Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kOtElek 24

Drogie mamusie ile bierze opiekunka za godzine

Polecane posty

Witam chciala bym sie dowiedziec ile u was bierze opiekunka za godzinke dla dzidziusia bo u nas licza sobie od 7zl a nasze zarobki tez tyle wynosza :/ wiec jak wziasc opieke ja kwydasz caly swoj zarobek albo i wiecej na nia

Gość hj,g
od 6zl w gore, dlaczego ona za tyle samo godzin pracy co ty(a wlasciwie wiecej bo musi przyjsc wczesniej i czekac az wyjdziesz) ma zarabiac mniej niz ty, pilnujac malego czlowieka,ktory bez niej moglby sobie zrobic krzywde?

Gość taaaaaaaaaa
tyle ze ta pani opiekunka nie zaplaci zusu, podatkow itp.

czasami juz za 5zł znajdziesz ale ciezko teraz standard to 7-8zł dlatego ja do pracy nie wracam bo szkoda pracowac tylko na opiekunke posiedze w domu az mały do przedszkola pójdzie

Gość annna..
u mnie w mieście wcale nie są takie ładne zarobki, wiem, bo sama przez pewien okres czasu zajmowałam się dzieckiem. Nie mam żadnych kwalifikacji w tym kierunku po prostu jestem kobietą. I szukałam pracy, orientowałam się i niestety najwięcej mogłam zarobić 6 zł, ale wtedy kiedy był ful czyli gotowanie i sprzątanie co więcej nie dla dziecka, ale też obiadu dla rodziców jak wrócą z pracy. A czasem i prasowanie. Musiałam zrezygnować z tej pracy. I tutaj oni przesadzali z narzucaniem mi obowiązków, bo chcieli mieć nanie i gosposie w jednym, ale u mnie w mieście wieęcej jak 6 zł nie wyciągnie się, bo i zarobki naprawdę są marne. W końcu znalazłam kobiete, która była wstanie mi zapłacić 4,5 za godzinę. I u niej praca było jak niebo i ziemia. Zajmowałam się tylko dzieckiem. Jednak wiem, że opiekunki liczą sobie i 10 zł, ale to zależy od miasta no i tego co możesz zaoferować, bo ja jako zwykła dziewczyna bez doświadczenia raczej nie byłam na dobrej pozycji co nie znaczyło, że się dzieckiem opiekowac nie umiałam:)

tak samo jak Ty pracujesz w swojej pracy, tak one pracują w ten sposób. dlaczego wychodzisz z takiego zalozenia ze niania to tania sila robocza? to tez praca, czasem wcale nie dodatkowa, a caly etat, wiec dlaczego za 160 h/ mies ma zarabiac polowę Twojej pensji? tylko dlatego ze nie chces zoddac calej? ona tez musi pooplacac rachunki, dac rodzinie jesc, ubrac sie. i dodaj sobie jeszcze jak wielka ciąży na nich odpowiedzialnosc, za NIESWOJE dziecko praca jak praca i powinna byc wynagradzana tak samo, hjesli Cie nie stac, szkoda Ci kasy to slij do przedszkola, albo siedz na wychowawczym

Gość niaaaniaaa
To zależy od miasta. Ja w Krakowie dostaję 12zł/h. Startowałam od 6 zł ale to było 4 lata temu, potem miałam 10, aktualnie - tyle, co napisałam ;) I jest to TYLKO opieka nad dzieckiem, żadne prace domowe.

Gość takajedna89
Ja biorę 7zł na rękę.

Gość aneta wawa
ja bym mogla pracowac i za 6zl bo inna praca mnie nie interesuje zbytnio tylko problem w tym ze nie mam doswiadczenia ;/

Gość takajedna89
Aneta- nie musisz mieć! Ja też na początku nie miałam.

Gość aneta wawa
raz mi sie udalo zalapac bez doswiadczenia ale dziewczyna mnie olala, to byla kolezanka znajomej mojego kolegi i w ten sposob dowiedzialam sie ze ona powiedziala ze ja jestem atrakcyjna i boi sie ze jej meza odbije...no coz ;/

Bo szczerze zastanawiam sie cz lepiej zarabiac i oddawac kase opiekunce czy wziasc innego maluszka pod opieke i miec jakies pieniadze na rodzine ... chyba to drugie ale problem jest taki ze chcialam w koncu zaczac zyc a nie tylko gotowanie i pieluchy ... dlatego chcialam isc do pracy a córcia do przedszkola za ok 1.5 roku dopiero ... a zlobek jest tylko jeden i nigdy sie nie dostanie

Gość aneta wawa
ja bym wolala wziac drugie pod opieke i taki tez mam plan w przyszlosci :) co kto lubi, ja wole siedziec w domu ;)

Gość gość
mi za 9 h czasem wiecej 7 dni w tygodniu kolezanka chce dac 150 zł za pilnowanie i drobne badz wieksze pozadki dla mni to wykozystywanie a dla was ?? lubie ja bo sie przyjaznimy ale chce minimum te 4 zł na godzine to bedzie 252 zł za tydzien tyry po 9 h a dzis bede 11

Gość natmik
moja miała 5 zł/godz, ale po 2 miesiącach chciała podwyżkę na 7 zł/godz i tak ma do dzisiaj. Mam zmiany 12 godz, dlatego często nie przychodzi i dzięki temu wydają na opiekę średnio 350 zł w miesiącu. Mojej koleżance sie poszczęściło, bo ma nianię do 2 synków (1 rok i 2 lata) 5 dni w tygodniu na 9 godzin a płaci jej tylko 600 zł stalej pensji. Wydaje mi się ze to wszystko kwesta dogadania się z kobietą

Gość gość
witam serdecznie a mam pytanie jezeli male dziecko 3-4latka jest u opiekunki 2-3doby to ile powinna skasowac pozdrawiam i dziekuje Maria:)

Gość Marttta
Sadze,ze 20-25 zl nie jest wygorowana oferta

Gość Andzia

Ale opiekunka też pracuje i też chcę zarobić. Nie wiem dlaczego większość Myśli że jak opiekuje się dzieckiem to nic nie robi i można jej grosze płacić. Ja swojej opiekuńce place 12 zł za godzinę i dziecko ja uwielbia. A wiem że nie jest najdrozsza

Gość serio

4zł za godzinę opieki nad dzieckiem? Serio? No chyba że cały czas śpi i można się poobijać w robocie. 

Gość Gosc

Moja mama opiekuje sie dziecmi i bierze 15 zł na godzine, dwojka.