietym jeszcze do konca ukladzie pokarmowym. Sprwadz sobie jaka jest mineralizacja wysoka w butelkach w ciemnym szkle + oraz zwroc uwage na cene, nie wszystkich na to stac by czesto podawac ( codziennie). Moje dzieci rowniez wychowaly sie na wodzie jak i autorki - Zywiec i wszystkie zdrowe jak byki. Zadnych problemow z ukladem trawiennym czy z kupkami. Uwazam ze to co wyzej napisano z ta mineralizacja zywca to przesada. Piszecie o plastikowych butelkach ze szkodza, a jak szkodzi woda z kranu ze starych poniemieckich rur ? Bez przesady dziewczyny. Jak wspomniala wyzej autorka nie mowi o tym by dawac akurat Zywca. W temacie chodzi glownie o to , ze woda z kranu jest mniej zdrowa niz jakakolwiek inna ( dla dzieci ) woda zrodlana badz mineralna I faktycznie widze ze nie wszystkie umiecie czytac ze zrozumieniem.

Gość no nie moge hahah
autorka zmienila nicka na "onaaaaaaaaaaaaaaa8888" :D:D:D

Gość no nie moge hahah
identyczny styl pisania,identycznyyy:D

poniemieckie rury są przynajmniej od lat sprawdzone.... sama mieszkam teraz w poniemieckim domu i klimat jest 100x przyjemniejszy niz w nowym bloku w którym mieszkaliśmy wcześniej! .... jakoś budynek z 1900roku, a ani problemów z wentylacja ani z krzywymi ścianami nie ma.... co było nagminne w budynku z 2000roku :O tak samo z wodę, wole tradycyjna z kranu i od czasu do czasu ekstra mineralną w szklanej butelce, niz jakis bardziweny zywiec w plastiku cały czas :O

do tej no nie moge - po pierwsze co nie mozesz? a po drugie jesli chcesz sie bawic w sledzenie tego kto jaki nick uzywa to musisz sie bardziej postarac dla mnie mozesz mnie uwazac za samego papieza

Gość zywiec zdroj
do tej no nie moge - po pierwsze co nie mozesz? a po drugie jesli chcesz sie bawic w sledzenie tego kto jaki nick uzywa to musisz sie bardziej postarac dla mnie mozesz mnie uwazac za samego papieza

Gość mamamamamamaaaaa
mieszkam obecnie w górach woda jest tutaj dobra i nie mam potrzeby kupować butelkowej a to że coś jest ładnie opakowane nie znaczy że jest zawsze zdrowe ;]

tak masz racje uzywam tutaj wszystkich nickow w tym temacie . wszystkie odpowiedzi to ja HAHAHA narka nieczynny mozgu ;)

Gość Zdrowa Woda.m,
naukowcy już dawno udowodnili, że mniej szkodliwa jest przegotowana woda z kranu , niż mineralna z butelek plastikowych. Zdrowe są tylko wody źródlane, do których nie dosypuje się sztucznych nieprzyswajalnych minerałów i nie obrabia się ich chemicznie. Woty takie zawsze sprzedaje się wyłącznie w szklanych butelkach. Tu ważny jest także kolor szkła, gdyż woda by nie tracić swoich właśiwości leczniczych musi być przechowywana w ciemnych pojemnikach, czyli butelki brązowe lub zielone:---smacznego :)

Gość dinozaurfox
ale woda z szamba to jak?? przeciez moje szambo jest w kolorze brazowym . Zdecydowanie wiec polecam !

sram modra

A ja cale zycie pilam kranowe prosto z kranu i zyje. Przygotowanej do dzis nie wypije. Teraz zwykla ze sklepu, ale kiedys kranowa byla niam :)

Gość dinozaurfox
no nie moge hahah kto cie wychowal? jeden wielki kryzys?

sram morda

Gość dinozaurfox
do tej co tak sra morda- jak masz głano w dupie - czyli inaczej u ciebie w gębie to woda w brazowej butelce nic faktycznie nie pomoze.

Gość dinozaurfox
jebane dziffki,nie umiecie kultularnie dyskutowac? co puste idiotki?